Gönderen Konu: 2003-2007 Kasaların Fren Balata Sorunu  (Okunma sayısı 2115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2003-2007 Kasaların Fren Balata Sorunu
« : Ağustos 29, 2008, 19:17:40 »
Arkadaşlar 97 gli Corolla kullanıyorum ve 2005 corolla almayı planlıyorum. Ama 2003-2007 kasalarda fren balatalarının çok çabuk aşındığı (20000-30000 km) söyleniyo ve servislerde de bu değişimin çok pahalı (300 ytl) olduğu söyleniyo. Acaba bu kasaları kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilirler mi? Şimdiden çok teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2003-2007 Kasaların Fren Balata Sorunu
« : Ağustos 29, 2008, 19:17:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2003-2007 Kasaların Fren Balata Sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 30, 2008, 20:12:48 »
servisten almıyacaksın birader parçaçıdan alıp ustana taktiracaksın  2 çifti zannedersem 70-80 lira

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Ağustos 30, 2008, 21:15:36 »
Merhaba, ben eski bir toyota kullanicisiyim. ilk toyotom 2000 modeldi. İlk toyotomdan da cok memnundum. Bunun üzerine arabami degistirdigimde, ikinci arabami da 2007 model toyota corolla olarak aldim. Ancak hayal kirikligina ugradim.  Araba 40 bin km deydi ve düzenli olarak servise götürüyordum ve bir gün kaza yaptım. Gariptir ki kaza nedenimi durmamak olarak gösterdiler. HAlbuki, ben frenlere bastim ama tam calismadi. Yeni toyota corollaların fren balatalarinda bir  problem oldugunu dusunuyorum. Sakin benim yeni sofor oldugumu dusunmeyin. Cünkü E. sinifi soforum. 8 yildir kamyonla şehirler arasi tasimacilik yapmaktayim. Sürekli yollarda oldugum icin araclarin durma mesafesini, takip mesafesini, motor problemlerini iyi bilirim. İlk kazami bu araba ile yaptim. 8 yildir hic kaza yapmadim. Ama bu arabanin duramamasindan dolayi kaza yaptim.

Yetkili servise goturdugumde ne dediler dersiniz? Bu yeni toyota corallarin fren balatalarinda bulunan eksiklik nedeniyle Joponya' dan butun balatalarin toplatildigini, ellerinde balata olmadigini soylediler. Sonrada arka fren balatarini baska arabadan degistirip taktilar. Bu cok garip degil mi? ben sürekli bu arabayi bakima goturdum. bana hic bir sekilde bu arabanin fren balatalarinda problem oldugunu   soylemediler. Sonra bu kaza oldu. fren balatalarinda problem oldugu belirtildi.

Bugünlerde gene hafif maddi hasarlı bir kaza yaptım. gene frenlerin tutmadığına inanıyorum çünkü arabamla rampadaydim ve frene bastığım halde duramadım. bu olaylardan sonra artık toyotadan sıkıldım. Artik bu arabadan bir an once kurtulmayi dusunuyorum. Toyotayi da kimseye tavsiye etmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2008, 00:58:14 »
servisten almıyacaksın birader parçaçıdan alıp ustana taktiracaksın  2 çifti zannedersem 70-80 lira
corollanın ön balataları o kadar pahalımı yahu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2008, 07:59:43 »
Benim balatalar 45bin de değişti.
ön arka  komple 200ytl tuttu. (yetkili serviste)
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2008, 12:42:25 »
acık konuşmak gerekırse banada cok guven verdıgı soylenemez bende yenı değiştirdim 30 binde lastiklerin durumuda onemli tabi ama bence cok altta kavrıyor doblo kullanıyorum sırkette o bile daha iyi tutuyo gercı bu ayar değiştirilebilir ama dik bayır asagı 3 kişi bende kaya kaya durdumgercı o bayırda ehr araba kayardıya neyse dikkatli olmakta fayda var sakin kullanınca problem yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2008, 17:33:04 »
  Ben bugün sordum.Orjinal istersen 120 ytl yan sanayi 60 ytl.60 ytl olan fabrikada takılan ilk balatanın aynısı.25 ytl de işçilik verirsin hepsi bu.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR