Gönderen Konu: 2002 1.4 Terra Arıza Lambası Varmı?  (Okunma sayısı 1612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2002 1.4 Terra Arıza Lambası Varmı?
« : Eylül 24, 2013, 11:59:27 »
Merhaba arkadaşlar, Benim sorum benim modelimin göstergesinde arıza lambası varmı? Neden böyle bir soru sordum çünkü arabamda bazen burada yaşanan sorunlardan yaşamama rağmen( sürekli olmayan Çekiş kaybı, sabit devirde giderken sallantı ve rolenti hareketliliği gibi) göstergede herhangi bir arıza lambası yanmaması. Göstergelerin yeride yanmadığı zaman belli olmadığından arıza lambası olmadığı kanısına vardım. En belirgin sorunum aracım normal seyrederken sanki arkasından biri asılmış gibi yığılması ve 3-5 saniye sonra aniden sanki geri bırakmış gibi fırlaması. Hava akış debimetresini başka bir aracınki ile denedim ve bujileri değiştirdim. Bunlarda sorun olmadığını düşünüyorum. Arabamda Atiker sıralı sistem LPG sistemi var şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum

Toyota Club Türkiye

2002 1.4 Terra Arıza Lambası Varmı?
« : Eylül 24, 2013, 11:59:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: 2002 1.4 Terra Arıza Lambası Varmı?
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2013, 14:19:25 »
Aracinizda ariza lambasi var. Kontaga getirdiginizde sol en ustte motor amblemi cikar sari renkte. Egsozdaki oksijen sensorleri sorunlu olabilir
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2013, 14:23:31 »
Öncelikle aracınızda arıza lambası var.
Hatta 95 model  1.6 Corollada bile bu lamba var.

Geçmişte 1.4 Corollada oksijen sensörünün bazen yanlış bilgi iletmesi nedeni ile dediginiz olayı görmüştüm.

Kablonun soketini çıkartarak tarif ettiginiz yıgılmaların oluşmasını engellemiştik. Ama arıza lambası sürekli yanmıştı.

O araç için en dogru çözüm sensör değişimi idi.
Sizinkisinide böyle bir çalışma yaparak arızayı teşhis edebilirsiniz.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2013, 22:31:44 »
kontağa getirdiğimde solda ABS ışığı belli bir süre yandıktan sonra sönüyor, sağda ise yağ, şarj ve emniyet kemeri ışıkları yanıyor, çalıştıktan sonra ise bütün ışıklar normal olarak sönüyor. Emin olmak için hava akış debimetresinin kablosunu çıkartıp arabayı çalıştırdım bu gün çalışırken zorlanmasına rağmen yine herhangi bir ışık yanmadı. İlginizede ayrıca teşekkür ederim, ilk fırsatta oksijen sensörünü kontrol ettireceğim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2013, 22:36:36 »
kontağa getirdiğimde solda ABS ışığı belli bir süre yandıktan sonra sönüyor, sağda ise yağ, şarj ve emniyet kemeri ışıkları yanıyor, çalıştıktan sonra ise bütün ışıklar normal olarak sönüyor. Emin olmak için hava akış debimetresinin kablosunu çıkartıp arabayı çalıştırdım bu gün çalışırken zorlanmasına rağmen yine herhangi bir ışık yanmadı. İlginizede ayrıca teşekkür ederim, ilk fırsatta oksijen sensörünü kontrol ettireceğim....

Bu işte bi gariplik var.
Aracı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
Acaba sizden öncede bi arıza vardıda lambanın fişinimi çektiler?

Bunu anlamak için aracınızı arıza tespit cihazına baglayın güncel tüm arızalar karşınıza çıkar.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2013, 13:11:32 »
Aracı 1 senedir kullanıyorum ve bu güne kadar bir sorun olmadığı için dikkatimi çekmedi. Dediğiniz gibi olabilir bir elektrikçiye gidip kontrol ettireceğim. Arıza tespiti yaptırdım ama özel bir serviste orjinal olmayan bir yazılımdı ve herhangi bir sorun çıkmadı ama arabada belirgin bir sorun var şu an...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2013, 13:18:53 »
Kısa zamanda detaylı bir kontrol şart gibi görünüyor.Umarım çok basit şeyden kaynaklıdır sorununuz.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2013, 14:47:37 »
Sorun büyük degildir inşaallah.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2013, 22:01:30 »
evet toyota yetkili servisine götürdüm arabamı ve arıza ışığının lambasının daha önceden sökülmüş olduğunu söylediler, yerine taktıktan sonra lamba yandı tabi, hata olarak oksijen sensörü gözüktü. Değiştirmeden arıza lambasının sönmeyeceğini belirttiler( bir kaç kez bilgisayardan kapatmalarına rağmen belli bir süre sonra tekrar yandı). Bende değiştirmeye karar verdim. Gelişmeler böyle inşallah şikayetlerimde bu değişimle beraber sona erer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2013, 22:23:03 »
evet toyota yetkili servisine götürdüm arabamı ve arıza ışığının lambasının daha önceden sökülmüş olduğunu söylediler, yerine taktıktan sonra lamba yandı tabi, hata olarak oksijen sensörü gözüktü. Değiştirmeden arıza lambasının sönmeyeceğini belirttiler( bir kaç kez bilgisayardan kapatmalarına rağmen belli bir süre sonra tekrar yandı). Bende değiştirmeye karar verdim. Gelişmeler böyle inşallah şikayetlerimde bu değişimle beraber sona erer.

Geçmiş olsun.

Sanayii tecrübelerim genelde yanıltmıyor.
Oksijen sensörünün kesinlikle orjinalini alınız üniversaller ucuz ancak çok kısa ömürlü oluyor.
Orj fiyatı 450TLlerdedir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2013, 22:27:54 »
Serviste aynı fiyatı söyledi, büyük bir ihtimalle yarın taktıracağım, ilginize teşekkürler takıldıktan sonra sorunların düzelip düzelmediği hakkında tekrar yazarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2013, 22:33:46 »
Serviste aynı fiyatı söyledi, büyük bir ihtimalle yarın taktıracağım, ilginize teşekkürler takıldıktan sonra sorunların düzelip düzelmediği hakkında tekrar yazarım...
Bence taktırmadan önce durumu söyleyin. Sorun çözülmez ise almayacağınızı ya da ileride kısa süre içerisinde tekrarlarsa hiçbir ücret ödemeyi kabul etmediğinizi iletin mutlaka.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2013, 22:24:48 »
aracı teslim aldım ve 2 gündür kullanıyorum, problemlerim şu ana kadar çözüldü gibi, inşallah bir daha da yaşamam ayrıca arıza lambasınıda takmışlar. Kontakla beraber yanıyor çalışınca sönüyor, lambanın yanma sebebini çözmek yerine lambayı söken insanlardan da Allah hepimizi uzak tutsun. iyi forumlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2013, 22:31:10 »
Geçmiş olsun.
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
AP900 Cruise control