0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Size önerim;Hafif rüzgarlı bir havada, aracınızın tüm kapılarını açınız ve koltuklarınıza hafif şiddetli vurarak tozlardan bir miktar arındırmak olur.Sonra ıslak halı yıkama makinası ve uygun ve kaliteli bir koltuk deterjanı (Amway tavsiyemdir) ile koltukları ve yer döşemesini güzelce temizleyin ve bir sure kurumaya bırakın. Güneşin altında camlar hafif açık ve ya toz gelmeyen bir alanda kapılar açık.Bu temizlikten sonra tatmin olmazsanız, özel yıkama işlemleri yapan firmalara başvurunuz. Ozonla yıkama gibi işlemler var ve ya özel koltuk yıkama sıvıları ile temizlemeler. Tüm bunlara paralel, klima kanalları temizligi ve polen filtresi değişimini yapmanızda fayda vardır.Devamında içeri yine kirli hava gelememsi için de aracınız park halindeyken, tüm havalandırma kanallarını kapalı tutmanız ve dışarıdan havalandırma düğmesini İÇ konumuna almanızda fayda var.
Parkta iken dış sirkülasyonda tutar isek ne olur bende merak ettim.Sonuçta polen filitresinde geçmeden hava gelemez.
Sonuçta polen filitresinden geçmeden, hava gelemez.
Bende aynı şekilde düşünüyorum, polen filtresi her yıl 1 defa değiştiği sürece havalandırma kanalları bile tozlanmaz.Ayrıca, tozun polen fitresini geçtiğini düşünsek dahi, iç sirkülasyonun oluşmasını sağlayan kapak elektrik motorlu dişli takviyelimidir yoksa vakumlumudur? eğer vakum sistemi uygulanmaktaysa, iç sirkülasyon modunda park yapılsa dahi motor stop ettiğinde kapak açılacaktır.Toz, iniş-binişlerde kapılardan veya azıcık aralansa dahi camlardan gelmektedir.
Ben bu hafta temizledim arkadaşlar. Geçen yıldan beri Vinet i kullanıyorum, kesinlikle tavsiye ederim. Koltuğa fısfıs yapıp 2-3 mikrofiber bezle siliyorum, bayağı temiz oluyor. İşin garip yanı şu, bikaç saat sonra kuruduğunda çok daha temiz oluyor. Evde de kullandığımdan bariz gördüğüm bir şey var ki, ilk temizleme işinden sonra da temizlik kendi kendine devam ediyor, artık nasıl yapmışlarsa... Koltuktaki lekeye sıkıyorum, yarısını hemen çıkartıyor, diğer yarısı da kuruyunca gitmiş oluyor.Ben şurdan almıştım, satan kişiyle alakam yok. aldığımda anında kargolamışlardı. güvenilir.http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinetcok-Amacli-Temizleyici750-Ml__isp6893483torpido parlatmak için yine aynı firmadan Plak2R kullanıyorum, o da iyi. bunun benzerlerini kullandım ama temizlikte vinet in benzerini görmedim.
daha basit ve kimyasal kullanmayacağınız bir yöntemde havlu gibi su tutma özelliği olan bir bezi ıslak -ama su damlayacak kadar olmasın- koltuklara yayın sonra oklava yada arabada taşıyorsanız beyzbol sopası ile bezin üzerinden koltukları hafifçe toz çıkaracak kadar dövün, çıkan tozlar ıslak beze yapışacaktır.
Bu çok eski bir yöntemdir, Evlerdeki en büyük kirleticide insanlar çünkü sürekli deri değiştiriyoruz bu nedenle en büyük toz kaynağı derimiz ve giysilerimiz, daha elektrikli süpürge halı yıkama ve benzeri ürünler çıkmadan evlerdeki koltuk-kanepeler bu yöntemle toz zerrelerinden arındırılırmış. Çünkü koltukları dövünce toz kalkar sonra yine koltuğu yapışır ama ıslak bez tozu aldığından tekrar koltuğa yapışmıyor. Denemekten zarar gelmez. Sıfır maliyet, artı sporatif
Deri koltukta aynı toz zerrecikleri oluşur mu acaba?