Gönderen Konu: Bir Tırıltı Peydah Oldu ve Sorun Çözüldü  (Okunma sayısı 1939 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Bir Tırıltı Peydah Oldu ve Sorun Çözüldü
« : Eylül 19, 2013, 15:31:50 »
Arkadaşlar 2005 sol hp benzinli aracımda ince bir tırıltı peydah oldu. Şöyle anlatayım her hafta olduğu gibi köye annemlere gidiyordum. İstanbul  yolundan bizim köy yoluna döndüm köy ama Şehir gibi sıcak asvalt yol. Bir den birden 60-65 km hızda iken bir ince tırıltı sesi gelmeye başladı duyuş o duyuş pazardan beri o hızlarda bir tırıl dama ses geliyor ama böyle inceden bir tırılda ma köyde baktım oynak bir parça var mı diye bulmadım .Birden bire peydah oldu. Gelirken hırs yaptım biraz bastım otobanda gene bir şey yok araba rutin gidiyor .Ama 60-70 li hızlarda tırıltı sesi geliyor valla bilemedim. Başına böyle bir şey gelen bu tip bir sesten muzdarip olan var mı arkadaşlar .2-3 usta aradım biri şanzıman bilyası olabilir dedi .Bir tanesi kulaklardan kaynaklı vibrasyon veya egzoz sisteminden olabilir dedi .İşin ilginci 50 de gelmiyor ses 60-65 de duyuyorum üstünde de duymuyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Bir Tırıltı Peydah Oldu ve Sorun Çözüldü
« : Eylül 19, 2013, 15:31:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: Bir Tırıltı Peydah Oldu ve Sorun Çözüldü
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2013, 15:56:17 »
hocam mutlaka vibrasyonla bir yerlere sürtüyordur. tam nereden geliyor ses

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2013, 15:57:58 »
Açık alanda giderken yani yolun sağı solu açıkkende duyuyormusunuz yoksa refüjlü yada dar sokaklardan geçerken dahamı belli oluyor? Sesin yansıması şeklinde yani?

Bu tipten bir ses benim eski aracımda da olmuştu, refüjlü yada sesin yansıyacağı yollardan geçerken duyuluyordu camdan. Eksozun susturucu kısmının içindeki parça çürümüştü, arabanın orta yerindeki. Dışardan bir belirtisi yoktu ama aracı kaldırıp o kısma vurunca tıngırtısı duyuluyordu
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2013, 16:11:12 »
Şöyle söyleyim herhangi bir yolda caddede gidiyorsunuz. Hızınızı 60-65 e geldi ses peydah oluyor o anda boşa sallıyorum daha belirgin duyuluyor. Ses bana ön taraftan geliyor gibi geliyor ama tabi ses dağılıyor olabilir. Âmâ ses sürekli ve kesilmeden geliyor boşta da geliyor .Zaten son susturucumda bir sorun var hafiften dağılmış gibi ustada öyle dedi idare eder ama rahat sız ediyorsa değiştir dedi bakalım olmazsa hafta sonu değiştireceğim artık ne yapayım .Ama bu yeni ses peydah olan sesin egzoz ile alakası var mı yok mu bilmiyorum.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2013, 16:20:56 »
boşa atınca sesin çoğalması çok ilginç titreşimle alakası yok o zaman . lastik sisteminden geliyor olabilir boşa atınca daha belirgin oluyordur. mesela poryalardan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 19, 2013, 17:49:23 »
Ya nasıl tari edeyim tırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr diye bir ses .İnşallah büyük bir şey çıkmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 19, 2013, 18:01:21 »
Abi e12 lerde kronik manifold sesi sorunu var . Acaba aynı ses mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2013, 11:04:58 »
Valla bilemeyeceğim yarın götürüp ustama  gösterecem neyse artık baksın inşallah buluruz sorunu.Arabada sese gıcık olduugum kadar başka hiçbirşeye gıcık olmam arkadaş hepsi beni buluyor .Kafam atıyor girmişken baskı balata egzos felan hepsnin değiştirsem  mi diyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2013, 18:16:18 »
Arkadaşlar konu açmıştım ses geliyor diye.Cumartesi gün sanayiye gittim giderken sorunu kendim tespit ettim ustaya netleştirdim ustada sen işi bilşiyorsun doğru tespit dedi.İlk önce sıkıntıyı hatırlatayım 40 km hızdan sonra araç viteste boşta fark etmeksizi bir tırıltı hınnlama sesi geliyordu araçtan daha sonra ses 1 hafta içinde arttı .Daha sonrasın da sanayiye gittim malum sorun sol teker bilyası dağılması ve kitlemesi. ustam bu sert bir çukura düşmeden olur veya daha önceden bir zede almıştır ondan dolayı şimdi arıza vermiş olabilir dedi .Sorun bilya değişimi ile iderildi maliyet aşağıda

Bilya orijinal : 80 tl

tornacı bilya sökme takma : 20 tl

usta işçilik  : 40 tl

toplam  : 140 tl ye patladı bize bir tırıltı ses şimdi sessiz sedası gidiyoruz :D

Edit:Başlık Düzeltilmesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2013, 18:21:34 »
abi o ses 60-65 gibi olmuyordu :D Bu arada sorunun çözülmesine sevindim en büyük masrafın bu olsun abi :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2013, 18:35:16 »
Arkadaşlar 2005 sol hp benzinli aracımda ince bir tırıltı peydah oldu. Şöyle anlatayım her hafta olduğu gibi köye annemlere gidiyordum. İstanbul  yolundan bizim köy yoluna döndüm köy ama Şehir gibi sıcak asvalt yol. Bir den birden 60-65 km hızda iken bir ince tırıltı sesi gelmeye başladı duyuş o duyuş pazardan beri o hızlarda bir tırıl dama ses geliyor ama böyle inceden bir tırılda ma köyde baktım oynak bir parça var mı diye bulmadım .Birden bire peydah oldu. Gelirken hırs yaptım biraz bastım otobanda gene bir şey yok araba rutin gidiyor .Ama 60-70 li hızlarda tırıltı sesi geliyor valla bilemedim. Başına böyle bir şey gelen bu tip bir sesten muzdarip olan var mı arkadaşlar .2-3 usta aradım biri şanzıman bilyası olabilir dedi .Bir tanesi kulaklardan kaynaklı vibrasyon veya egzoz sisteminden olabilir dedi .İşin ilginci 50 de gelmiyor ses 60-65 de duyuyorum üstünde de duymuyorum

Abi arabandan çözemediğin bir tır sesi geliyor ve sen hırslanıp daha fazla basıyorsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Wolverine
  • Model Yılı: '07
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2013, 20:46:14 »
Arkadaşlar konu açmıştım ses geliyor diye.Cumartesi gün sanayiye gittim giderken sorunu kendim tespit ettim ustaya netleştirdim ustada sen işi bilşiyorsun doğru tespit dedi.İlk önce sıkıntıyı hatırlatayım 40 km hızdan sonra araç viteste boşta fark etmeksizi bir tırıltı hınnlama sesi geliyordu araçtan daha sonra ses 1 hafta içinde arttı .Daha sonrasın da sanayiye gittim malum sorun sol teker bilyası dağılması ve kitlemesi. ustam bu sert bir çukura düşmeden olur veya daha önceden bir zede almıştır ondan dolayı şimdi arıza vermiş olabilir dedi .Sorun bilya değişimi ile iderildi maliyet aşağıda

Bilya orijinal : 80 tl

tornacı bilya sökme takma : 20 tl

usta işçilik  : 40 tl

toplam  : 140 tl ye patladı bize bir tırıltı ses şimdi sessiz sedası gidiyoruz :D

Edit:Başlık Düzeltilmesi

hocam bende cumartesi ön iki tekerdeki bilyaları değiştim. acaba hangi marka aldınız öğrenebilirmiyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 21, 2013, 10:03:46 »
Ustam kendisi aldı taktırdı.Ne marka aldın dedim .Orjinali SKF mi öyle bir marka söyledi .ondan taktırdım dedi .Zaten adam yan sanayi düşmanı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2013, 11:07:14 »
benimde 2-3 gun once aracimdaki sesten oturu actigim bir konu var.motor sogukken yaptigi sesle alakali .bu arada yazilari okuyunca ayrica sizdeki bu sesin bende de oldugunu hatirladim..benim aracta da 40-50 kmdeyken bazen tirrrr tirrrr diye takildigi oluyor.tam endise edecekken birden geciyor..bilmemki sizinki gibi teker bilyasimidir????