Gönderen Konu: Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(  (Okunma sayısı 4022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(
« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2013, 16:21:40 »
Yani bölünmüş yollarda hız limiti 110 km iken siz bu yollarda 110 üstü hızlarda gittiğinizi açık bir şekilde ifade ederseniz hem hız kurallarına hemde forum kurallarına uymamış olursunuz.
İlginç bir kuralmış :) Teşekkürler...
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 18, 2013, 16:21:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 18, 2013, 16:28:04 »
Öncelikle geçmiş olsun demek istedim.

Bende 3 yıldır Balıkesir'de ikamet etmekte ve son 1,5 yıldır da aktif bir şekilde Balıkesir ve çevresinde araç kullanmaktayım.

Maalesef Susurluk'tan başlayan ve Akçay-Edremet'e kadar devam eden yol çalışması bir türlü bitmek bilmedi.Buna ilaveten bir de ışıklandırmanın yetersiz kalması yol görüşünüzü engelleyebiliyor bazı zamanlarda. Ben bile yolları santim santim bilmeme rağmen sorunlar yaşıyorum ki sizin yaşamanız çok doğal. Birde herşey üst üste gelir ya sizde o sorunla karşılaşmışsınız.

Tabi en önemli sorunu es geçmek istemiyorum. Balıkesir ve çevresinde Toyota'dan anlayan  çok fazla usta yok. Balıkesir merkezde, sanayi de bir şirket var (Samoto) başka da yok.

Olumsuzluklar üst üste gelerek maddi ve manevi sıkıntılarla karşılaşmışsınız ancak yine de şükretmelisiniz. Öncelikle sağlığınız tehlike de değil ve evinize bir şekilde ulaşmışsınız. Bundan sonraki süreçte daha dikkatli olursunuz ve bu tür sorunlarla inş. karşılaşmazsınız. Ancak size bir tavsiye, Susurluk - Akçay arası 90 km hızı geçmeyiniz. İsterse 3 şeritli yol olsun. Çünkü buranın halkı araba kullanma konusunda gerçekten acemiler. Yol konusunda da tecrübe edindiniz artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • yemyeşil inciler...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 18, 2013, 16:34:34 »
öncelikle geçmiş olsun, inşallah kimsenin başına gelmesin bu tür durumlar, Allah beterinden saklasın..ama bana biraz kuru yer kalmış gibi de gelmedi değil hani :)
iyi ki varsın toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 18, 2013, 20:29:11 »
Çok geçmiş olsun, olumsuzluklar dizisinin üst üste gelmesine rağmen sağ salim evine ulaşman sevindirici. Allah kimsenın başına vermesin.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 18, 2013, 20:45:08 »
Oncelikle gecmis olsun. Diger arkadaslarinda dedigi gibi biraz daha dikkatli arac kullanmanizi tavsiye ediyorum ayrica "Sanki sokaktan Ataturk cikacak" nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 18, 2013, 20:56:51 »
hakikaten yardırmıssınız..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Eylül 19, 2013, 08:38:34 »
Tüm herkese teşekkür ederim.

Sanki sokaktan Atatürk çıkacak derken kasislerin çok olduğunu belirtmek içindi.Ne biliyim bizim buralarda sadece okulun olduğu yerlerde falan kasis olur onun için yavaşlarız ya ordada gereksiz kasisler var ondan dedim sanki Atatürk çıkacak onun için bi dünya kasis koymuşlar diye.

Ayrıca kime söylesem Dua et o helezyon kırıldıktan sonra tekere girmemiş yoksa canından bile olurdun dediler.Çok şükür sağ sağlim geldik evimize..
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 19, 2013, 10:00:26 »
Geçmiş olsun. Bir dizi talihsiz olay yaşamışsınız ama bu yaşadıklarınızın sorumlusu sizsiniz ve ucuz atlatmışsınız. O çukurda direksiyon hakimiyetini kaybedip karşıdan gelen suçsuz birine çarpabilir ölümlere bile yol açabilirdiniz. Bu tür olayları sık sık duyuyoruz olmayacak şeyler değil.

Şehir dışı yolculuk yapan biriyseniz Türkiyenin çoğu yerinde yol çalışmalarının olduğunu biliyorsunuz.
Hız yapılacak yol var yapılmayacak yol var maximum hızın 50 km / h olduğu bir yolda 110 km /h hızla gidiyorsak tüm sorumluluğu üzerimize alıyoruz demektir.
Ayrıca tüm yollar alışık olduğumuz yerlere benzemez. Her yerin kendine has bir düzeni vardır. Bilmediğimiz yollarda daha yavaş ve daha dikkatli olmalıyız.

Anlattıklarınızla yol çalışmalarını ve Balıkesir yollarını  ve esnafını suçlu ilan etmişsiniz de sürüş sitilinizi bir gözden geçirin.  Rally pilotu bile olsan altındaki araba ve karşıdaki kişinin koruması ne kadar ki? Onun için hepimizde çok dikkatli olmalıyız. Allah korusun küçücük bir dikkatsizlik ve hata nelere mal olabilir!. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 19, 2013, 10:49:07 »
Yorumları gözden geçirin.Anlattım gene anlatıyorum sizin için; 3 şerit yol düşünün trafik akıyor.Ben kenardan gidiyorum.Viarajı aldım.Yol Birden tek şerite düştü.Sıkıntı burda ne biliyomusunuz ? Şimdi ben en sağdayım trafik yoğun orta şeritten virajı alan geliyor birden yavaşlıyor.O sırada en soldan hızlı gelenler çalışmayı görünce orta şerite geçiyor.Ben şimdi sol şerite geçip çalışmaya giricem ama hızım düşük arkadaki arabalar hızlı geliyor çünkü virajı almadan kimse çalışmayı görmüyor.Bende mecbur orta şerite geçmek için gaza bastım ve orta şerite geçtim.Eğer gaza basmadan direk orta şerite atlasam virajı alan hızlı arabanın gelip bana vurma şansı yüksek.Çukurda gözükmüyor ki hep aynaları kontrol ettim o esnada önümdeki araba biyerleri dağıttı.Çünkü araba baya sarsıldı. Bende yavaşlayabildiğim kadar yavaşladım ama yeterli olmadı.Ama aynı çukura 30 km hızla girsen arabaya gene zarar verirsin.Birde tabelada hız 50km diyordu.Ne derseniz deyin o çukuru okadar derin bırakmamaları lazımdı.Kim bilir daha kimlerin arabası zarar gördü.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 19, 2013, 11:07:18 »
Profilden gördüğüm kadarıyla yaşınız 20.Tam deli çağları insanın,o yaşlarda acemide olsa,tecrubesizde olsa birisi söylediğinde sanki kendisine küfrediliyor gibi davranır ama bence sizde acemisiniz henüz.Tecrubeli olan bir sürücü o yolda nasıl gidileceğini,nelere dikkat edeceğini(nelerin bir anda çıkabileceğini) düşünerek hareket ederdi.
Size yine kendi mesajımdan alıntı yaparak yanıt vereyim.Yol bir anda tek şeride düştü diye o şekilde bir şey yapmaya gerek yok.Hiç olmadı durur beklersiniz.Araçların önüne ne kadar hızlı olursanız olun kırmak doğru değil.Bir anlık bir hesaplama hatası(bu çok kolay bir şeydir,yavaş görünür siz direksiyonu kırana kadar yanınızda biter araç) olmayacak şeylere sebep olur.

Orada 10000000 araç 100 km hızlada gitse,her koyun kendi bacağından asılacağı için kimse kimseden sorumlu değildir.

Elbette yol çalışmalarını yapan kişilerinde hatası var ancak,her şeyden önce ilk faktör sürücü faktörüdür.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 19, 2013, 11:10:37 »
Teşekkürler sağ sağlim geldik ya o yeter bana.Cana geliceğine mala gelsin :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 19, 2013, 12:08:45 »
Bazı yorumları okuyunca aklıma Nasrettin Hoca fıkrası  geldi. Hani fıkranın  sonunda hoca bağırıyordu "hırsızın hiç  mi suçu yok" benimde bir kaç kere  başıma geldi yolda açılmış çukurlar. Kaçla giderseniz gidin bu şekildeki çukurlar ciddi hasarlar verebilir. Geçmiş olsun abim. Allah korumuş
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 19, 2013, 12:37:47 »
Bazı yorumları okuyunca aklıma Nasrettin Hoca fıkrası  geldi. Hani fıkranın  sonunda hoca bağırıyordu "hırsızın hiç  mi suçu yok" benimde bir kaç kere  başıma geldi yolda açılmış çukurlar. Kaçla giderseniz gidin bu şekildeki çukurlar ciddi hasarlar verebilir. Geçmiş olsun abim. Allah korumuş
Yavaş giderseniz çukurları görüp kaçabilme imkanınız olur.Her iki tarafta hata yaparsa sonuç ortada  ;)
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Eylül 19, 2013, 12:53:12 »

Teşekkürler abi.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 22, 2013, 18:57:04 »
Şimdi eskişehir kasisleriyle ünlü bir yer lütfen sadece okul deme Ömer :D Esparka giderken var hava müzesinden başlayıp esparkın önüne gidene kadar 600 m içinde 4 tane var daha bir çok yerde böyle şeyler mevcut :D

Ayrıca çok geçmiş olsun gerçekten kötü olmuş umarım daha büyüklerini yaşamazsın :/
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(
« Yanıtla #35 : Eylül 22, 2013, 20:33:25 »
Perşembe gecesi Eskişehir'den Balıkesir'e yola çıktım.Akçay'a doğru giderken virajı aldım önüme yol çalışması çıktı.Yavaşlaya bildiğim kadar yavaşladım.Hızı 70 e indirebildim ama malesef önüme çukur çıktı takkk diye bir ses geldi.(Çukurda bebek mezarı gibi) Eyvah dedim amartisör gitti.Baktım amartisör çalışıyor.Çalışmasa hissederim.Dedim sıkıntı yok galiba.Neyse ileride bir petrolde durdum.İndim aşşağıya baktım teker olduğundanda alçakta duruyor.Çamurluk tekerle birleşmiş resmen.Kirkoyu vurdum hemen arabaya eğildim bir baktım şaka gibi helezyon kırılmış.Her neyse akçaya bir şekil vardım ben arabayı bıraktım ertesi sabahta sanayii ye gidicem yaptırıcam.Sabah kalktım edremit organize sanayiye gittim helezyon tekere iyice sürtmeye başladı.Tekerde çamurlağa zarar vermeye başladı.İnanırmısınız 1 tane usta bilem yok.En son bir ustayı buldum Allah ondan razı olsun. Elezyonu söktü.Z rotuda söktü malesef oda zarar görmüş.Atladık ustanın arabasına Balıkesir'in altını üstüne getirdik inanırmısınız bakmadığımız yer kalmadı çıkmacılara kadar baktık 1 tane helezyon ve z rot yok.En sonunda bir yer bulduk hyundai accent helezyonu benim arabayla aynı genişlikte sadece 1 bakla uzun.Nabacan kaldık orda Eskişehire dönücem mecbur aldık helezyonu.Z rotuda aynı yerden bulduk neyseki döndük arabamın başına.Usta helezyonun 1 baklasını kesti benim arabaya tam oturdu orjinali gibi..Z rotuda değiştirdi.Bunu atlattık. Dedik akçayda edremitte gezelim.Gezdinmiiii hey yavrum hey o akçayın kasisleri sanki herkesin altında jeep varmış gibi ne yüksek öyle...Sanki sokaktan Atatürk çıkacak. Arbanın alt tarafı komple sürttü hep.Birde 30 metre gidiyosun gene kasis.Neyse artık eskişehire dönme vakti geldi.Dönerkende baktım o yol çalışmasındaki çukuru onarmışlar hemen.Demek şikayet ettiler.. Gösterge paneline baktım.Akü ışığı yanıyor.çektim petrole aküyü inceledim.Kabloları inceledim.Sıkıntı yok.Neyse devam ettim yola.50 km ya yaptım ya yapmadım direksiyon bir ağırlaştı kara düzen gibi oldu.Sırayla tüm aksamlar gitmeye başladı. Dedim noluyor.Ohalle susurluğa kadar geldim.Akü tırtladı.Neyse çevre yolunda kaldık.Baktım yol kenarlarında Elektrikçiler var.Tam 5 adet elektrikçi yolda kaldım diyorum adamların umrunda değil.Biride gelip bakmadı şarj dinomasına belki kömürü bitti.Yalvardım resmen kimse ilgilenmedi.Mecburen birinden akü almak zorunda kaldım. 150 tl para verdim aküde akü olsa..Neyse yardırdım geliyom eskişehire doğru inegölü geçtim.Bozüyüğe 10-20 km kala yeni aldığım aküde boşaldı.Eskişehirden babam geldi 1 saat onu bekledim.Gece saat 10-11 suları.Yol çift şerit tırcılar sanki rally yapıyor.Benim arabanın dörtlüler ona göre yanıyor.Kimisi benim arabaya doğru geliyo telefon ışığını yakıyorum hopluyorum zıplıyorum anca görüyor hemen yavaşlıyor.Yüreğim ağzıma geldi resmen.Neyse babam geldi 2 tane akü getirmiş.Birini taktım bastım artık Allah ne verdiyse çünkü bunaldım iyice Eskişehir'e varmak istiyorum bir an önce.O Taktığım aküde Eskişehir tepebaşında bitti.Babamda arkadan geliyor.Sinir stres baya hızlı gelmişim ki babam benden 15 dk sonra geldi.100 100 gelmiş hep.Neyse 4. Aküyüde taktım heleşükür evime vardım.Ama neler atlattım ne stresler atlattım gelin bana sorun :(( Şuan arabanın alt tarafından bir ses geliyor.O Kasisler yüzünden egzos falan hep maf olmuş.Büyük ders oldu bana.Bir daha hayatta gitmem Balıkesir'e...
abi allah gecinden versin bisey olmamis gecmis olsun :(
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 22, 2013, 21:11:47 »
Geçmiş olsun valla pişmiş tavuk hikayesi geldi ki anlatamam.. bu bahtsızlık ne dir anlamadım gitti..

Geçmiş olsun..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Eylül 23, 2013, 08:41:28 »
Teşekkür ederim arkadaşlar
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 23, 2013, 08:43:03 »
Şimdi eskişehir kasisleriyle ünlü bir yer lütfen sadece okul deme Ömer :D Esparka giderken var hava müzesinden başlayıp esparkın önüne gidene kadar 600 m içinde 4 tane var daha bir çok yerde böyle şeyler mevcut :D

Ayrıca çok geçmiş olsun gerçekten kötü olmuş umarım daha büyüklerini yaşamazsın :/

Şimdi kardeşim esparkın oralar , hava müzesi falan çarşının merkezi oraları işlek cadde ve yoğun şekilde yaya var ordaki kasisler gayet normal ama Balıkesir'de öyle değil işte :)
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 23, 2013, 09:37:34 »
Geçmiş olsun. Tüm talihsizlikler peşi sıra gelmiş. 3-4 yıldan beri Akçay'a gitmiyorum ama yollar yapılıyor diyorlardı demek halen yapılmamış.
Bu arada Eskişehir'de kasislerde epey var yahu. Kasisin olmadığı yerde de şu zemine çaktıkları acayip birşey var ya o var. İllet ediyorum illet.
Tekrar geçmiş olsun.
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.