Gönderen Konu: şanzumandan gelen ses  (Okunma sayısı 5500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
şanzumandan gelen ses
« : Eylül 20, 2013, 23:26:54 »
arkadaşlar öncelikle şunu söylemek istiyorum. eski bir şöför değilim yaklaşık 2.5 yıllık şöförüm geçen yıla kadar ae101 97 xei vardı. şimdi e12 var. toyotayı almaya arkadaşların ve bu sitedeki yazılanları okuyarak karar verdim. ama bu kadar sorun çıkacağını bilemiyordum. toyotadan sıkıldım açıkçası. sorunuma gelince şuanda e12 2007 terra var. arabada rölanti dalgalanması var. direksiyon kutusundan ses geliyor. bunları artık sorun etmiyorum. şuanda arabanın şanzumanından gelen sesten muzdaribim. araba çalışırken sanki dizel motor gibi çalışıyor. debriyaja basıyorum ses kesiliyor. ama harekete geçince yada araba boşta debriyajdan çekince aynı ses devam ediyor. bundan önceki araçta da aynısı vardı. şanzıman yağını değiştikten sonra düzeldi. acaba buda böyle bişey olabilir mi. bunu da yapayım artık arabayı satmayı düşünmeye başladım.

Toyota Club Türkiye

şanzumandan gelen ses
« : Eylül 20, 2013, 23:26:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzumandan gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2013, 23:56:42 »
Çevre kirliliği önleme adına düşük rölanti nedeniyle salınan devir göstergesi sorun teşkil etmiyor.

Düzenli her 10.000km'de Injector Cleaner kullanın,
Şanzıman yağınızı ve hava filtrenizi yetkili serviste orjinal değiştirin,
Temizlenebilir sensörlerinizi temizleyin,
Direksiyon kutunuzu alttaki burcundan yarım veya 1 tur sıktırın,

Toyotanızı değiştireceğinize bakım bilgilerinizi değiştirin :)

Not: Bugün bir video izledim de, fazla yakıttan dolayı aracınızı değil, kullanma tarzınızı değiştirin diyordu.. :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2013, 00:03:30 »
hocam cevabınız için teşekkür ederim. aracımın bakımını muntazaman yapmaya çalışırım. en son hava filtremi 6000 km önce değiştim. ama dediklerinizi yapacağım. şuanda bulunduğum yerde servis yok. şanzıman yağı için tavsiyeniz var mı. yarın ilk iş onu değişecem hava filtresine de baktırırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2013, 00:04:28 »
hocam cevabınız için teşekkür ederim. aracımın bakımını muntazaman yapmaya çalışırım. en son hava filtremi 6000 km önce değiştim. ama dediklerinizi yapacağım. şuanda bulunduğum yerde servis yok. şanzıman yağı için tavsiyeniz var mı. yarın ilk iş onu değişecem hava filtresine de baktırırım..
Mobil 75w90 tam sentetik yağ kullanın mutlaka.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2013, 00:06:20 »
Mobil 75w90 tam sentetik yağ kullanın mutlaka.

biraz internetten araştırdım. 75w90 öneriliyordu. yarın bakayım inşallah sadece yağdan kaynaklı bişey olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2013, 00:14:01 »
biraz internetten araştırdım. 75w90 öneriliyordu. yarın bakayım inşallah sadece yağdan kaynaklı bişey olur.
Eğer önceki değişimde daha ucuz olan 75w80 falan koyulmuşsa ondan kaynaklı olabilir
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2013, 00:15:42 »
yarın yağı kendim alıp bir tamircide değişeyim sonucu buraya yazarım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2013, 17:22:39 »
arkadaşlar sanayiye gittim. sese baktılar ses şanzımandan değil tekerlerden geliyormuş. ön iki tekerin bilyalarını değiştim.

bilyalar iki adet 70 lira
tornacıya 20 tl
el emeği 50 tl
toplam 210 lira masraf ettim. şuanda araba yürürken sesi kesti.

ancak şanzımandan gelen ses devam ediyor. onuda şanzıman bilyalsından olduğunu söylediler ama değişmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2013, 17:34:17 »
Aynı sorun bende de var ben acemiyim biraz ondan mı acaba :) Bende 1 ve 2. viteslere geçişte cik cik diye aşırı bi ses geliyor sonra 1. viteste ve 2. viteste devir dalgalanması var . debriyaj dan ayağımı çekerken tık tık diye ses geliyor sonra biraz boşluk oluştu debriyaj'da . Son olarak geç kavramaya başladı araba . ben her fren yapışımda debriyaja basıp öyle yapıyorum ondan ı oluyor acaba . sanayi ye götürcem ama fırsat bulamıyorum benim sorunum ne olabilir yardım edin  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 21, 2013, 17:52:13 »
Aynı sorun bende de var ben acemiyim biraz ondan mı acaba :) Bende 1 ve 2. viteslere geçişte cik cik diye aşırı bir ses geliyor sonra 1. viteste ve 2. viteste devir dalgalanması var . debriyaj dan ayağımı çekerken tık tık diye ses geliyor sonra biraz boşluk oluştu debriyaj'da . Son olarak geç kavramaya başladı araba . ben her fren yapışımda debriyaja basıp öyle yapıyorum ondan ı oluyor acaba . sanayi ye götürcem ama fırsat bulamıyorum benim sorunum ne olabilir yardım edin  :)
Kavrama yukarı geldi sanırım boşluk oluştudan kastın.Her fren yapışında debriyaj kullanıyorsan veya ayağın sürekli debriyaj pedalının üzerinde ise(basmasan dahi) bilyalara zarar verme ihtimalin yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 21, 2013, 21:41:32 »
Ertan abi bi arkadasim baski balatan bitmis diyor ama baski balata bitse debriyaj sert olmaz mi ? . Vites ten ve debriyajdan gelen sesten dolayi arabadan sogudum . Bu sesi nasil giderirler peki abi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2013, 21:47:24 »
Ertan abi bir arkadasim baski balatan bitmis diyor ama baski balata bitse debriyaj sert olmaz mi ? . Vites ten ve debriyajdan gelen sesten dolayi arabadan sogudum . Bu sesi nasil giderirler peki abi ?
En son şanzıman yağı ne zaman değişti? Araç kaç kmde? Birde yokuşlarda falan gaza bastığın oranda araç ivmeleniyor mu uygun viteste?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2013, 23:05:16 »
En son şanzıman yağı ne zaman değişti? Araç kaç kmde? Birde yokuşlarda falan gaza bastığın oranda araç ivmeleniyor mu uygun viteste?

Abi araba 32.300 km oldu. 18 bin bakimini serviste yaptirdik . 28 bin km`de hava filtresi ve yag degisimini yaptirdik sanayide . Sanzuman yagini hic bilmiyorum ben. Abi yokuslarda bazen oluyor ivmeleme ve gec kavrama debriyaj`dan kaldirirken tik tik ses geliyor. Ve vites surtuyor gibi gurultulu geciyor . Dedemin torosunda bile vites gecisin`de ses yok. Ve vites`den cik cik diye ses var cok rahatsiz edici bi ses . Ben bazen debriyaj`dan ayagimi aniden kaldiriyorum ondan olabilir mi ? Ve telefondan yaziyorum yazim hatalari icin ozur dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 21, 2013, 23:19:15 »
Abi araba 32.300 km oldu. 18 bin bakimini serviste yaptirdik . 28 bin km`de hava filtresi ve yag degisimini yaptirdik sanayide . Sanzuman yagini hic bilmiyorum ben. Abi yokuslarda bazen oluyor ivmeleme ve gec kavrama debriyaj`dan kaldirirken tik tik ses geliyor. Ve vites surtuyor gibi gurultulu geciyor . Dedemin torosunda bile vites gecisin`de ses yok. Ve vites`den cik cik diye ses var cok rahatsiz edici bir ses . Ben bazen debriyaj`dan ayagimi aniden kaldiriyorum ondan olabilir mi ? Ve telefondan yaziyorum yazim hatalari icin ozur dilerim.
Şanzıman yağı normalde 80000 km de değişiyor.Fakat çok fazla zorlamış olabilir misin şanzımanı? Yani uzun süre debriyaja basılı beklemek olsun,çok ani basıp çekmeler olsun.... Gürültülü vites geçmesi dediğin kemikli mi vitesler? Yani zor mu geçiyor?Birde bu cik cik dediğin ses bak bakalım araç çalışmıyorken basıncada geliyor mu? Benim aklıma pedalın altındaki yaydan geliyor gibi geldi ama bir kontrol et onu.

Birde şanzıman yağını değiştirin bence,mobil 75w90 tam sentetik şanzıman yağından 2 litre alın,ayrıca 2 adet şanzıman yağ tapası alın servisten değişim yaparken 2 tapayıda yenileyin.Şanzıman yağıda ömrünü tamamlamış olabilir 2009 model araç ve normalde 2 senede bir değiştirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2013, 00:30:32 »
Şanzıman yağı normalde 80000 km de değişiyor.Fakat çok fazla zorlamış olabilir misin şanzımanı? Yani uzun süre debriyaja basılı beklemek olsun,çok ani basıp çekmeler olsun.... Gürültülü vites geçmesi dediğin kemikli mi vitesler? Yani zor mu geçiyor?Birde bu cik cik dediğin ses bak bakalım araç çalışmıyorken basıncada geliyor mu? Benim aklıma pedalın altındaki yaydan geliyor gibi geldi ama bir kontrol et onu.

Birde şanzıman yağını değiştirin bence,mobil 75w90 tam sentetik şanzıman yağından 2 litre alın,ayrıca 2 adet şanzıman yağ tapası alın servisten değişim yaparken 2 tapayıda yenileyin.Şanzıman yağıda ömrünü tamamlamış olabilir 2009 model araç ve normalde 2 senede bir değiştirmek lazım.

Arabayi denemek adina arkadasimla kendi aramizda bi kac kez yaris  yaptik abi o zaman inanilmaz zorladim o zamandan sonra giderek artti bu sesler ve bosluklar fln .  Ayrica o yarista 2.vites`de giderkrken devir saati sonuna gelmisti ve ben 3. Vitese atmadim devir saati kendi kendine 1 e dustu ve gaz yemedi araba sonra vitesi dusurdum oyle aldi gazi . Sonra ani kalkislar felan yaptim abi yani yaptiklarim bunlar :)  Vites degistirirken vites topuzundan surtuyormus gibi oluyor  ve cik cik otme sesi geliyor abi . Yani demirin birbirine surtmesi gibi yaglanmasi gerekicek  gibi . Debriyajdaki ses araba calismiyorken de geliyor abi tik tik diye bi ses ip kopuyor gibi tak diye bi ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2013, 00:36:03 »
Arabayi denemek adina arkadasimla kendi aramizda bir kac kez yaris  yaptik abi o zaman inanilmaz zorladim o zamandan sonra giderek artti bu sesler ve bosluklar fln .  Ayrica o yarista 2.vites`de giderkrken devir saati sonuna gelmisti ve ben 3. Vitese atmadim devir saati kendi kendine 1 e dustu ve gaz yemedi araba sonra vitesi dusurdum oyle aldi gazi . Sonra ani kalkislar felan yaptim abi yani yaptiklarim bunlar :)  Vites degistirirken vites topuzundan surtuyormus gibi oluyor  ve cik cik otme sesi geliyor abi . Yani demirin birbirine surtmesi gibi yaglanmasi gerekicek  gibi . Debriyajdaki ses araba calismiyorken de geliyor abi tik tik diye bir ses ip kopuyor gibi tak diye bir ses.
Abicim o zaman sana önerim pedalın altındaki yayı yağlat,mobil 75w90 tam sentetik yağdan 2 litre al,servisten 2 tane şanzıman tapa contası iste.Değişimi dışarıda yaptırırken iyice boşalmasına ve yağın tam(1.9 litre) dolmasına dikkat et.Yeni tapa contalarını taktır mutlaka.Sorunun düzelecektir muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2013, 00:50:20 »
Abicim o zaman sana önerim pedalın altındaki yayı yağlat,mobil 75w90 tam sentetik yağdan 2 litre al,servisten 2 tane şanzıman tapa contası iste.Değişimi dışarıda yaptırırken iyice boşalmasına ve yağın tam(1.9 litre) dolmasına dikkat et.Yeni tapa contalarını taktır mutlaka.Sorunun düzelecektir muhtemelen.

Tesekkur ederim abi bu yayi yaglatirim ama tapa contasini alamam su siralar  cunku en yakin servis 100 km uzaklikta malsf :( sanayi de satilmaz mi abi bu conta ? . Olmazsa bigunu ayirip gidicem artik sevise

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2013, 00:56:39 »
Tesekkur ederim abi bu yayi yaglatirim ama tapa contasini alamam su siralar  cunku en yakin servis 100 km uzaklikta malsf :( sanayi de satilmaz mi abi bu conta ? . Olmazsa bigunu ayirip gidicem artik sevise
Gitmene gerek yokki ara servisi hesap numarası al hesaplarına havale edersin tutarı,sana alıcı ödemeli kargo olarak gönderirler.İlla değişmese olur mu dersen olur ama bence 2-3 liralık bir şey için risk almaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ...
  • 21 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2013, 01:02:00 »
Gitmene gerek yokki ara servisi hesap numarası al hesaplarına havale edersin tutarı,sana alıcı ödemeli kargo olarak gönderirler.İlla değişmese olur mu dersen olur ama bence 2-3 liralık bir şey için risk almaya gerek yok.

Iste o zaman super olur abi . Pazartesi butun soylediklerini yapacagim yeterki bu seslerden kurtulayim abi . Tekrar cok tesekkur ederim benimle ugrastigin icin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2013, 01:04:19 »
Iste o zaman super olur abi . Pazartesi butun soylediklerini yapacagim yeterki bu seslerden kurtulayim abi . Tekrar cok tesekkur ederim benimle ugrastigin icin :)
Rica ederim,sorunun çözülür muhtemelen.Yeterki doğru uygulama yapılsın.