Gönderen Konu: BENZİN İKAZ GÖSTERGESİ Var mıdır Yok mudur?  (Okunma sayısı 3789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
BENZİN İKAZ GÖSTERGESİ Var mıdır Yok mudur?
« : Eylül 20, 2013, 16:42:11 »
İyi günler, Benim 2012 model avensis 1.6 elegant extra aracım var. Geçenlerde aracın yol bilgisayarında kalan yol mesafesi 30 km.ye düştüğü halde aracın hız göstergesinin olduğu kadranda herhangi bir benzin uyarı ikaz lambasının olmadığını ve sesli bir uyarı sinyalinin de olmadığını gördüm. Aracın lcd ekranındaki yol göstergesinde de kalan mesafe 30 km yazıyordu ve ekrandaki göstergede herhangi bir uyarı yanıp sönme vs. yoktu.  ben de bugün aracımı toyota yetkili servisine götürdüm ve sorun acaba sigortalardan vs. mi kaynaklanıyor diye sorduğumda avensislerde ayrı bir uyarı lambası olmadığı söylendi ve şoke oldum. Çünkü benim 1993 model şahinimde bile benzin azaldı mı önce kesik kesik sonra sürekli kırmızı lamba yanıp dururdu. Forum sayfalarında corollalarda vs. araçlarında hep bir ikaz göstergesinin olduğundan bahsedilmiş. Servisin verdiği cevap ise elektronik saatin üstünde bulunan benzin doluluk göstergesi bir çubuğa düştü mü ordan anlayacakmışım benzinin azaldığını :) Ben 2012 model bir araçta ayrı bir uyarı sisteminin olmadığına inanmıyorum ve bu konuda bir yerde bir hata olduğunu düşünüyorum. Aracı alalı henüz bir yılı doldurmadı. ben de genelde çeyrek deponun altına düşmem. Şimdi benzin son 10-20 kmye düşene kadar bekleyip tekrar değerlendireceğim. Uyarı ikazı gözüküyor mu diye...

Sonuç olarak forumdaki arkadaşlara sorum şu: Avensis 2012 modelinde, "kalan yol mesafesi" belli bir km. nin altına düştükten sonra herhangi bir sesli ya da ışıklı bir uyarı var mı?

Toyota Club Türkiye

BENZİN İKAZ GÖSTERGESİ Var mıdır Yok mudur?
« : Eylül 20, 2013, 16:42:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: BENZİN İKAZ GÖSTERGESİ Var mıdır Yok mudur?
« Yanıtla #1 : Eylül 20, 2013, 16:48:12 »
Var tabiikide...ben henüz hiç görmedim ama kullanma kılavuzunda bu ikaz gösteriliyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2013, 23:11:44 »
İlker bey doğal olarak var ve size bilgi veren servis elemanı uzaydan gelmiş olmalı  :D.
Göstergelerin hız/devir vs. olduğu ekranda mevcut. Aracı ilk çalıştırdığınızda bütün ışıklar yanarken o da yanıyor olmalı (emin değilim)
Sizin araçta yanmaması sorun olduğunu göstermez, bazen yakıt göstergesi 1 çizgiye düştüğünde bazen de tamamen sıfırladığında (o arada) yanıyor.
Ayrıca ışık yandıktan sonra aracınızda 8-9 lt benzin kalıyor, en yakın istasyona gidecek kadar imkanınız oluyor bilginize.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2013, 00:24:46 »
İlker bey doğal olarak var ve size bilgi veren servis elemanı uzaydan gelmiş olmalı  :D.
Göstergelerin hız/devir vs. olduğu ekranda mevcut. Aracı ilk çalıştırdığınızda bütün ışıklar yanarken o da yanıyor olmalı (emin değilim)
Sizin araçta yanmaması sorun olduğunu göstermez, bazen yakıt göstergesi 1 çizgiye düştüğünde bazen de tamamen sıfırladığında (o arada) yanıyor.
Ayrıca ışık yandıktan sonra aracınızda 8-9 lt benzin kalıyor, en yakın istasyona gidecek kadar imkanınız oluyor bilginize.

ben ışık yandıktan sonra 60 km daha yapıyorum. ardından depoyu doldurduğumda 54-55 litre benzin alıyor :) benzin ışığı tek kademe kalada yanabilir. bazen benzin çubuğu tamamen boşalır öyle yanar. bazende range 0 olunca yanar. yol bilgisayarı aracınızın bir önceki kullanımını hafızaya alır. yol bilgisayarını sıfırladıktan sonra yeni kayıt edilen bilgiler öncekine göre eğer aracınızı daha tasarruflu kullandıysanız benzin ışığı geç yanar. ama tersi ise range 30 km iken bile yanabilir.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2013, 00:46:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 21, 2013, 00:52:50 »
İyi günler, Benim 2012 model avensis 1.6 elegant extra aracım var. Geçenlerde aracın yol bilgisayarında kalan yol mesafesi 30 km.ye düştüğü halde aracın hız göstergesinin olduğu kadranda herhangi bir benzin uyarı ikaz lambasının olmadığını ve sesli bir uyarı sinyalinin de olmadığını gördüm. Aracın lcd ekranındaki yol göstergesinde de kalan mesafe 30 km yazıyordu ve ekrandaki göstergede herhangi bir uyarı yanıp sönme vs. yoktu.  ben de bugün aracımı toyota yetkili servisine götürdüm ve sorun acaba sigortalardan vs. mi kaynaklanıyor diye sorduğumda avensislerde ayrı bir uyarı lambası olmadığı söylendi ve şoke oldum. Çünkü benim 1993 model şahinimde bile benzin azaldı mı önce kesik kesik sonra sürekli kırmızı lamba yanıp dururdu. Forum sayfalarında corollalarda vs. araçlarında hep bir ikaz göstergesinin olduğundan bahsedilmiş. Servisin verdiği cevap ise elektronik saatin üstünde bulunan benzin doluluk göstergesi bir çubuğa düştü mü ordan anlayacakmışım benzinin azaldığını :) Ben 2012 model bir araçta ayrı bir uyarı sisteminin olmadığına inanmıyorum ve bu konuda bir yerde bir hata olduğunu düşünüyorum. Aracı alalı henüz bir yılı doldurmadı. ben de genelde çeyrek deponun altına düşmem. Şimdi benzin son 10-20 kmye düşene kadar bekleyip tekrar değerlendireceğim. Uyarı ikazı gözüküyor mu diye...

Sonuç olarak forumdaki arkadaşlara sorum şu: Avensis 2012 modelinde, "kalan yol mesafesi" belli bir km. nin altına düştükten sonra herhangi bir sesli ya da ışıklı bir uyarı var mı?

Aracınız LPG limi?
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 21, 2013, 10:52:05 »
Tüm yanıtlar için teşekkürler. Son yorumun cevabından başlayayım. Aracım lpg değil :). Aracın ilk çalıştırıldığında kadranda bulunan tüm ikaz lambaları yanar ama bendeki benzin ışığı yanmıyor bu da bana bir sigorta arızasını düşündürüyor. Beni şaşırtan ve de kızdıran konu servise araç kabul eden elemanın sorunumu bir türlü anlamayıp ya da kabul etmeyip araçta ayrı bir uyarı göstergesinin olmadığını iddia etmesiydi. Bu da tahminim iki şeyden kaynaklanıyor olabilir: 1- servis kabul elemanı yeni ve bu konuda bilgi eksikliği var. 2- O an için serviste elektrikle ilgili ustaları yoktu böyle bir cevap vermekle vakit kazandı.
Aracı aldığımdan beri benzini genelde çeyrek deponunun altına düşürmediğimden sorunu farketmem geç oldu (eskiden uzun süre dizel araç kullandığımdan kalma alışkanlık :) )
Yanıt veren tüm arkadaşlara ve ilginize teşekkürler. Herkesin yolu açık olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2013, 11:07:30 »
Valla yetkili servisler maalesef artık en güvenilir kaynak olmaktan çıktı. İyi ustalar kaçıp kendi yerlerini açıyor. Genç tecrübesiz arkadaşlar kaldı. Onlar da sadece parça değişimi yapabilecek yetkinlikte.

Yani servisler "yetkili" ama "yetkin" değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 21, 2013, 12:12:16 »
bu fiyatlar olduğu sürece biz çok ikaz göstergesi yanık gezeriz. ağzımızın tadıyla gazlayamıyoruz. gaza her basışımda aklıma benzinlik geliyor hemen kendimi dizginliyorum :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2013, 11:52:02 »
İlker bey yanlış hatırlamıyorsam, ben aracımı bayramda bayiden alırken benzin hiç yoktu evet benim aracımda da ayrı bir ikaz ışığı yanmıyordu ama yol bilgisayarının olduğu yerde kocaman bir pompa resmi (yanlış hatırlamıyorsam) vardı ve benzin göstergesinin en son seviyesindeki çizgi yanıp yanıp sönüyordu (bundan eminim).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2013, 12:18:25 »
olmasa nolcak benzinin azaldığını görmüyor musunuz? azalınca alın benzin
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2013, 12:23:29 »
ben aracı ilk aldığımda arabanın benzini dibindeydi ve  yanlış hatırlamıyorsamda uyarı veriyordu hemen benzin almıştım o işareti görmeyi sevmiyorum. Benim aracımda 2012 elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 26, 2013, 14:59:34 »
keşke olmasa sürekli ışık yanık geziyorum 20 liralık yakıt ışığı söndürmüyor. yakında o ışık bozulur zaten :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 26, 2013, 18:40:00 »
keşke olmasa sürekli ışık yanık geziyorum 20 liralık yakıt ışığı söndürmüyor. yakında o ışık bozulur zaten :)

Haha bendensin seç :D sürekli 10 lira 10 lira devam ışık patlar yakında benimde :D
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2013, 10:16:31 »
Haha bendensin seç :D sürekli 10 lira 10 lira devam ışık patlar yakında benimde :D
Ben 20 lira atıyorum :D
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 07, 2013, 02:40:07 »
Benin ikazı araçta var.Benzin göstergesi en son kademeye indiginde belli bir yol kat ettikten sonra yanıyor.Sanırım son 20 km ye gelince olması gerek.Ama ikaz lambası var.
selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 07, 2013, 05:12:59 »
Benzin ikaz ışığı yol bilgisayarınla birlikte çalışmıyor. Yol bilgisayarı araçı nasıl kullandığına bağlı olarak bir takım verileri analiz edip kendince ne kadar km lik yakıt kaldığını hesaplıyor. Benzin ikiz ışığı ise depo içi bir sensorle birlikte çalışıyor yani yakıt belli bir seviye altına geldiğinde ikaz ışığı yanar. Ben Verso 2013 aracımı lpgli kullanıyorum yarım depo benzin olduğu halde kalan km nin 20 lerde olduğunu gördüm. Sıfırlanınca tekrar hesaplıyor ve ben yol aldıkça düşmeye devam ediyor.