Gönderen Konu: 96 corolla tabla burcu hakkında..  (Okunma sayısı 1836 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
96 corolla tabla burcu hakkında..
« : Eylül 27, 2013, 10:06:27 »
merhaba değerli üstadlar. dün arabayı ön takımlardan gelen takırtılar nedeni ile tamire verdim. usta akşam bakmış, tabla burçlarının hepsinin bitik olduğunu söyledi. ön arka tabla burcu takımı al gel değiştirelim dedi. ben bu işlerde acemi olduğumdan piyasa hakkında hiçbir fikrim yok. acaba tabla burcu fiyatları konusunda bilgisi olan var mı?  sitede aradım net bir sonuca ulaşamadım. ibternette de çok değişken fiyatlar çıkıyor. kimi sitede 7-8 tl, kimi sitede 25-30 tl. bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin. dediğim gibi çok acemiyim, kazıklanmak istemiyorum. neredeyse asgari ücrete çalıştığım için sonradan kazıklandığımı öğrenmek, evlat acısı gibi kouyor... :-[
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Toyota Club Türkiye

96 corolla tabla burcu hakkında..
« : Eylül 27, 2013, 10:06:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 corolla tabla burcu hakkında..
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2013, 12:27:50 »
merhaba üstadlar. sorumu kimsenin cevaplama imkanı olmamış anlaşılan. ben de gittim herkesin tavsiye ettiği oto japon isimli parçacıdan aldım. 2 ön 2 arka tabla burcuna 50 TL verdim. usta bana tabla burçlarının tornada sökülüp takıldığını söyledi. aynı zamanda sitede yaptığım arama sonucunda vardığım kanıya göre de fren kaliper pimlerinden de şıkırtı geliyordu. onlara da bakmasını söylemiştim. pimlerin de tornaya girdiğini söyledi bana.
uzun lafın kısası, ön 2 ve arka 2 tabla burcu torna işlemleri ve değişimleri, fren kaliper pimlerinin sökülüp tornaya girmesi ve tekrar takılması işlemleri yapıldı. 50 tl tabla burçları, 50 tl torna masrafı, 150 tl de işçilik olmak üzere toplam 250 tl masraf yapmış oldum. sizce normal mi? yoksa işçilik ücretini fazla mı istemiş usta?
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2013, 11:42:15 »
Parçalar tamamda işçilikte ayıp etmiş usta  !!!
İnandığı gibi yaşamayanlar, yaşadıkları gibi inanmaya başlarlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2013, 14:16:52 »
evet banada işçilik ücreti fazla geldi sonuçta usta söküp takma işi yaptı sadece çokda uğraşacağını sanmıyorum geri kalan işleri tornacı yaptı bence yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2013, 12:58:33 »
merhaba üstadlar. sorumu kimsenin cevaplama imkanı olmamış anlaşılan. ben de gittim herkesin tavsiye ettiği oto japon isimli parçacıdan aldım. 2 ön 2 arka tabla burcuna 50 TL verdim. usta bana tabla burçlarının tornada sökülüp takıldığını söyledi. aynı zamanda sitede yaptığım arama sonucunda vardığım kanıya göre de fren kaliper pimlerinden de şıkırtı geliyordu. onlara da bakmasını söylemiştim. pimlerin de tornaya girdiğini söyledi bana.
uzun lafın kısası, ön 2 ve arka 2 tabla burcu torna işlemleri ve değişimleri, fren kaliper pimlerinin sökülüp tornaya girmesi ve tekrar takılması işlemleri yapıldı. 50 tl tabla burçları, 50 tl torna masrafı, 150 tl de işçilik olmak üzere toplam 250 tl masraf yapmış oldum. sizce normal mi? yoksa işçilik ücretini fazla mı istemiş usta?

usta gerçekten çok istemiş ben de yaptırdım bu dediğin işlemleri usta ücreti 30 tl verdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2013, 13:05:56 »
Ben baskı balata değişimi için ustaya 120 lira  verdim var sen hesap et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 193000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2013, 20:21:50 »
ben hepsini 150 ye maal etmiştim sizin usta komple ön takım topladığını sanmış değiştirin o ustayı paranıza yazık
===Denenmiş Denenmez===