Gönderen Konu: İtiraf etmeliyim ki !!!!!!  (Okunma sayısı 1688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
İtiraf etmeliyim ki !!!!!!
« : Ağustos 26, 2008, 15:50:13 »
   Evet huzurlarınızda itiraf ediyorum.İlk araba kullanmaya 14 yaşımda başladım.Ve bu süre içinde ilk defa kendimden utanmama neden olan bir şey yaptım.Dün İstanbuldan gelirken trafiğinde vermiş oldugu etki ile lastiklerimin mevcut durumunu (lastiklerimin diş kalınlığı ideal durumda.Ama zamanı geçriği biraz sertleşmiş durumda) el vermemesine rağmen 150-160 km lerde hız yaptım.Kendimden ve aracta bulunan ailemden çoooooooook çooooooooook özür dilerim.Kendimden utanıyorum.
    Ama elimdede değil ki.Adam otobanda 90 km hız ile orta şeritten gidiyor..Gelde çıldırma gelde kafayı yeme neyse bu tipler hiçbir zaman trafikte eksilmez dikkat etmek lazım...... >:(
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

İtiraf etmeliyim ki !!!!!!
« : Ağustos 26, 2008, 15:50:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: İtiraf etmeliyim ki !!!!!!
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2008, 16:10:43 »
sol şerit boş dimi
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2008, 16:53:51 »
evet sol boş.ama sağda boş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2008, 17:06:02 »
dostum sağ şeritte 90 la gidersen önüne boyna kamyon çıkar sol sağ slalommu yapsın adam
bu kadar kızmaya gerek yok soldan devam
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2008, 19:19:16 »
Sevgili Gökhan;Üç şeridin üçüde boşsa ve Atatürk bulvarındaki gibi bir trafik varsa ne işi var bu adamın orta şeritte.Bize ne diye slalom yaptırıyor.Sende aynı zihniyettesin ki böyle düşünüyorsun.Konunun geçtiği yer OTOBAN, D90 karayolu değil...İstanbul tunikelerle İzmit arasını bilenler bilir ordaki trafiği..Fazla söze gerek yok arkadaslar...Hızının şeridinde ilerleyeceksin,gücün hangisine yetiyorsa oraya.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2008, 19:25:42 »
90 normal bence.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2008, 22:22:00 »
katılıyorum 90 kilometre 120 hız sınırı olan bi yol için gayet ideal bi hız ve yeri orta şerittir eksrta durumlar söz konusu değilse
2008 comfort d4-d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2008, 10:30:44 »
Hız Kurallarına Uyalım UymayanLarıda Durdurup hatta aracından ındırıp uyaraLım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2008, 01:35:13 »
3 şeritli yollarda orta ve sol şerit normal araçlara açıktır. Ortadan gidersiniz, sollayacağınız zaman sol şeride girersiniz. Kamyonlar da sağdan gider ve sollayacağı zaman orta şeride geçer. Kamyonlar için yanlış hatırlamıyorsam hız limiti 80'dir (90 da olabilir). Ayrıca 150-160 km.lere çıktığınızı bir daha forumda yazarsanız, tatil için uçuş bileti kazanacaksınız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 05, 2008, 03:45:57 »
90 ile gidilecekse toyota gibi bi araba almaya ne gerek var, bi reno veya çarpık bacak skoda yetrde atar bile

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 05, 2008, 07:48:39 »
  Selam.
 İkinci şeritte bir otomobilin 90 Km/si ile otobanda seyahat etmesi normaldir ancak bu onun arkadan gelen trafiği kontorl etmemesini gerektirmez ve gerekli durumlarda hızına uygun şeride girmesi gerekir ve sonuçda otobanda yasal olarak 120 Km/s. +%10 hızına çıkılabilir. Ancak unutmayınki otobanı illa bu hız sınırına uymak ile sorumlu araçlar kullanmaz, arkadan gelen ambulans ya da itfaiye de olabilir. Dağhan'ın dediği çok doğru en sağ şerit ağır vasıtalar içindir (gerekli değil zorunlu olarak) ve onlar ikinci şeridi ancak sollamak için kullanırlar ve asla üçüncü şeride (sollama) çıkamazlar ancak kaçış manevraları hariç. O İstanbul-İzmit otobanında çok gördüm üç kamyon birbirini sollarken ve üstelik rampada, arkası ise otomobil kuyruğu. Hızınız kurallara uysada bu durum gerçekten tehlike oluşturabiliyor. Eğer otomobil için birinci şerit uygun ise hızına uygun olarak o şeritten seyahat etmesi gerekir ve bu hız 40 Km/s. in altına düşmemek kaydı ile her hız olabilir. Asıl olan hızına uygun şeridi kullanmasıdır. Üçüncü şeritte hepinizin bildiği gibi sürekli seyahat şeridi değildir. Sollama şerididir ve sollama tamamlanınca geri ikinci şeride geçmek otomobiller için zorunludur. Bu yüzden otobanda daha önce dediğim gibi hızınıza uygun şeridi kullanmak zorunludur ve üçüncü en sol şerit sadece sollamak için kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 05, 2008, 09:21:54 »
Özcan Bey, anlattığınız olay benim de başıma defalarca geliyor maalesef. İstanbul tarafını bilmiyorum ama bizim burada kamyon ve TIR sürücüleri otobanda çok ani ve kontrolsüz bir şekilde şerit değiştirerek sollama yapıyorlar. Sağ şeritten gitsem sürekli önüme ağır vasıta çıkıyor. Orta şeritten gittiğim zaman ani sollama yapan kamyonlar büyük risk oluşturuyor. Bazen sırf bu yüzden hızımı arttırıp sol şeride geçiyorum. Hatta bir keresinde sağ ve orta şerit o kadar doluydu ki 125 km hızla sol şeritte giderken, arkamdaki aracın tacizi yüzünden sağa da geçemediğim için hızımı 185'e kadar çıkarmak zorunda kaldım  >:( O hıza çıkmama rağmen halojen farlı ve angel eye'li öküz yine de tamponumun tozunu almaya devam etti.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 05, 2008, 21:29:09 »
Hakki Bey, oyle durumlarda hic aldirmayacaksiniz. Ben oyle yapiyorum.Ben niye hizimi arkadaki adamin keyfine gore ayarlayayim? Hele ki hizi haddi asmissa... Hizlanmak bir kenara, hiz limitleri icerisinde en az hangi hiza musaade varsa o hizda seyretmeye basliyorum. Oylelerine bu yarasir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 09, 2008, 13:39:14 »
   Arkadaşlar öncelikle şunu belirtip yanlış anlamayı ortadan kaldıralım.Ben 90 km ile giden arac sürücüsünü 90 km ile gittiği için eleştirmiyorum.Eleştirdiğim konu;madem 90 la gidiyorsun,zahmet olacak fabrika dikiz aynası diye bir parça takmış hemde 3 ÜÇ tane  >:( ,bir bak arkana neler oluyor.Zaten trafik kalabalık zorunluluktan hızlanmısız geliyoruz,sağında boş geç sağa bizde rahat rahat gidelim.Sapancadan sonra zaten trafik rahatlayınca 120 km hıza indim.Niye itiraf etmeliyim ki dedim.işte bundan dolayı dedim.İstanbula giderken 120-130 civarı hız yaptım depomdaki yakıtın % 70 ni yaktım.Ankaraya dönerken %90 nını yaktım.Hızlı gitmek cebede zarar.
   Ayrıca HAKAN ÖZTÜRK;su sakin,mülayim ve hassas yorumların içinde teşekkür ederim.Beni anlayan bir tek sen çıkmışsın.İyiki varsın abi...Herkese saygılar ....