tüm bunların yanında hazır el atmışken (yoksa) klima ve sanrufta yapılsaydı olurdu ama yinede güzel olmuş
güle güle kullanın
Önümüz sene klima düşünülebilir.
sanrufa karşıyım ( sonradan yapılanlara )
fazla kurcalamak iyi değil.
Güzel olmuş, kazasız belasız güzel günlerde kullan Fatih
inşaallah
sonradan yapılan sanruflar ustası iyi değilse sıkıntı olur ama iyi ustalarınki sorunsuz
Konyada bu işlerde çok kaliteli olan ustalar var,kardeşimin 99 corollasında var sonradan konyada yaptırma maşaallah sorunsuz
klima ise artık olmazsa olmazlardan sanruf olmasada olabilir de...
iyi günlerde kullanın...
Önümüz sene klima düşünülebilir.
sanrufa karşıyım ( sonradan yapılanlara )
fazla kurcalamak iyi değil.
Aracın dışı güzel olmuş içi dışından da güzel olmuş emeğine sağlık diyorum gerçekten harika olmuş
Maşallah . Büyük bi evrimi gözler önüne serdin ve ilk defa fabrikadan 207 bin km de sıfır araba çıktığını gördüm

Tekrar tekrar Maşallah
Maşallah diyelim birde nazar boncuğu lazım arabaya.çok çok güzel olmuş bilhassa içi allah kazasız belasız agız tadıyla binmeyi nasip etsin
İLKe'nin AĞZINDAN

KArdeş arabayı misafir olarak görebiliyorum gerçekten süper araç olmuş ellerine sağlık .
Fatih kardeşim aracın tek kelime ile mükemmel olmuş ağız tadı ile binmen dileğimle. Kusura bakma banlı olduğum için mesajı Emre ye attırdım
Fatih kardeşim aracın tek kelime ile mükemmel olmuş ağız tadı ile binmen dileğimle. Kusura bakma banlı olduğum için mesajı Emre ye attırdım 
Sağol kardesim.

uzun bir süre daha araçla ilgili fotoğraf atamıcam çünki yapacaklarım bitti daha açık yok.
bu arada aracın direksiyon ve kısımlarıda bej deriyle kaplandı.
Gerekli plastikj temizliği yapıldı.
artık zaman belli olmamak la birlikte karşınıza birdaha Gt28 turbo , forged piston piston kolları , yatak , krank, dereceli egzantrik mil , yay yani anlıycağın motor swap projesiyle çıkıcam.
şimdilik maddi olarak gırtlaktayız

hepinize teşekkür ederim iyi günler geçirmenizi hayatınızın iyi geçmesini dilerim.
Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin kardeş.
Merhabalar herkese

Uzun bir aradan sonra yine ben geldim.
Motor'dan bahsetmiştim
Bugün akşam ki ustamın görüşüne bağlı olarak
Araca
Wiseco Forged Piston , Piston Kolları , Segman Ve Yaylar Yapılabilir.
Gelişmeleri yazıcam.
Merhabalar herkese
Uzun bir aradan sonra yine ben geldim.
Motor'dan bahsetmiştim
Bugün akşam ki ustamın görüşüne bağlı olarak
Araca
Wiseco Forged Piston , Piston Kolları , Segman Ve Yaylar Yapılabilir.
Gelişmeleri yazıcam.
Her zamanki gibi takipteyim
Yaptir bakalim. Eksantrikler icin bi fiyat al da bende dusunuyorum..
Yaptir bakalim. Eksantrikler icin bi fiyat al da bende dusunuyorum..
Daha henüz ancak onları sorabildim.
üstündeki egzantrikler işleniyormuş 2.500 lira.
ortalama 20 gün.
2500 tl ye 10hp güç , yok, bu bana uymadı..
şöyle 300 500 gibi rakam verseler hemen alacam eksantrik milini..
motoru biraz güçlendirmek için ne öneriyor ustan ?
2500 tl ye 10hp güç , yok, bu bana uymadı..
şöyle 300 500 gibi rakam verseler hemen alacam eksantrik milini..
motoru biraz güçlendirmek için ne öneriyor ustan ?
aynen öyle.
10 eniyi ihtimal 12 hp civarı.
motor karbürütörlü ve eskimiş olunca
tek çare komple motor yapmak oluyor.
aslında ekstra oluyor.
baya bişiler gözden çıkarılmışsa forged pistonlar kollar yaylar segmanlar ama şöyle bişide var forged işlemi yapıldıktan sonra egzantrikler'De değişse iyi olur. yani forged işlemi egzantrikleri otomatikmen tetikleyebilir.
nihayetinde atmosferik bi motordan forged piston kollar yaylar egzantrik headers egzos sistemi v.s uygulamalarıyla ne kadar bi güç alınır tartışılır. standartında 110 hp olan bu makine bi vti ya dönüşedebilir.
çok ince bi çizgi.
en iyisi turbo

turbo = yakıt = problem. ama kendi başına egzantrik milinin derecesiyle oynamak dediğinz gibi max 10-12 hp. tabi forged'den sonra egzantrik nekadar güç verir orası bleli olmaz ama tek başına egzantrik çokta bişi değil.
ama yok motor içine çok girmiyim diyosan ( bu arada ustanın ağzından konuşuyorum onun bana konuştugu gibi)

Egzantrik + Headers + Egzost sistemi. enjeksiyonlu ise araç birde chip.
4a-f motor 92hp ve bana 10hp ekstra güç vermesi yeter aslında. 150nm tork biraz daha artarsa bana yetecek.
1.6 motor elbette 1.3 gibi bayırda bırakmıyor ama arabayı biraz yüklediğimizde motor zayıf kalıyor.
ben motorun içindeki parçaları gördüm. dökümleri işçilikleri mükemmel. fazladan aldığım gücü rahatlıkla kaldırır bence. motor ömrü bakımla ilgili olduğundan korkum yok.
turbo için headers şart mı ? turbo kaça patlıyor ?
Egzantirik headers ara boru son susturucu ve açık hava filtresi ile hatırı sayılı bir performans alırsınız 15 rahat gideri.
Turbo için headers şart çünkü orjinal headers uygun değil yapısı itibari ile turbo için muhtemelen genişletecekelr boruyu atıyorum 42likse 51lik falan olacak ekstra parçalar falan.
Ercü'nün dediği uygulamalar yapılırsa 1.4 Turbo Astrayı bile tokatlabilir.