Gönderen Konu: 2003 AVENSİS 2.0 D-4 # Servis 33 Nokta Bakım Kontrolü ve Fiyat Teklifi #  (Okunma sayısı 4236 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 253000
  • Model Yılı: '06
  • 32 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Tipik servis menüsü. En iyisin yapmışsınız.

Ayrıca filtrelerinize kesinlikle hava sıkmayın. Gözenekleri büyütüp filtreleme özelliğini yok ediyorsunuz çok zararlı...
Avensis 1.6 Comfort 2006

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
2 ay önce bende Adanada ki yetkili servise eşimin aracını götürmüştüm rutin 60 bin bakımı için, adamlar bana bakım harici ACİL değişmesi gerekenler listesi çıkarmışlar listeyi bi hesaplattım 4.500 TL yapıyor. Tamam siz rutin bakımı yapın ben sonra gelirim dedim aracı Tarsus da özel bir servise getirdim listeyi çıkartıp bunların değişmesi gerekiyormuş bana bir fiyat verirmisiniz dedim ilk önce kontrolleri yapalım öyle fiyat verelim dediler. Aracın kontrollerini yaptıktan sonra bu parçaların hiç birinin değişmesine gerek yok fuzuli para harcamak isterseniz biz değişim yaparız dediler... Ben gene de parça fiyatlarını alayım dedim özel servisin bana çıkardığı rakam 750 TL oldu. Bu fark nasıl bir fark dır ben 2 aydır anlamaya çalışıyorum hala anlamış değilim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
4500TL -----------> 750 TL oldu ha? vay anasını, diyeceğim ama kullanılacak parçalar muadil parçalarmı ki? :-\
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '13
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
4500TL -----------> 750 TL oldu ha? vay anasını, diyeceğim ama kullanılacak parçalar muadil parçalarmı ki? :-\
Vallaha bilmiyorum muadil mi değil mi benim için garantisi önemli eğer istersem garanti belgesiyle beraber gelecek parçan diyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '99
  • 16 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Güncel bilgi olması ve fikir vermesi amacıyla, aracımın serviste şanzıman ve fren hidrolik yağının değiştirilme faturasını paylaşayım istedim..
(Aracım 2003 model Avensis 2.0 D-4 Exe. otomatik)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ben genelde bakımları serviste arızaları dışarıda yaptırıyorum.

Serviste arıza teşhisi koydurup sonra parçacıdan aldığım parçalarla özel servisime gidiyorum..Daha hesaplı daha mantıklı. Yag bakımı  periyodik bakım vs için servisle aramı iyi tutmanın faydasını çok gördüm...

Güncel bilgi olması ve fikir vermesi amacıyla, aracımın serviste şanzıman ve fren hidrolik yağının değiştirilme faturasını paylaşayım istedim..
(Aracım 2003 model Avensis 2.0 D-4 Exe. otomatik)

Ender bey 60 bin veya katı bakımı için mi bu yapılan...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ADIGE
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '99
  • 16 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Evet Kerem, aracım 119.300 km'deydi onun için değiştirttim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
ben eskişehir toyota sarar'a götürüyorum. 60.000 km bakım 435 ön balatalar değişti. 70. 000 km bakımı 220 tl.  Özellikle benim değişmesini farkettiğim ama söylemediğim şeyleride farkedip arayıp söylüyorlar. Ben hem fiyatlarından hem de servis kalitesinden memnunum. arada ufak tefek problemler oluyo ama yinede hep çözüme ulaştım. Yani servisten servise fark var o yüzden eskişehirde olupta servise gitmekten korkmayın. Bu arada herhangi bir akrabalığım yok:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Benim Auris 2009 D4D Düz vites. Bugün derindere ile konuştum, Fren hidroliği + şanzıman yağı değişimi yapılacak,araç 86000km'de  dedim.
Tutar tahmini 180 TL  dediler.. Aşağıda faturada işçilik ücreti yazmamışlar o yüzden çok makul fiyat..Hayırlı olsun,iyi olmuş..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Tipik servis menüsü. En iyisin yapmışsınız.

Ayrıca filtrelerinize kesinlikle hava sıkmayın. Gözenekleri büyütüp filtreleme özelliğini yok ediyorsunuz çok zararlı...
Katılıyorum. Filtre gibi parçaların değiştirilmesi şart. Hem sağlık için hem de konfor için. Benim ustam (çalışanı) eski aracımda filtreleri değiştirmeden hava üfleterek hallediyordu ama bu bana sonradan pahalıya mal oldu.  kabinin içinde durulmaz bir koku tünedi. Sanırım hava kanalları bakterilerle doldu taştı. Aracımın o yeni kokusu gitti yerine çöplük gibi bir koku geldi. Kanalları temizletip filtreleri düzenli değiştirdim ve durumdan büyük ölçüde kurtuldum. Şimdiki aracımda da asla hava üfletmem.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bugün kü Toyota Yetkili Serviste yaptığım masraf.

Bujilerin Değişmi ( Çıkan bujilerde Denso İridium yazısı vardı takılanların kutusunu gördüm sadece Toyota yazıyordu) 4 Adet 49.94=189.77
Buji İşçilik 16.98 Tl
Fren Temizleyici ( Bak bunu yaptılarmı görmedim, bu bana bildirdiklerinde yoktu :)) 9.82 TL
Gaz Kelebek Gövdesi Temizleme (Gerçektende baya kirlenmiş börtü böcek toplanmış) 16.98 TL
Tapa ( Bunlara içim gidiyor yahu yazık bu paraya) 2 Adet   11.11 TL
Enjektör Temizleyici           34.66TL
Loctite Spray      8.31 TL

Toplam:KDV DAHİL 339.40 TL
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
antifriz suyu 103 tl :olu: :olu: :olu: :olu:

Lan zemzem suyu koysanız o parayı vermem kazıkçı  3 kağıtçı sersem servisler :blink: :blink: :blink: :kötü:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
antifriz suyu 103 tl :olu: :olu: :olu: :olu:

Lan zemzem suyu koysanız o parayı vermem kazıkçı  3 kağıtçı sersem servisler :blink: :blink: :blink: :kötü:

Hahaha Ali Hocam bak yetkili serviste 5.5 TL imiş o tapalar :) Özel serviste 2 kusur liraydı :) Yolda görsen tekme atmayacan yani :)
THE END