Gönderen Konu: 2007 Yaris 1.4 D4D Terra dizel sorunu  (Okunma sayısı 3022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
2007 Yaris 1.4 D4D Terra dizel sorunu
« : Eylül 29, 2013, 00:58:01 »
Merhabalar öncelikle  İkinci Arabam olarak toyotayı seçtim, Hem genç işi, hem  tasarruflu yakıt vs. vs. Bana hitap eden bir araç.
Ve daha fazla uzatmadan Sorunuma geleyim, Öncelikle Araçımı alalı daha 2-3 ay olmadı, önceki sahibi bakımını Yaptırdığını söylesede, İçime sinmedi, Hava,polen,mazot filitresini değiştirttim, Fakat aracımda 2-3 haftadır Yüksek devirde isteksiz gaz yiyor, Daha önceleri böyle bir problemim yoktu Enjektör temizleyiciside kullandım,  Yardımlarınız,Ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum, Saygılar.

Toyota Club Türkiye

2007 Yaris 1.4 D4D Terra dizel sorunu
« : Eylül 29, 2013, 00:58:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Ynt: 2007 Yaris 1.4 D4D Terra dizel sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2013, 01:36:53 »
Merhabalar öncelikle  İkinci Arabam olarak toyotayı seçtim, Hem genç işi, hem  tasarruflu yakıt vs. vs. Bana hitap eden bir araç.
Ve daha fazla uzatmadan Sorunuma geleyim, Öncelikle Araçımı alalı daha 2-3 ay olmadı, önceki sahibi bakımını Yaptırdığını söylesede, İçime sinmedi, Hava,polen,mazot filitresini değiştirttim, Fakat aracımda 2-3 haftadır Yüksek devirde isteksiz gaz yiyor, Daha önceleri böyle bir problemim yoktu Enjektör temizleyiciside kullandım,  Yardımlarınız,Ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum, Saygılar.

Yüksek devirden kastınız rakamsal olarak kaç?
Birde böyle arıza lambasını yakmayan problemlerde cihaz takıp canlı sensör değerlerini anlık okumadan yorum yapmak tamamen tesadüf olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2013, 01:40:42 »
Rakamsal olarak 3000 devir üzeri çok isteksiz gaz yiyor, dip gaz yaptığım zaman sanki arkadan biri tutup bırakıyor da tekrar tutuyor havasında gaz yiyor, Şehir içi hiç bir problemim yok  3000 devir i aşmadığım için problem yok,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2013, 01:48:34 »
Yanlış tarif etmiş olmayayım da hiçbir arza göstermiyor 3000 devir üzeri pusma yapıyor, Burda  Araçları gösterdiğim bi ustam var, Mazot filitresini değiştirince 1-2 gün düzelir gibi olmuştu Ancak, yine eski haline döndü, performans kaybıda cabası,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2013, 01:56:30 »
Yanlış tarif etmiş olmayayım da hiçbir arza göstermiyor 3000 devir üzeri pusma yapıyor, Burda  Araçları gösterdiğim bir ustam var, Mazot filitresini değiştirince 1-2 gün düzelir gibi olmuştu Ancak, yine eski haline döndü, performans kaybıda cabası,

Bence onu, bunu değiştirerek hiç uğraşmayın paranızıda harcamayın.
Arıza tespit cihazına takarak teste çıkın canlı sensör değerlerinden hangisinde sorun gözüküyor onu bulun.
Tabii bunu yapan ustanında bu değerlerin ne oldugunu bilmesi gerekiyor yoksa sadece bakar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2013, 02:02:51 »
onlar içime sinsin diye yaptırttığım bakım amaçlıydı zaten, Usta pusmanın Mazot filitresinden olduğunu söyledi bende değiştir dedim, Pazartesi ustaya baktırtacağım olmadı Doğru toyota servisine, Aracımı ilk aldığım halini Mumla arıyorum, Tavsiyeniz için teşekkür ederim, ilk defa başıma geldi, Babamada sordum oda ilk defa karşılaştığını söyledi her şeyin bir ilki varmış iyi forumlar iyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2013, 02:09:25 »
onlar içime sinsin diye yaptırttığım bakım amaçlıydı zaten, Usta pusmanın Mazot filitresinden olduğunu söyledi bende değiştir dedim, Pazartesi ustaya baktırtacağım olmadı Doğru toyota servisine, Aracımı ilk aldığım halini Mumla arıyorum, Tavsiyeniz için teşekkür ederim, ilk defa başıma geldi, Babamada sordum oda ilk defa karşılaştığını söyledi her şeyin bir ilki varmış iyi forumlar iyi akşamlar.

Motor soğuk ilk çalışmalarda sorun yok ise yakıt hattı düşük basınç veya turbo hattı düşük basınç olabilir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2013, 10:26:34 »
Aracımın normal ve 3000 devir altı çalışmasında hiç bir problem yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2013, 10:43:20 »
Hava filtresi orjinal mi?
Mazot filtrenizi muhakkak yetkilide değiştirin, gereksiz risk almayın,
Hava Filtresi üzerindeki sensörü temizletin,
Shell Nitro+ diesel kullanın,
Düzenli enjektör temizleyici kullanmaya devam edin.

Şanzıman yağınızı yetkilide değiştirin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2013, 14:41:05 »
otjinlal  hava filitresi, mazot flit. vs  eskişehire gitmeye vaktim olmadığı için burda taktırdım, Enjektör temizleyiciyi daha 2 defa atma fırsatım oldu  aldığımdan beri 2 depo yakıtı anca bitire bildim, pazartesi servisine götüreceğim,  Ne gerekiyorsa yapılacak,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2013, 17:29:02 »
otjinlal  hava filitresi, mazot flit. vs  eskişehire gitmeye vaktim olmadığı için burda taktırdım, Enjektör temizleyiciyi daha 2 defa atma fırsatım oldu  aldığımdan beri 2 depo yakıtı anca bitire bildim, pazartesi servisine götüreceğim,  Ne gerekiyorsa yapılacak,

2 depoda 2 enjektör temizleyici gerek yok, şehir içi kullanımınız fazla ise her 5.000km değilse her 10.000km'de bir defa yeterlidir,
Özellikle shell nitro diesel temizleme özelliği en fazla olan yakıt olduğundan tavsiye ederim.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 29, 2013, 18:40:54 »
Yakıt filtrelerinin dışarıda değiştirmenin yeterince sağlıksız ve sorunlu olduğunu duymuştum siz en iyisi yakıt filtrenizi serviste değiştirin ve benzin istasyonunuzu değiştirin
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2013, 23:16:39 »
benzin istasyonu olarak  Petrol ofisini den yakıt alıyorum ikinci depoyuda shell de doldurdum, Usta değiştirdiğinde yakıt flitresinden su çıktığını söyledi,  Hangisi bizi enayi yerine koyuyor bilmiyorum, artık