Arkadaşlar Auris 2012 model dizel aracımda olmasını istediğim bir kaç özellik var:
1.) uzun yolda kapılar otomatik kilitlenmiyor, el ile kilitlense dahi arka koltukta oturan kişi kilit düğmesini çekerek kilidi devre dışı bırakıp kapıyı açabiliyor. Arkada bizim kız oturuyor. ilk aldığımda anlamaz dedim, sürücü kapısındaki kilidi kapattım ancak bizim kız sesden mi ne anladı her hal. ikinci üçüncü de kapıyı kendi açmayı becerdi. Çoğu zaman çocuk koltuğuna oturuyor ancak kapıyı bir iki kere seyir halinde iken açtı. Şimdi çocuk kilidini devreye aldık bu sefer de arkada oturanlar araçtan çıkamıyor. birinin kapıyı dışarıdan açması gerekiyor. Bazı diğer markalarda olan ve araç yoda belli bir süratin üzerine çıktığında kendiliğinden devreye giren ve el ile devre dışına çıkarılamayan otomatik kilit bu araca eklenebilir mi? ne kadara mal olur?
2.) Özellikle gece ve uzun yolda farların aydınlatmasını iyileştirmek istiyorum. Xenon far kiti sordum ancak araçta far yıkama olması gerektiği cevabını adım. Ki doğrudur far camı kirlendiğinde normal farlar bile göstermiyor Xenon da daha fazla sıkıntı olacağı kesin. Sorun da burada başlıyor zaten bizim araçlarda far yıkama yok, taktırılamıyor. Gece görüşü arttırmak için ne tavsiye edersiniz ve maliyet ne olur.
3.) Gündüz yanan led farlar bu araçlar için yok. bir kaç model baktım ancak araç üzerinde tam düzgün durmuyor. Auris için adam gibi bir gündüz led farı kiti var mı?
4.) Malum arkada kız oturuyor. 4 yaşında ve oldukça hareketli. Arkaya bir protatif DVD oynatıcı koyduk, kaba bir aparat yaptım. Ancak bu aparat çok iğreti duruyor. TV'li koltuk kafalıkları var ancak bunların kalitesini bilmiyorum ve en önemlisi 7" bana oldukça ufak geliyor. Bu tür bir eğlence sistemi kullanan var mı? varsa tavsiye eder mi?
5.) Auris için ön konsola takılacak bir navigasyon almayı düşünüyorum. Teyp bölgesine takılan cinsinden, internette biraz araştırma yaptım ve bazı hususlarda takıldım. USB bağlantısı nasıl olacak, görüntü kalitesi nasıldır ve ekstra özellikleri nelerdir vs. Bu konu hakkında bilgisi olanlar ve kullananlardan bilgi rica edeceğim.
6.) Yine kız nedeni ile arkada olanları görmek istiyorum. Bazen fazla kıpraşıyor ve koltuğundan kaymak istiyor. Bu gibi durumlarda seyir halinde iken arkaya bakmam mümkün değil. Verso'da olan aynanın bir benzerini taktırabilir miyim? Kullananlar var mıdır? Neler tavsiye edersiniz.
Ayrı ayrı yanıtlarsanız sevinirim. Teşekkürler.