Gönderen Konu: Hb Corollamın Ruhsatına (SEDAN) yazmışlar  (Okunma sayısı 5786 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Hb Corollamın Ruhsatına (SEDAN) yazmışlar
« : Eylül 25, 2013, 21:16:44 »
Cümleten Selamun Aleyküm;
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım geçen hafta 2007 corolla sol hb aldım. Bu hafta başında ruhsatım çıktı. Ruhsatı elime aldım baktım Cinsi: Toyota Corolla(SEDAN) Tipi:corolla 1.6 sol h/b yazmışlar. Geri düzelttirmeye uğraştım olmaz dediler bize beyan ettiğiniz evraklarda nasılsa aynen öyle çıkar dediler böyle kaldı. Muayeneden geçerse sıkıntı olmaz dediler. Acaba başka sakıncaları da olur mu? İstersen ruhsatı tekrardan yenileyelim ama sana 155 TL masraf çıkar dediler.. Acaba Hb Corollası olan arkadaşlar ruhsatına bakıp onlarınkine ne diye işlemişler Allah rızası için bi yardımcı olabilir misiniz? Bir de aracı aldığımda sağ ön çamurluğun davlumbazı kırıktı onu servise gitmeden nasıl halledebilirim yardımcı olursanız sevinirim.(Ostimde ucuz parçacı felan) :(
SDMK

Toyota Club Türkiye

Hb Corollamın Ruhsatına (SEDAN) yazmışlar
« : Eylül 25, 2013, 21:16:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Hb Corollamın Ruhsatına (SEDAN) yazmışlar
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2013, 21:22:19 »
Normal .
Kız çocuğunun erkek , erkek çocuğunun kız olarak nüfusa kaydı yapılan bir ülkede bu çok normal . :)

Şaka bir yana sıkıntı çıkar mı bilmiyorum ama aracınız kaskolu ise tavsiyem düzelttirin .Düşük bir ihtimal ama herhangi bir olumsuzlukta sigorta şirketiniz sorun çıkartabilir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2013, 21:24:38 »
Şaka bir yana sıkıntı çıkar mı bilmiyorum ama aracınız kaskolu ise tavsiyem düzelttirin .Düşük bir ihtimal ama herhangi bir olumsuzlukta sigorta şirketiniz sorun çıkartabilir .
Ne olursa olsun düzelttirmek gerekir.Çünkü muayeneden geçmez hatta trafik çevirmelerinde dahi tıpkı farklı renk yazması gibi bununda cezası vardır.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2013, 22:21:29 »
benimde 1598 yerine 1698 yazıyor silindir hacmi muayeneden geçtim vergi ödeme 1598 görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2013, 22:41:22 »
benimde 1598 yerine 1698 yazıyor silindir hacmi muayeneden geçtim vergi ödeme 1598 görünüyor
Dikkatsiz bir görevliye denk gelmişsiniz.Yoksa bırakın yanlış yazımı okunmakta zorlanılan bir harf olsun geçemezsiniz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Toyota Club Tr
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '08
  • 50 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2013, 22:49:20 »
Beyan ettiğiniz evraklarda sedan die bir ibare yoksa, ruhsatı düzenleyen kişinin hatasıdır. Tekrar ruhsat çıkarılır ve masrafları ruhsatı yanlış düzenleyen kişi öder. Resmiyette öyle die biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2013, 22:56:46 »
maalesef beyan ettiğim evrakı istettik aynen orayada SEDAN geçmiş adam önce bize hatırlatsaydın düzeltme şansımız olurdu dedi. Şimdi geçti artık ruhsat çıktı dendi. Bende şöyle düşünüyorum muayenesine 6 ay kalmış tüp taktırma niyetimde var yakıtına göre onun için umursamadım.
SDMK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2013, 22:57:20 »
Bizimkide sadece xei olması lazım ama xei family yazıyo yani station wagon olan model adı yazıyo muayeneyede girdim böyle herhangi bir sıkıntı olmadı şu ana kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2013, 22:58:21 »
aynı şey benimde başıma gelmişti forumda bu konuyu bende açmıştım.Emniyette düzeltmişlerdi sorunu
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2013, 23:53:53 »
Tamamen işgüzarlık benimde ehliyette kan grubunu yanlış yazdılar ve değiştirmedim 4 yıldır öyle duruyor. Sizin duruma el atmanız lazım yoksa polis sorun çıkartabilir.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2013, 09:15:44 »
Tamamen işgüzarlık benimde ehliyette kan grubunu yanlış yazdılar ve değiştirmedim 4 yıldır öyle duruyor. Sizin duruma el atmanız lazım yoksa polis sorun çıkartabilir.

selçuk araç kullanımı yaptığın için bence en kısa zamanda değiştirmen daha doğru olur, eşimde kan grubu farklı yazılmıştı,kart ücreti verrek değişiklik yapılmıştı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 26, 2013, 10:03:01 »
selçuk araç kullanımı yaptığın için bence en kısa zamanda değiştirmen daha doğru olur, eşimde kan grubu farklı yazılmıştı,kart ücreti verrek değişiklik yapılmıştı...
İşte benimde zoruma giden neden yanlış yazıyorsun neden işini adam akıllı yapmıyorsun bu sebep den dolayı değiştirmedim yanlış olduğunu bildiğim halde. Ben ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra farkettim durumu gitsem bunu değiştirin die yine para diyeceklerdi zaten bi dünya masraf yapmıştım ehliyeti alırken, şu yeni ehliyet uygulamasına geçseler biran önce ilk işim bu olacak.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2013, 10:17:38 »
Benim eski polo aracımın ruhsatında da hatcback yazmadığı için muayeneden geçememiştim. Ruhsatı yenilemek zorunda kaldım. Trafik şubede de polisle tartışmıştım. Onların dikkatsizliği yüzünden millet mağdur oluyor. Ruhsatı şimdiden yenileyin. Muayene zamanı git-gel stres olursunuz sonra.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2013, 10:26:30 »
inanın muayenede o bilgilere hiç bakmıyorlar veya dikkat etmiyorlar 160 lira karşılığında yaptıkları şey belli. neyse abimin  arabası elegant ruhsatta ve kayıtlarda comfort extra yazıyo 2 kere muayene oldu. benim araç da 0 alındığından beri 1698 yazıyormus. vergide 1598 çıktığı için umursamıyorum. en fazla muayeneden geri dönersin düzeltip geçersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 26, 2013, 10:28:05 »
İşte benimde zoruma giden neden yanlış yazıyorsun neden işini adam akıllı yapmıyorsun bu sebep den dolayı değiştirmedim yanlış olduğunu bildiğim halde. Ben ehliyeti aldıktan 1 hafta sonra farkettim durumu gitsem bunu değiştirin die yine para diyeceklerdi zaten bir dünya masraf yapmıştım ehliyeti alırken, şu yeni ehliyet uygulamasına geçseler biran önce ilk işim bu olacak.

hatayı o ilgili memur yapmış olsada mağdur olan sen olursun...
adama yeni ruhsat sayfası için adresimizin olduğu evrağı verdim, 

adres rüzgar cad. papatya sokak no:5  idi, memurun yazdığı  rüzgar mah.papatya cad. 5 sokak / al birini vur ötekine

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2013, 11:08:51 »
Bu ülkede araç ruhsatlarında yapılan hata kadar başka hiçbir ülkede hata yapılmıyordur eminim.3 kere ruhsat değiştirme parası verdiğimi hatırlıyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2013, 12:34:40 »
Daha önceki aracımda ruhsatta muayene için yer kalmadıgı için muayeneden sonra degiştirmeye gittim yeni ruhsatı aldım orada oturup kontrol ettim 1998 model arabayı 1996 yazmışlardı hemen memura döndüm ve gösterdim kendini haklı çıkartmaya çalıştı bende dosyasından bakarmısınız dedim dosyada 1998 yazıyordu tekrardan ruhsatı düzenledi.bu gibi resmi yerlerde oradan ayrılmadan mutlaka kontrol ederim.bu gibi yanlışlıkları çok yapıyorlar sonrasında vatandaş magdur oluyor ve parası gidiyor
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2013, 17:28:22 »
En basit, kafanızı ağrıtmayacak bir çözüm önerim olacak. Madem Lpg taktıracaksınız, o zaman ruhsat tamamen değişeceği için Ek-1 belgesine olması gerektiği şeyleri yazdırın hiçbir sorun olmaz. Aracın motor ve şasi numaraları zaten kimliğidir. Yazan kişi sorun çıkarırsa buradan kontrol etmelerini söyleyin.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 26, 2013, 22:16:40 »
cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar..birilerinin seni umursayıp cevap yazması ne güzel bişey..
SDMK