Arkadaşlar muayenem pazar saat 12.00 itibariyle bitiyor. Salı gunu randevumu yaptırıcam. Sigortamı falan yeniledim. Pazar gunu de İzmitten istanbula gecmem lazım.
Benim öğrenmek istediğim şu;
Kimi arkadaşlar diyo ki; ilk yakalandığında 77 tl cezası var ve belirli bir süre veriyorlarmış eğer o süreye kadar yaptırmazsan men cezası uygulanıyor. Ama ilkinde kesinlikle bağlamazlar!!
Kimi arkadaşlar da direkt bağlarlar diyor. Bu konuda kesin bir bilgiye sahil olan var mı ?
Öncelikle mesajı yeni gördüm o yüzden şimdi yazıyorum. Sorunuza gelince;
Araç muayene süreniz geçtiyse ve daha önceden ceza yemediyseniz (ilk ceza) 77 Tl para cezası yazılıp 7 güne "kadar" izin verilir görevlilerce. Kadar yazıyorum çünkü 1,2 ya da 4 gün de izin verilebilir. Bu durum görevlinin inisiyatifindedir.
Verilen süre zarfında muayene yaptırmadınız diyelim. İkinci kez görevli tarafından trafik kontrolünde yakalanırsanız yine 77 Tl para cezası uygulanıp aracınız trafikten men edilerek yediemin (vb) otoparkına çektirilir. Burada uygulama bazı yerlerde değişiyor yani 2. kez de izin belgesi (taahhütlü/sürücü tarafından) verilip 3. kez yakalandığınızda otoparka çektirilebiliyor. Bu durumda görevli, aynı zamanda tescil belgenize el koyuyor. Muayenenizi yaptırdıktan sonra geri alabiliyorsunuz tabi ki

Ayrıca aracı otoparktan ancak "araç sahibi" (tescil belgesinde yazılı olan) çıkarabilir. (İstisnalar olabilir belli sebeplerden)