Gönderen Konu: Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(  (Okunma sayısı 4024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(
« : Eylül 18, 2013, 13:54:58 »
Perşembe gecesi Eskişehir'den Balıkesir'e yola çıktım.Akçay'a doğru giderken virajı aldım önüme yol çalışması çıktı.Yavaşlaya bildiğim kadar yavaşladım.Hızı 70 e indirebildim ama malesef önüme çukur çıktı takkk diye bi ses geldi.(Çukurda bebek mezarı gibi) Eyvah dedim amartisör gitti.Baktım amartisör çalışıyor.Çalışmasa hissederim.Dedim sıkıntı yok galiba.Neyse ileride bi petrolde durdum.İndim aşşağıya baktım teker olduğundanda alçakta duruyor.Çamurluk tekerle birleşmiş resmen.Kirkoyu vurdum hemen arabaya eğildim bi baktım şaka gibi helezyon kırılmış.Her neyse akçaya bi şekil vardım ben arabayı bıraktım ertesi sabahta sanayii ye gidicem yaptırıcam.Sabah kalktım edremit organize sanayiye gittim helezyon tekere iyice sürtmeye başladı.Tekerde çamurlağa zarar vermeye başladı.İnanırmısınız 1 tane usta bilem yok.En son bi ustayı buldum Allah ondan razı olsun. Elezyonu söktü.Z rotuda söktü malesef oda zarar görmüş.Atladık ustanın arabasına Balıkesir'in altını üstüne getirdik inanırmısınız bakmadığımız yer kalmadı çıkmacılara kadar baktık 1 tane helezyon ve z rot yok.En sonunda bi yer bulduk hyundai accent helezyonu benim arabayla aynı genişlikte sadece 1 bakla uzun.Nabacan kaldık orda Eskişehire dönücem mecbur aldık helezyonu.Z rotuda aynı yerden bulduk neyseki döndük arabamın başına.Usta helezyonun 1 baklasını kesti benim arabaya tam oturdu orjinali gibi..Z rotuda değiştirdi.Bunu atlattık. Dedik akçayda edremitte gezelim.Gezdinmiiii hey yavrum hey o akçayın kasisleri sanki herkesin altında jeep varmış gibi ne yüksek öyle...Sanki sokaktan Atatürk çıkacak. Arbanın alt tarafı komple sürttü hep.Birde 30 metre gidiyosun gene kasis.Neyse artık eskişehire dönme vakti geldi.Dönerkende baktım o yol çalışmasındaki çukuru onarmışlar hemen.Demek şikayet ettiler.. Gösterge paneline baktım.Akü ışığı yanıyor.çektim petrole aküyü inceledim.Kabloları inceledim.Sıkıntı yok.Neyse devam ettim yola.50 km ya yaptım ya yapmadım direksiyon bir ağırlaştı kara düzen gibi oldu.Sırayla tüm aksamlar gitmeye başladı. Dedim noluyor.Ohalle susurluğa kadar geldim.Akü tırtladı.Neyse çevre yolunda kaldık.Baktım yol kenarlarında Elektrikçiler var.Tam 5 adet elektrikçi yolda kaldım diyorum adamların umrunda değil.Biride gelip bakmadı şarj dinomasına belki kömürü bitti.Yalvardım resmen kimse ilgilenmedi.Mecburen birinden akü almak zorunda kaldım. 150 tl para verdim aküde akü olsa..Neyse yardırdım geliyom eskişehire doğru inegölü geçtim.Bozüyüğe 10-20 km kala yeni aldığım aküde boşaldı.Eskişehirden babam geldi 1 saat onu bekledim.Gece saat 10-11 suları.Yol çift şerit tırcılar sanki rally yapıyor.Benim arabanın dörtlüler ona göre yanıyor.Kimisi benim arabaya doğru geliyo telefon ışığını yakıyorum hopluyorum zıplıyorum anca görüyor hemen yavaşlıyor.Yüreğim ağzıma geldi resmen.Neyse babam geldi 2 tane akü getirmiş.Birini taktım bastım artık Allah ne verdiyse çünkü bunaldım iyice Eskişehir'e varmak istiyorum bir an önce.O Taktığım aküde Eskişehir tepebaşında bitti.Babamda arkadan geliyor.Sinir stres baya hızlı gelmişim ki babam benden 15 dk sonra geldi.100 100 gelmiş hep.Neyse 4. Aküyüde taktım heleşükür evime vardım.Ama neler atlattım ne stresler atlattım gelin bana sorun :(( Şuan arabanın alt tarafından bir ses geliyor.O Kasisler yüzünden egzos falan hep maf olmuş.Büyük ders oldu bana.Bir daha hayatta gitmem Balıkesir'e...
2008 Tata İndigo 1.4 TDI Marina SW
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Toyota Club Türkiye

Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(
« : Eylül 18, 2013, 13:54:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Balıkesir yolları arabamı dağıttı :(
« Yanıtla #1 : Eylül 18, 2013, 14:00:20 »
Geçmiş olsun film gibi :-(
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2013, 14:01:30 »
Ömer çok geçmiş olsun . Sadece Balıkesir değil bozuk yollar dünyanın her tarafında karşına çıkabilir . Ondan bilmediğin yollarda özellikle gece ise daha dikkatli gitmekte fayda var . Kasisler konusunda katılıyorum bazı kasisler aşırı yüksek ama buda sadece Balıkesir'de değil her yerde var . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2013, 14:03:43 »
geçmiş olsun kötü bir talihsizlik yaşamışsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 18, 2013, 14:12:56 »
Geçmiş olsun öncelikle.Tamam yollar bozuk çukurlar var vs ama hızımı düşürdüm diyorsunuz.Bakıyorum 70 e düşürmüşsünüz.Yani benim gittiğim öyle yollar varki araba 2. vitesi görmemiştir.Siz bu şekilde giderseniz daha çok helezonda kırarsınız,amortisörde patlatırsınız,rotlarıda dağıtırsınız.Profilden gördüğüm kadarıyla yaşınız 20.Tam deli çağları insanın,o yaşlarda acemide olsa,tecrubesizde olsa birisi söylediğinde sanki kendisine küfrediliyor gibi davranır ama bence sizde acemisiniz henüz.Tecrubeli olan bir sürücü o yolda nasıl gidileceğini,nelere dikkat edeceğini(nelerin bir anda çıkabileceğini) düşünerek hareket ederdi.

Kendimden bir örnek vereyim,bende 19 yaşındayken(ehliyeti alalı 1 sene olmasına rağmen) önümdeki kamyonla aramdaki mesafe çok az şekilde gidiyordum.Kamyon yoldaki taştan altı yüksek olduğu için kaçmadı ancak tam onun altından çıkıp benim aracın altına ortadan girmişti.Muhafazanın bir yanını kırmıştı sadece neyseki.Ama zamanla bu tarz şeylere karşı insan daha fazla tecrube kazanıyor.

Tekrar geçmiş olsun......
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2013, 14:13:41 »
Sağolun Allah razı olsun..
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 18, 2013, 14:19:05 »
Geçmiş olsun öncelikle.Tamam yollar bozuk çukurlar var vs ama hızımı düşürdüm diyorsunuz.Bakıyorum 70 e düşürmüşsünüz.Yani benim gittiğim öyle yollar varki araba 2. vitesi görmemiştir.Siz bu şekilde giderseniz daha çok helezonda kırarsınız,amortisörde patlatırsınız,rotlarıda dağıtırsınız.Profilden gördüğüm kadarıyla yaşınız 20.Tam deli çağları insanın,o yaşlarda acemide olsa,tecrubesizde olsa birisi söylediğinde sanki kendisine küfrediliyor gibi davranır ama bence sizde acemisiniz henüz.Tecrubeli olan bir sürücü o yolda nasıl gidileceğini,nelere dikkat edeceğini(nelerin bir anda çıkabileceğini) düşünerek hareket ederdi.

Kendimden bir örnek vereyim,bende 19 yaşındayken(ehliyeti alalı 1 sene olmasına rağmen) önümdeki kamyonla aramdaki mesafe çok az şekilde gidiyordum.Kamyon yoldaki taştan altı yüksek olduğu için kaçmadı ancak tam onun altından çıkıp benim aracın altına ortadan girmişti.Muhafazanın bir yanını kırmıştı sadece neyseki.Ama zamanla bu tarz şeylere karşı insan daha fazla tecrube kazanıyor.

Tekrar geçmiş olsun......

Teşşekkür ediyorum.Ama bir ben olsam tamam suç bende der geçerim.Ama anlamadınız sanırım.Arabalar 130-140 gidiyor. Ben kenardan 100-110 gidiyorum.Virajı aldım.3 Şerit yol tek şerite düştü.Herkes yavaşladı hatta arkamdaki adam bana girecekti okadar hızlıydı. O çukurun olduğunu tahmin edemem ki görmüyorum çünkü önümde arabalarda vardı.Ve eminim ki benden başka bir çok kişi orda arabayı dağıttı diye düşünüyorum. Ayrıca sizin kazanız içinde geçmiş olsun.Genede bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim artık dahada çok dikkatli olucam.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 18, 2013, 14:21:02 »
Bir sokakta 3 tane kasis olurmu yav..Eskişehir'de sadece okulların olduğu yerlerde falan var.Oda rastlanması çok nadir..Balıkesir'de sokaklarda okul yok birşey yok sokak başına 3 kasis.
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 18, 2013, 14:26:04 »
Hemşeriyiz galiba. Öncelikle sizin hatanız bilmediğiniz bir yolda özellikle gece süratli gidiyor olmanız. Malesef TR yolları böyle.Geçmiş olsun diyorum.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 18, 2013, 14:30:40 »
Hemşeriyiz galiba. Öncelikle sizin hatanız bilmediğiniz bir yolda özellikle gece süratli gidiyor olmanız. Maalesef TR yolları böyle.Geçmiş olsun diyorum.

Hemşerim çukura gündüz girdim ama gece değildi.Mecbur hızlı gidiyorsun. İlk başta en sağdan 70 -70 gidiyordum. Baktım olacak gibi değil benden başka 70 gelen yok. Millet yüksek hız arası basıyor.Zaten hız limiti de 100 yazıyordu tabelada 90 km/s hıza düşüyordu falan bende ondan esinlenerek bastım yoksa çok hız yapmam.

----------
Türkçe yazım hataları düzeltmesi ve yüksek hız düzeltmesi

:kötü:  :kötü:
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 18, 2013, 14:31:04 »
geçmiş olsun...
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 18, 2013, 14:31:56 »
2004 Hyundai Starex
2001 Mazda E2200
2002 Kia Bango

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 18, 2013, 14:44:27 »
geçmiş olsun.
yalnız anlamadığım nota akü neden sürekli bitiyor? ben mi bir şey kaçırdım, okudum da anlamadım :-[
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 18, 2013, 14:46:34 »
Teşşekkür ediyorum.Ama bir ben olsam tamam suç bende der geçerim.Ama anlamadınız sanırım.Arabalar 130-140 gidiyor. Ben kenardan 100-110 gidiyorum.
Öylede başka açıdan bakalım olaya.Mesela radara düştüğünüzde polise "ama xxx de böyle gidiyordu" dediğiniz zaman ceza yazmıyor mu size? Yada o kişilerinde araçları hasar görmüyor mu? Görüyor,ancak günümüzde etrafımızda gördüğümüz araçların bir çoğu kiralık firma araçları ve sürenlerin araçları değil doğal olarak.Yani bu durumla ilgili aldatıcı olacak çok nokta var.En güzeli "uydum imama" demek yerine dikkatlice makul hızlarda gitmek.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 18, 2013, 14:53:49 »
geçmiş olsun.
yalnız anlamadığım nota akü neden sürekli bitiyor? ben mi bir şey kaçırdım, okudum da anlamadım :-[

Abi şarj dinamosu bitmiş olabilir kömürleri ondan dolayı akü şarj olmaz ve dinamoda çalışmadığından enerjiyi komple aküden alıyor araba. Dinamo çalışsaydı hem akü şarj olurdu hemde enerjiyi dinamodan alınırdı. Yanlışım varsa söylerseniz sevinirim :)

Bu arada geçmiş olsun abi balıkkesirin yolları biraz kötüydü temmuzda şimdi demekki ...
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • 44 kere teşekkür etti
  • 145 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 18, 2013, 15:14:29 »
çok geçmiş olsun. yol da sorun yaşamak çok kötü bir durum. kimsenin başına gelmez umarım.
Balıkesir in bahsettiğiniz yerleri çok güzel ama bu kadar sorun yaşayınca karayipler bile olsa insanı gidesi gelmez.
2007 Toyota Corolla 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 18, 2013, 15:32:33 »
Abi şarj dinamosu bitmiş olabilir kömürleri ondan dolayı akü şarj olmaz ve dinamoda çalışmadığından enerjiyi komple aküden alıyor araba. Dinamo çalışsaydı hem akü şarj olurdu hemde enerjiyi dinamodan alınırdı. Yanlışım varsa söylerseniz sevinirim :)

Bu arada geçmiş olsun abi balıkkesirin yolları biraz kötüydü temmuzda şimdi demekki ...
şarj dinamosu da bozulacak zaman bulmuş tam:) doğru o yüzdendir, yoksa anlatılan olayla akünün bitmesinin başka bir yoldan alakası yok herhalde...
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 18, 2013, 15:36:07 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bir dizi talihsizlik üst üste gelince epey zorlu bir yolculuk olmuş. Akü olayı ise işin tuzu biberi olmuş. Canınız sağ olsun, sağ salim evinize dönmüşsünüz.

Sizden küçük bir ricam olacak. Özellikle Türkçe yazım kurallarına özen göstermenizi ve trafik kurallarının izin vermediği hız bildirimlerinde bulunmamanızı rica ediyorum.

Birde olayı tüm heyecanı ile yazdığınız ilk iletiyi Türkçe yazım kurallarına uygun olarak düzeltirseniz çok daha anlaşılır olacak. Yine ilk iletide "Sanki sokaktan Atatürk çıkacak" ifadesi ile ne anlatmaya çalıştığınız anlaşılmıyor, düzeltirseniz seviniriz.

-------------Türkçe yazım kurallarına uyulması hususu tüm üyelerimiz için geçerlidir-----------
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 18, 2013, 16:04:22 »
Öncelikle geçmiş olsun. Bir dizi talihsizlik üst üste gelince epey zorlu bir yolculuk olmuş. Akü olayı ise işin tuzu biberi olmuş. Canınız sağ olsun, sağ salim evinize dönmüşsünüz.

Sizden küçük bir ricam olacak. Özellikle Türkçe yazım kurallarına özen göstermenizi ve trafik kurallarının izin vermediği hız bildirimlerinde bulunmamanızı rica ediyorum.

Birde olayı tüm heyecanı ile yazdığınız ilk iletiyi Türkçe yazım kurallarına uygun olarak düzeltirseniz çok daha anlaşılır olacak. Yine ilk iletide "Sanki sokaktan Atatürk çıkacak" ifadesi ile ne anlatmaya çalıştığınız anlaşılmıyor, düzeltirseniz seviniriz.

Benim de ufak bir sorum var:
"trafik kurallarının izin vermediği hız bildirimlerinde bulunmamak" kısmını anlayamadım. Neyi kastettiniz?
2013 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S (Gümüş Gri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Eylül 18, 2013, 16:07:09 »
Benim de ufak bir sorum var:
"trafik kurallarının izin vermediği hız bildirimlerinde bulunmamak" kısmını anlayamadım. Neyi kastettiniz?
Yani bölünmüş yollarda hız limiti 110 km iken siz bu yollarda 110 üstü hızlarda gittiğinizi açık bir şekilde ifade ederseniz hem hız kurallarına hemde forum kurallarına uymamış olursunuz.