0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlker bey doğal olarak var ve size bilgi veren servis elemanı uzaydan gelmiş olmalı .Göstergelerin hız/devir vs. olduğu ekranda mevcut. Aracı ilk çalıştırdığınızda bütün ışıklar yanarken o da yanıyor olmalı (emin değilim)Sizin araçta yanmaması sorun olduğunu göstermez, bazen yakıt göstergesi 1 çizgiye düştüğünde bazen de tamamen sıfırladığında (o arada) yanıyor. Ayrıca ışık yandıktan sonra aracınızda 8-9 lt benzin kalıyor, en yakın istasyona gidecek kadar imkanınız oluyor bilginize.
İyi günler, Benim 2012 model avensis 1.6 elegant extra aracım var. Geçenlerde aracın yol bilgisayarında kalan yol mesafesi 30 km.ye düştüğü halde aracın hız göstergesinin olduğu kadranda herhangi bir benzin uyarı ikaz lambasının olmadığını ve sesli bir uyarı sinyalinin de olmadığını gördüm. Aracın lcd ekranındaki yol göstergesinde de kalan mesafe 30 km yazıyordu ve ekrandaki göstergede herhangi bir uyarı yanıp sönme vs. yoktu. ben de bugün aracımı toyota yetkili servisine götürdüm ve sorun acaba sigortalardan vs. mi kaynaklanıyor diye sorduğumda avensislerde ayrı bir uyarı lambası olmadığı söylendi ve şoke oldum. Çünkü benim 1993 model şahinimde bile benzin azaldı mı önce kesik kesik sonra sürekli kırmızı lamba yanıp dururdu. Forum sayfalarında corollalarda vs. araçlarında hep bir ikaz göstergesinin olduğundan bahsedilmiş. Servisin verdiği cevap ise elektronik saatin üstünde bulunan benzin doluluk göstergesi bir çubuğa düştü mü ordan anlayacakmışım benzinin azaldığını Ben 2012 model bir araçta ayrı bir uyarı sisteminin olmadığına inanmıyorum ve bu konuda bir yerde bir hata olduğunu düşünüyorum. Aracı alalı henüz bir yılı doldurmadı. ben de genelde çeyrek deponun altına düşmem. Şimdi benzin son 10-20 kmye düşene kadar bekleyip tekrar değerlendireceğim. Uyarı ikazı gözüküyor mu diye... Sonuç olarak forumdaki arkadaşlara sorum şu: Avensis 2012 modelinde, "kalan yol mesafesi" belli bir km. nin altına düştükten sonra herhangi bir sesli ya da ışıklı bir uyarı var mı?
keşke olmasa sürekli ışık yanık geziyorum 20 liralık yakıt ışığı söndürmüyor. yakında o ışık bozulur zaten
Haha bendensin seç sürekli 10 lira 10 lira devam ışık patlar yakında benimde