Gönderen Konu: Trafikten men mi ? degil mi ?  (Okunma sayısı 2403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Trafikten men mi ? degil mi ?
« : Eylül 21, 2013, 03:17:44 »
Arkadaşlar muayenem pazar saat 12.00 itibariyle bitiyor. Salı gunu randevumu yaptırıcam. Sigortamı falan yeniledim. Pazar gunu de İzmitten istanbula gecmem lazım.
Benim öğrenmek istediğim şu;

Kimi arkadaşlar diyo ki; ilk yakalandığında 77 tl cezası var ve belirli bir süre veriyorlarmış eğer o süreye kadar yaptırmazsan men cezası uygulanıyor. Ama ilkinde kesinlikle bağlamazlar!!

Kimi arkadaşlar da direkt bağlarlar diyor. Bu konuda kesin bir bilgiye sahil olan var mı ?
D-4D Corolla Advance M/M

Toyota Club Türkiye

Trafikten men mi ? degil mi ?
« : Eylül 21, 2013, 03:17:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Trafikten men mi ? degil mi ?
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2013, 03:34:22 »
Serkan bey ilk yakalandığında ceza yazıyorlar diye biliyorum ve 10 gün süre veriliyor . 10 gün içinde tekrar yakalanırsanız bir şey olmaz ama 10 gün geçtikten sonra tekrar muayenesiz yakalanırsanız hem tekrardan para cezası yiyorsunuz hem aracı trafikten men ediyorlar .

Ben böyle biliyorum doğruluğundan pek emin değilim en iyisi muayene zamanını çok fazla geciktirmemek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2013, 15:34:41 »
Sn.Bayram Bahadır Bozantı bey açıklamış doğrusunu,

Benimkiside haftaya Cuma günü bitiyordu bende bugündan yaptırdım hafta içi işten izin almamak için...Çok şükür hafif kusurlarla geçmiş olduk :) Darısı herkesin başına
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2013, 17:44:45 »
Sn.Bayram Bahadır Bozantı bey açıklamış doğrusunu,

Benimkiside haftaya Cuma günü bitiyordu bende bugündan yaptırdım hafta içi işten izin almamak için...Çok şükür hafif kusurlarla geçmiş olduk :) Darısı herkesin başına

murat bey geçmiş olsun. benimde martta inşallah. ama xenonları ve jantları sökmem gerekecek bisürü iş :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2013, 17:29:38 »
Arkadaşlar muayenem pazar saat 12.00 itibariyle bitiyor. Salı gunu randevumu yaptırıcam. Sigortamı falan yeniledim. Pazar gunu de İzmitten istanbula gecmem lazım.
Benim öğrenmek istediğim şu;

Kimi arkadaşlar diyo ki; ilk yakalandığında 77 tl cezası var ve belirli bir süre veriyorlarmış eğer o süreye kadar yaptırmazsan men cezası uygulanıyor. Ama ilkinde kesinlikle bağlamazlar!!

Kimi arkadaşlar da direkt bağlarlar diyor. Bu konuda kesin bir bilgiye sahil olan var mı ?
Öncelikle mesajı yeni gördüm o yüzden şimdi yazıyorum. Sorunuza gelince;

Araç muayene süreniz geçtiyse ve daha önceden ceza yemediyseniz (ilk ceza) 77 Tl para cezası yazılıp 7 güne "kadar" izin verilir görevlilerce. Kadar yazıyorum çünkü 1,2 ya da 4 gün de izin verilebilir. Bu durum görevlinin inisiyatifindedir.

Verilen süre zarfında muayene yaptırmadınız diyelim. İkinci kez görevli tarafından trafik kontrolünde yakalanırsanız yine 77 Tl para cezası uygulanıp aracınız trafikten men edilerek yediemin (vb) otoparkına çektirilir. Burada uygulama bazı yerlerde değişiyor yani 2. kez de izin belgesi (taahhütlü/sürücü tarafından) verilip 3. kez yakalandığınızda otoparka çektirilebiliyor. Bu durumda görevli, aynı zamanda tescil belgenize el koyuyor. Muayenenizi yaptırdıktan sonra geri alabiliyorsunuz tabi ki :)

Ayrıca aracı otoparktan ancak "araç sahibi" (tescil belgesinde yazılı olan) çıkarabilir. (İstisnalar olabilir belli sebeplerden)

2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 24, 2013, 01:35:19 »