0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 2005 sol hp benzinli aracımda ince bir tırıltı peydah oldu. Şöyle anlatayım her hafta olduğu gibi köye annemlere gidiyordum. İstanbul yolundan bizim köy yoluna döndüm köy ama Şehir gibi sıcak asvalt yol. Bir den birden 60-65 km hızda iken bir ince tırıltı sesi gelmeye başladı duyuş o duyuş pazardan beri o hızlarda bir tırıl dama ses geliyor ama böyle inceden bir tırılda ma köyde baktım oynak bir parça var mı diye bulmadım .Birden bire peydah oldu. Gelirken hırs yaptım biraz bastım otobanda gene bir şey yok araba rutin gidiyor .Ama 60-70 li hızlarda tırıltı sesi geliyor valla bilemedim. Başına böyle bir şey gelen bu tip bir sesten muzdarip olan var mı arkadaşlar .2-3 usta aradım biri şanzıman bilyası olabilir dedi .Bir tanesi kulaklardan kaynaklı vibrasyon veya egzoz sisteminden olabilir dedi .İşin ilginci 50 de gelmiyor ses 60-65 de duyuyorum üstünde de duymuyorum
Arkadaşlar konu açmıştım ses geliyor diye.Cumartesi gün sanayiye gittim giderken sorunu kendim tespit ettim ustaya netleştirdim ustada sen işi bilşiyorsun doğru tespit dedi.İlk önce sıkıntıyı hatırlatayım 40 km hızdan sonra araç viteste boşta fark etmeksizi bir tırıltı hınnlama sesi geliyordu araçtan daha sonra ses 1 hafta içinde arttı .Daha sonrasın da sanayiye gittim malum sorun sol teker bilyası dağılması ve kitlemesi. ustam bu sert bir çukura düşmeden olur veya daha önceden bir zede almıştır ondan dolayı şimdi arıza vermiş olabilir dedi .Sorun bilya değişimi ile iderildi maliyet aşağıdaBilya orijinal : 80 tltornacı bilya sökme takma : 20 tlusta işçilik : 40 tltoplam : 140 tl ye patladı bize bir tırıltı ses şimdi sessiz sedası gidiyoruz Edit:Başlık Düzeltilmesi