Gönderen Konu: LPG de stop etme (çözüldü)  (Okunma sayısı 5350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
LPG de stop etme (çözüldü)
« : Eylül 19, 2013, 21:18:43 »
Arkadaşlar bu msjı belki işinize yarar diye yazıyorum. 98 xei specia' de gaz da giderken boşa aldığımda ve bazende ayağımı gazdan çektiğimde stop ediyordu. Bugün akl servisine götürdüm (sistemim atikerdi). Usta baktı, ve karışıma fazla hava girdiğini söyledi. Hava filtresinden giden borunun ağzının yarısını bildiğimiz koli bandıyla kapattı. Sonra saatlerce denedim ve sorun olmadığını gördüm. İşe yarar bir bilgi olabilir diye paylaşmak istedim.
98 Toyota Corolla xei Special

Toyota Club Türkiye

LPG de stop etme (çözüldü)
« : Eylül 19, 2013, 21:18:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: LPG de stop etme (çözüldü)
« Yanıtla #1 : Eylül 21, 2013, 13:32:52 »
bu durumda az hava girişi ile araçta zengin karışım ( yakıt oranı fazla hava oranı az ) yakılacaktır ve bunun motora zararlı olduğunu düşünüyorum kısa vadeli çözüm olmuş bence araştırılması gerekli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 21, 2013, 13:49:28 »
Bence karışım fakirliğinden(yani fazla hava az yakıt) kaynaklı bir şey.Fakat bu ayarla ilgilidir.Hava filtresinin kelepçelerini kontrol edin,hortumda delik vs yoksa bantlamaya gerek yok.Fazlası zarardır.Sorun yoksa bandı sökün ve tüp ayarını düzgünce yapın.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2013, 17:38:05 »
benim araçta vardı aynı sıkıntı hava filtre kutusunun altı komple kırıkmış silikonla doldurmuşlar ilk aldığımda farkettim çıkma filtre kutusuda bulamadım bende Daihatsu applhause filtre kutusu uyuyordu onu taktım ucundaki hava emiş hortumu yoktu onada elektrikli süpürge hortumu taktım sıfır oturdu  :) yaz kış ilk çalıştırmada lpg'de rölanti çok dengeli çalışıyor bant falanda yok ucunda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 21, 2013, 18:26:58 »
Daihatsu applhause filtre kutusu + süpürge hortumu... :) güzelmiş. elektrikli süpürgenin markası neydi acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2013, 05:09:39 »
 :D rowenta markaydı toyota bunları görse isyan ederdi japon ve alman kardeşliği oluştu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2013, 12:11:51 »
belki bu buluşun için toyota seni bünyesine davet eder :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2013, 12:43:45 »
hava girişini kapatmanız iyi olmamış. şimdi motorun hava almasını engelliyorsunuz.

bu sorun neredeyse her araçta meydana gelebilir. Karbüratörlü araçlar hava yakıt karışımını ayarlayamadıkları için bu sorunu daha fazla yaşatır.

çözüm ise bantta değil bakımdadır. lpg ayarı yaz ve kışın bilgisayar ile yapılmalıdır. karbüratörlü araçlarda ise eksoz gazı ölçümü ile yapılır.
sıralı olmayan sistemde vakum kaçakları çok önemlidir. bu yüzden hava alan sistem ve karbüratör contaları yenilenir veya sıvı conta ile kaçaklar kapatılır. hava filtresi yenilenir.
gaz ayarı yapmadan önce araç benzinde çalıştırılır , ısıtılır ve düzenli çalıştığı görülür.
ardından gaz ayarına geçilir. ve hava ayarı düzgün yapılırsa isterseniz 200km h hız yapın motor stop etmez.
çünkü gerekli uygun karışım oranını ile çalışır.

ben bantla çözüm getirilmesine karşıyım. şimdi karbüratörlü araba kullanıyorum ve hiç sorunum yok.