0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ofiste işi gücü bıraktım, yazılarınızı okuyorum sıkı takipciniz oldum yeridir. astronomi çok ilgimi çeker, teşekkürler paylaşım için.
Genel kültür için teşekkürler.Ama kendi kendime nasıl utandım.Başlıgı ilk gördügümde Chrysler Saturn aklıma geldi.Kafayı araba ile bozmuşum. Off of...
yorum ve yazılarınıza sıkça rast gelmekteyim. kafayı araba ile bozmanız araba konusunda epey bilgili olmanızı sağlamış ama
Benimde dandikten bir teleskopum var, teleskopla bakması en güzel gezegendir SATURN, Halkaları olmasından dolayı. Galileonun 1610 da gördüğü kulakları 2011 de görebilmekte güzel birşeydi benim için
İyi bir teleskop ilerisi için planlarım arasında var, inşallah uygun bir yer ve tabi ki teleskop olur ileride. Yanılmıyorsam Uranüs ve Neptün 'ün de halkaları mevcut.
Gökhan beyin sizin otomobiller ile bilginiz konusundaki düşüncesine ben de katılıyorum.
Valla Uranüs ve Neptünü görebilecek kadar güçlü değil bendeki, zaten görebilsem bile bu hızda yakalayabilmek bile imkansız. Dünyanın ne kadar hızlı döndüğünü anlayabiliyorsunuz teleskopla bakarken Hah buldum gel kızım sende bak diyene kadar koca bir boşluk görünmeye başlıyor Aynen bende katılıyorum. Ahmet Güve Beyi ilk uzaktan teşhis ve tedavisi ile tanımıştım. Maaşallahı var
Evet, Ahmet bey bir çok kişinin teknik sorunlarına, ihtiyaçlarına derman oluyor, böyle paylaşımların farkında olunması çok güzel. İstanbul için yaklaşık olarak(kabaca) hesaplamıştım, 1.600Km/s. falan olması lazımdı yanlış hatırlamıyorsam hızımızın. Ekvator çevresine kıyasla(40.076Km.) İstanbul'un bulunduğu enlemde dünyanın çevresi daha kısa. Dünya yaklaşık 24 saatte(23.56.04 saat) bir turunu yaptığına göre.
Aynen bende katılıyorum. Ahmet Güve Beyi ilk uzaktan teşhis ve tedavisi ile tanımıştım. Maaşallahı var
Teşekkürler utandırmayın beni.1600km hız ekvator için kutuplara yaklaştıkça bu hız düşüyor.Hatta TRden Japonyaya dürekli giden arkadsşlarımız var direkt uçuş rotalarına bakıyorum hiç bir zaman düz degil çok fazla kuzeye gidip tekrar güneye içiyor.Kuzeye çıktıkça dünyanın yarıçapı azaltıgı için aslında kat edilen mesafede azalıyor.
benimde başım sıkışırsa ahmet beyi direkt yakalamayı düşünüyorum, uzaktan teşhis ve tedavi kabul etmem sanırım ne de olsa aynı şehirde yaşıyormuşuz!
Evet, ekvator çevresinde yaklaşık 1.670Km/s. hız yapıyor. İstanbul yaklaşık 41. enlemde. Enlemler arası uzaklık 111Km olduğuna göre ve kısa yoldan kutup noktası(90. enlem) hızı 0 Km/s. olduğuna göre 45. enlemdeki hız 835Km/s. eder. Her enlem arası hız farkı 18,55KM/s.(1.670/90=18,55) olduğundan 4x18,55=74,2Km/s. ve 835+74,2=909,2Km/s. eder. Bunu hızın keyfini çıkarmak gerek.
Hakan beySanırım bu hesabı düz çizgiye göre yaptınız.Kesit alındıgında ekvator ile kuzey kesitinde yeryüzü parabol şeklinde o nedenlede dogru orantılı hesaplamak biraz hataya sebep olabilir.Çok önemlimi bence degil. Kabul edilebilir bir seviye.