0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hocam cevabınız için teşekkür ederim. aracımın bakımını muntazaman yapmaya çalışırım. en son hava filtremi 6000 km önce değiştim. ama dediklerinizi yapacağım. şuanda bulunduğum yerde servis yok. şanzıman yağı için tavsiyeniz var mı. yarın ilk iş onu değişecem hava filtresine de baktırırım..
Mobil 75w90 tam sentetik yağ kullanın mutlaka.
biraz internetten araştırdım. 75w90 öneriliyordu. yarın bakayım inşallah sadece yağdan kaynaklı bişey olur.
Aynı sorun bende de var ben acemiyim biraz ondan mı acaba Bende 1 ve 2. viteslere geçişte cik cik diye aşırı bir ses geliyor sonra 1. viteste ve 2. viteste devir dalgalanması var . debriyaj dan ayağımı çekerken tık tık diye ses geliyor sonra biraz boşluk oluştu debriyaj'da . Son olarak geç kavramaya başladı araba . ben her fren yapışımda debriyaja basıp öyle yapıyorum ondan ı oluyor acaba . sanayi ye götürcem ama fırsat bulamıyorum benim sorunum ne olabilir yardım edin
Ertan abi bir arkadasim baski balatan bitmis diyor ama baski balata bitse debriyaj sert olmaz mi ? . Vites ten ve debriyajdan gelen sesten dolayi arabadan sogudum . Bu sesi nasil giderirler peki abi ?
En son şanzıman yağı ne zaman değişti? Araç kaç kmde? Birde yokuşlarda falan gaza bastığın oranda araç ivmeleniyor mu uygun viteste?
Abi araba 32.300 km oldu. 18 bin bakimini serviste yaptirdik . 28 bin km`de hava filtresi ve yag degisimini yaptirdik sanayide . Sanzuman yagini hic bilmiyorum ben. Abi yokuslarda bazen oluyor ivmeleme ve gec kavrama debriyaj`dan kaldirirken tik tik ses geliyor. Ve vites surtuyor gibi gurultulu geciyor . Dedemin torosunda bile vites gecisin`de ses yok. Ve vites`den cik cik diye ses var cok rahatsiz edici bir ses . Ben bazen debriyaj`dan ayagimi aniden kaldiriyorum ondan olabilir mi ? Ve telefondan yaziyorum yazim hatalari icin ozur dilerim.
Şanzıman yağı normalde 80000 km de değişiyor.Fakat çok fazla zorlamış olabilir misin şanzımanı? Yani uzun süre debriyaja basılı beklemek olsun,çok ani basıp çekmeler olsun.... Gürültülü vites geçmesi dediğin kemikli mi vitesler? Yani zor mu geçiyor?Birde bu cik cik dediğin ses bak bakalım araç çalışmıyorken basıncada geliyor mu? Benim aklıma pedalın altındaki yaydan geliyor gibi geldi ama bir kontrol et onu. Birde şanzıman yağını değiştirin bence,mobil 75w90 tam sentetik şanzıman yağından 2 litre alın,ayrıca 2 adet şanzıman yağ tapası alın servisten değişim yaparken 2 tapayıda yenileyin.Şanzıman yağıda ömrünü tamamlamış olabilir 2009 model araç ve normalde 2 senede bir değiştirmek lazım.
Arabayi denemek adina arkadasimla kendi aramizda bir kac kez yaris yaptik abi o zaman inanilmaz zorladim o zamandan sonra giderek artti bu sesler ve bosluklar fln . Ayrica o yarista 2.vites`de giderkrken devir saati sonuna gelmisti ve ben 3. Vitese atmadim devir saati kendi kendine 1 e dustu ve gaz yemedi araba sonra vitesi dusurdum oyle aldi gazi . Sonra ani kalkislar felan yaptim abi yani yaptiklarim bunlar Vites degistirirken vites topuzundan surtuyormus gibi oluyor ve cik cik otme sesi geliyor abi . Yani demirin birbirine surtmesi gibi yaglanmasi gerekicek gibi . Debriyajdaki ses araba calismiyorken de geliyor abi tik tik diye bir ses ip kopuyor gibi tak diye bir ses.
Abicim o zaman sana önerim pedalın altındaki yayı yağlat,mobil 75w90 tam sentetik yağdan 2 litre al,servisten 2 tane şanzıman tapa contası iste.Değişimi dışarıda yaptırırken iyice boşalmasına ve yağın tam(1.9 litre) dolmasına dikkat et.Yeni tapa contalarını taktır mutlaka.Sorunun düzelecektir muhtemelen.
Tesekkur ederim abi bu yayi yaglatirim ama tapa contasini alamam su siralar cunku en yakin servis 100 km uzaklikta malsf sanayi de satilmaz mi abi bu conta ? . Olmazsa bigunu ayirip gidicem artik sevise
Gitmene gerek yokki ara servisi hesap numarası al hesaplarına havale edersin tutarı,sana alıcı ödemeli kargo olarak gönderirler.İlla değişmese olur mu dersen olur ama bence 2-3 liralık bir şey için risk almaya gerek yok.
Iste o zaman super olur abi . Pazartesi butun soylediklerini yapacagim yeterki bu seslerden kurtulayim abi . Tekrar cok tesekkur ederim benimle ugrastigin icin