Gönderen Konu: Toyota Modelleri için Detaylı LPG Montaj Videoları  (Okunma sayısı 8573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür etti
  • 200 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Modelleri için Detaylı LPG Montaj Videoları
« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2013, 10:36:47 »
Toyota Verso Alttan muhafazalı LPG Montaj videosu eklenmiştir.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 07, 2013, 10:36:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 07, 2013, 10:55:46 »
Merhaba Mehmet Bey;

İlginiz ve alakanız için teşekkürler
En son yayınladığınız Toyota Corolla Verso nun ki
biz de ise yeni Toyota Verso bulunmakta yeni Verso yu yayınlarsanız memnun olurum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Ekim 07, 2013, 11:31:42 »
Merhaba Hüseyin Bey ;

Bu tip videoları hazırlamaya bir kaç hafta önce başladık , iş yoğunluğunda detaylı fotografları sırasına göre çekmek hayli zaman alıyor. İlk fırsatta yeni verso'nun da videosunu hazırlayıp ekleyeceğiz. Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey;

İlginiz ve alakanız için teşekkürler
En son yayınladığınız Toyota Corolla Verso nun ki
biz de ise yeni Toyota Verso bulunmakta yeni Verso yu yayınlarsanız memnun olurum
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ
www.ozenclerotogaz.com.tr Facebook sayfamız https://facebook.com/BRCOzenclerOtogaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ekim 07, 2013, 23:19:01 »
Mehmet bey merak ettiğim bu dıştan muhafazalı tanklar her hangi bir sorun çıkartmıyor mu?

İllaki sorun çıkartsa takmazdınız ama araç altını vurma durumunda herhangi bir sıkıntı vs. olabilir mi diye merak ettim açıkcası.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 08, 2013, 09:26:51 »

Merhaba Mehmet Bey;
İlginiz için teşekkür ederim, sizden şunu öğrenmek istiyorum, normalde Toyota araçların 1.000 000 km ye kadar motor ömrü var diyorlar bu araçlara lpg dönüşümü yapıldıktan sonra acaba aracın ömrü ne kadar olur? bunun hakkında bilgi verebilirsen memnun olurun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 08, 2013, 10:26:00 »
Merhabalar 2008 model Corolla aracım için lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. Kafama takılan bazı sorular var cevap verirseniz sevinirim. Bir arkadaşım lpg den sonra yakıtta km de 3-4 kuruş düştü diyor. Böyle olunca lpgnin bir anlamı kalmıyor. Şu an şehir dışı 32 krş yakıyor aracım. Şehir içi 40-45 krş yakıyordur. ortalama yakıt tüketimim 7,1 lt. Bu değerler lpg dönüşümünden sonra ne seviyelere iner. Uyguladığınız araçlardan aldığınız bir geri bildirim vardır mutlaka. Birde lpg dönüşümünde markadan çok usta önemli diyor. Bursa'da önerebileceğiniz bir usta var mı ? Brc yaygın bir marka Türkiye'de bunu biliyoruz. Peki farklı markalara göre tutulmasının sebebi nedir? Son olarak aracım için hangi modeli önerirsiniz? Hayırlı işleriniz olsun.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 08, 2013, 11:03:00 »
Merhabalar 2008 model Corolla aracım için lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. Kafama takılan bazı sorular var cevap verirseniz sevinirim. Bir arkadaşım lpg den sonra yakıtta km de 3-4 kuruş düştü diyor. Böyle olunca lpgnin bir anlamı kalmıyor. Şu an şehir dışı 32 krş yakıyor aracım. Şehir içi 40-45 krş yakıyordur. ortalama yakıt tüketimim 7,1 lt. Bu değerler lpg dönüşümünden sonra ne seviyelere iner. Uyguladığınız araçlardan aldığınız bir geri bildirim vardır mutlaka. Birde lpg dönüşümünde markadan çok usta önemli diyor. Bursa'da önerebileceğiniz bir usta var mı ? Brc yaygın bir marka Türkiye'de bunu biliyoruz. Peki farklı markalara göre tutulmasının sebebi nedir? Son olarak aracım için hangi modeli önerirsiniz? Hayırlı işleriniz olsun.

oğuz bey bende 2013 otomatik corolla var. lpg taktırdım. siz kuruş hesabı yapıyorsunuz ancak ben yapmıyorum. litrede kaç km yaptığınız önemli bence. ortalama tüketim 7,1 lt demişsiniz neye göre ölçtünüz bilmiyorum ama ortalama 1 lt ile 14 km yapıyorsunuz. ben lpg ile tamamı şehir içi 1 lt ile 11 km yapıyorum. artık hesabını size bırakıyorum. ayrıca brc marka takılı.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '08
  • 16 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ekim 08, 2013, 15:12:12 »
oğuz bey bende 2013 otomatik corolla var. lpg taktırdım. siz kuruş hesabı yapıyorsunuz ancak ben yapmıyorum. litrede kaç km yaptığınız önemli bence. ortalama tüketim 7,1 lt demişsiniz neye göre ölçtünüz bilmiyorum ama ortalama 1 lt ile 14 km yapıyorsunuz. ben lpg ile tamamı şehir içi 1 lt ile 11 km yapıyorum. artık hesabını size bırakıyorum. ayrıca brc marka takılı.
Ben uzun yolda kendim ölçüm yaptığımda km de 32 krş hesapladım. yakıt tüketimi olarak yol bilgisayarındaki ortalamayı yazdım. Şehir içi km ölçmedim hiç. Onu da hesaplar paylaşırım. Yazdığınızdan şuan benim arabanın daha mı az yaktığı sonucu çıkıyor orayı tam anlamadım. Bu lt ile hesabı nasıl yaptığınızı anlatırsanız bende deneyebilirim.
92' Renault 9 Broadway (1992-1997)
97' Toyota Corolla 1.6 XEİ (1997-2008)
08' Toyota Corolla 1.6 Elegant (2008-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 08, 2013, 15:34:24 »
Ben uzun yolda kendim ölçüm yaptığımda km de 32 krş hesapladım. yakıt tüketimi olarak yol bilgisayarındaki ortalamayı yazdım. Şehir içi km ölçmedim hiç. Onu da hesaplar paylaşırım. Yazdığınızdan şuan benim arabanın daha mı az yaktığı sonucu çıkıyor orayı tam anlamadım. Bu lt ile hesabı nasıl yaptığınızı anlatırsanız bende deneyebilirim.

aracınızın yakıt göstergesinden öte siz benzin deposunu fulleyip km yapıp tekrar fullerseniz yaptığınız km de kaç lt benzin aldıysa değerleriniz daha gerçekci olur diye düşünüyorum.
siz 1 lt benzinle 14 km yapmışsınız (4.80 tl ye 14 km yani 34 kr) bense 1 lt lpg ile 11 km yapıyorum (2.50 tl ile 11 km yani 23 kr) sizin yaptığınız 14 km yi ben lpg ile yapacak olursam 31 kr yakacak. farkını sen hesap et. ancak benim tüketimim ş.içi
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 08, 2013, 20:11:00 »

şehir dışı tüketimim brc marka lpgde 22 krş. benzinde olsa bu durum 33-35 krş olacak. 100 liralık benzinle 250-300 km arası gidebiliyorken(uzun yolda) lpg ile 450-500 km gidiyorum. Sizin arkadaşınız nasıl öyle yakmayı becermiş anlamadım.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 12, 2013, 18:42:51 »
Merhaba Selman Bey ;

Dıştan depolu LPG montajlarını yaparken teknik raporlara uygun şekilde hareket ediyoruz , aksi halde yapılan montaj gerek M.M.O gerekse TUV TURK'ten geçmeyecektir.Altan darbelere karşı özel muhafaza sacı kullanıyoruz , şayet böyle bir darbe anında bu sac tankı koruyacaktır.

Mehmet bey merak ettiğim bu dıştan muhafazalı tanklar her hangi bir sorun çıkartmıyor mu?

İllaki sorun çıkartsa takmazdınız ama araç altını vurma durumunda herhangi bir sıkıntı vs. olabilir mi diye merak ettim açıkcası.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Ekim 12, 2013, 18:51:54 »
Merhaba Hüseyin Bey ;

1.000.000 km Benzin ile sorunsuz kullanılan bir araç henüz görmedim . Türkiye şartlarından periodik bakımlarını 1.000.000 km eksiksiz olarak yaptıran bir araç sahibine de rastlamak zor . Tüm şartların olumlu olduğunu düşünürsek 1.000.000 km benzin ile sorunsuz kullanılan bir araç LPG'de kaliteli bir ürün tercih edip doğru montaj ve periodik kontrollerini aksaksız yaptırırsa yine bu kmlere ulaşacağını düşünüyorum. Selamlar...

Merhaba Mehmet Bey;
İlginiz için teşekkür ederim, sizden şunu öğrenmek istiyorum, normalde Toyota araçların 1.000 000 km ye kadar motor ömrü var diyorlar bu araçlara lpg dönüşümü yapıldıktan sonra acaba aracın ömrü ne kadar olur? bunun hakkında bilgi verebilirsen memnun olurun.

ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 21, 2013, 18:29:00 »
Herkese Merhaba ;

2013 Model yeni kasa Toyota Corolla detaylı montaj videosu  eklenmiştir. Bu video diğer videolara göre daha detaylı hazırlanmıştır. Bilgilerinize sunulur...

Video düzenlenerek kısa bir süre sonra yeniden bu ileti içinde yayınlanacaktır.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Ekim 21, 2013, 19:26:31 »
Çok titiz montaj ama 100 bini görmeden bu araç sibopları yakacaktır. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kralına yol vermişim, soytarısıyla uğraşamam...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ekim 21, 2013, 21:07:37 »
pardon yakmasının sebebini nedir acaba? bunlardadamı magnezyum sübap???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 21, 2013, 22:01:34 »
O hızlara çıkarken emniyet kemerini takmamanızı kınadım doğrusu.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 21, 2013, 22:10:57 »
Oncelikle aracı ben kullanmıyorum , ayrıca Kınamak yerine ıkaz etmenizi tercih ederdim daha şık olurdu.Selamlar...

O hızlara çıkarken emniyet kemerini takmamanızı kınadım doğrusu.
ÖZENÇLER 2A OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 21, 2013, 22:41:16 »
Çok titiz montaj ama 100 bini görmeden bu araç sibopları yakacaktır. :)
Valla benzinle olsa sahibini yakacağına (sübablara da bişey olmaz yahu) göre pek önemi yok.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ekim 21, 2013, 22:43:07 »
Herkese Merhaba ;

2013 Model yeni kasa Toyota Corolla detaylı montaj videosu  eklenmiştir. Bu video diğer videolara göre daha detaylı hazırlanmıştır. Bilgilerinize sunulur...

Toyota Yeni Corolla Detaylı BRC MY11 Montajı
İyi iş olmuş. Elinize sağlık.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 21, 2013, 23:42:13 »
pardon yakmasının sebebini nedir acaba? bunlardadamı magnezyum sübap???

Dizel sedan sunmayana Honda "ECO" adını verdiği 1.6 motorunda silindir kapağı,sübaplar ve emme manifoldunu lpg nin yanma hararetine uygun hale getirdi.Eco olmayan motorlarında lpg tavsiye edilmiyor. Corollanın 1.6 motorunda bu tip bir iyileştirme yok.Zamanla ince ve haifif alaşım subaplar eğilecek ve motor açılmak zorunda kalınacaktır.Örnekleri bol özellikle Ford 1.6 ,FD6 Civic,Astranın bazı modelleri,Cruze,Son Corollalar lpg kaynaklı motor hasarları görmüşlerdir