Gönderen Konu: Corolla E12 Öncesi Ve Sonrası  (Okunma sayısı 6278 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2002 Ateş Kırmızısı TOYOTA COROLLA SOL 1.6 HB
    • uykusuz
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla E12 Öncesi Ve Sonrası
« : Eylül 17, 2013, 00:28:33 »
Dün karar verdim ve topyekün bir temizliğe başladım. Kaliteli temizleyiciler ( döşeme, klima,torpido, kir , pas , yağ ) aklınıza ne gelirse hepsinden aldım ve kirlere savaş açtım değerli toyotaclubtr.com üyeleri  :)
İlk olarak aracı yıkamaya verdim ve genel bir temizlik yaptırdım , daha sonra ise kendim yeni aldığım malzemeler ile arabanın içine bir girdim, baktım akşam olmuş. Döşemelerin renginin lacivert olduğunu bile öğrendim temizlikten sonra :). En çok hoşuma giden ise iç tavanı sildiğimde çıkan kir ve tavanın yeni görüntüsü oldu. Aracın iç kokusu ve rengi o kadar değişti ki, dışarıda yaptırılan genel temizliğin halının altına kirleri saklamak olduğunu bir kez daha anladım. En iyi temizlik araç sahibinin yapmış olduğu temizliktir diye kanaat getirdim. Tabi zahmet olmadan rahmet olmuyor, biraz yorucu.

Aracın motorunu da güzel bir temizledim ve bugün aracın ön silecek motorunun bozuk olduğunu ve su kaçırdığını fark ettim. İlk iş olarak sanayiye gidip ustaya gösterdim. Silecek suyunu koyduğumuzda herhangi bir kaçırma yapmadı, kendimi yalan söylüyor gibi hissetmedi değilim :). Fakat daha sonra silecekleri çalıştırıp su püskürttüğüm  zaman akan suyu görmeniz gerekti. Bu sorunu da 25 lira gibi bir rakama hallettim.

Ardından forumdaki değerli üyelerden gördüğüm far parlatma işlemi için 800 1000 ve 1200 lük su zımparası alıp bir güzel işleme koyuldum. En son farı gördüğümde bu farı çöpe atacağız dedim ama Allah'tan forumdaki üyeler bana tecrübelerini aktarmışlardı ve onların da farı gördüklerinde verdikleri tepkinin bu olduğunu hatırladım. Koyduğum fotoğrafta farın pastasız hali olacak tabi fotoğrafları yükleyebilir isem :)

Uzun zamandır aracın plakasının hiç hoş durmadığını ve değiştirmem gerektiğini düşünüyordum en sonunda bu işi de hallettim ve içime sinen hoş bir plaka taktırdım. Bu plakalar ne ile yapıştırılıyor ise gerçekten bir daha çıkarılabilme ihtimali hiç düşünülmüyor. En iyisi plakalık ile kullanım diye düşündüm bugün :)Fakat siz siz olun plakayı önce geçerli hale sokmak için emniyete götürün ve gerekli işlemleri yaptırın . Sonra hafif kusurlu olarak muayeneden geçebilirsiniz :) Ya da ufak bir ceza yiyebilirsiniz  !!!

En son olarak araca biraz daha hoş bir görünüm kazandırması amacıyla krom kaplama S-Dizayn araç kapı kaplamaları almıştım ve bugün onları taktım. Hoşuma gittiler  tabi ki sizlerin de yorumlarını merak ediyorum.

Aracın güncel fotoğraflarını yarın daha detaylı olarak koymaya çalışacağım. Siz değerli üyelerin yorumlarını sabırsızlıkla bekliyorum . Fotoğrafları koyduğum sitede fotoğrafların 6 ay süre ile kalacağını söylüyor. 6 ay sonra açılmayan resimler için şimdiden özür dilerim . Daha güzel bir fotoğraf paylaşım şekli var ise onu da yapabilirim . Safranbolu'dan selamlar...

En kısa zamanda araçta yapmak istediğim uygulamalar ise şunlar:
-Arka,ve yan camlara 2 numara film ,
-Araç boya koruma,(kesinlikle artık pasta ciladan vaz geçiyorum)
-Bu sitedeki jantın 17'' olanı . http://www.jantdunyasi.com/tr/arceo-5305-eywj--u
-Ve bu jantı alabilirsem kaliper kapağı (kırmızı)
-3M karbon kaplama uygulaması ile aynaları kaplama.
-Ve kesinlikle yasal olmayan hiç bir şeyi yapmak istemiyorum.

Toyota Club Türkiye

Corolla E12 Öncesi Ve Sonrası
« : Eylül 17, 2013, 00:28:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla E12 Öncesi Ve Sonrası
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2013, 00:34:42 »
Ömer bey elinize emeğinize sağlık .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2013, 07:48:03 »
Elinize saglik :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2013, 13:35:37 »
Ömer bey elinize emeğinize sağlık .

Teşekkür ederim Mahmut bey, önerileriniz var ise duymak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2013, 13:37:02 »
Elinize saglik :)

Teşekkür ederim İlke kardeşim, önerilerini merakla bekliyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 26 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2013, 13:45:41 »
elinize sağlık güzel çalışmıssınız :) yalnız farklı jant bakmanızı tavsiye ederim :)
Çoğu zaman gidiyoruz... Kiminin hoşuna,kiminin zoruna ;)

2007 COROLLA TERRA D4-D FÜME 100.000
2004 CLİO Symbol 1.4 GÜMÜŞ GRİ 137.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2013, 13:49:49 »
Teşekkür ederim İlke kardeşim, önerilerini merakla bekliyorum. :)

Abi bu benim yaptıklarım :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45699.0

Tavsiyelerim:
Arkalara 2 ön yan camlara 1,5 yaptırt. bizim arkalar 1,5 önler 1 ama arkalar yeterince karartıyor ondan önü 1,5 açma arkaya 2 yap birazcık daha karanlık olsun :)

Araban kırmızı olduğu için bendeki gibi krom kaplama kapı kolu kapağı al güzel olur :) Hatta o kapı çıtalarınada krom kaplama kapak al :)

Ön panjurun altındaki ızgara varya bendeki gibi alüminyum yap güzel gözükür ve radyatörü eskisine oranla çok iyi korursun.

Birde bendeki gibi mugen tipi rüzgarlık taktırt abi işe yarıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2013, 15:28:19 »
Abi bu benim yaptıklarım :)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=45699.0

Tavsiyelerim:
Arkalara 2 ön yan camlara 1,5 yaptırt. bizim arkalar 1,5 önler 1 ama arkalar yeterince karartıyor ondan önü 1,5 açma arkaya 2 yap birazcık daha karanlık olsun :)

Araban kırmızı olduğu için bendeki gibi krom kaplama kapı kolu kapağı al güzel olur :) Hatta o kapı çıtalarınada krom kaplama kapak al :)

Ön panjurun altındaki ızgara varya bendeki gibi alüminyum yap güzel gözükür ve radyatörü eskisine oranla çok iyi korursun.

Birde bendeki gibi mugen tipi rüzgarlık taktırt abi işe yarıyor :)

Çok teşekkür ederim güzel kardeşim, yorumlarını ve aracını takip ediyorum, emeğine sağlık çok güzel çalışmalar yapmışsın. İnşallah zamanla ben de daha güzel uygulamalar yapacağım. Merak ettiğim konu kapı krom kolları nereden aldığın. Yapıştırma mı yoksa orjinal tarz kapı kolu mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2013, 15:37:23 »
Teşekkür ederim Mahmut bey, önerileriniz var ise duymak isterim.

Ömer bey en aşağıda pasta ciladan vaz geçtim boya koruma yapacam demişsiniz . Ben size boya koruma yapmadan önce araca tekrar pasta uygulamanızı tavsiye ederim . M205 ve ardından M105 ile hareleri giderip ondan sonra boya koruma uygulamanızı öneririm . Bunlardan öncede aracı yıkadıktan sonra kill ile temizlik çok daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır . Ama özellikle belirtiyorum pasta olarak m205 ve ardından m105 öneriyorum  .

İlla pasta kullanmam derseniz AG nin SRP diye bir ürünü var bunu önerebilirim bu ürünü uyguladıktan sonra üstüne güzel bir boya koruma yaptınız mı aracınız 6 ay ayna gibi parlayacak ve boyası korunacaktır .

Aslında net tavsiye için aracın durumu da önemli eğer aracınızda fazla hare yoksa AG SRP ve boya koruma yeterli olacaktır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2013, 15:38:35 »
Çok teşekkür ederim güzel kardeşim, yorumlarını ve aracını takip ediyorum, emeğine sağlık çok güzel çalışmalar yapmışsın. İnşallah zamanla ben de daha güzel uygulamalar yapacağım. Merak ettiğim konu kapı krom kolları nereden aldığın. Yapıştırma mı yoksa orjinal tarz kapı kolu mu ?

Rica ederim abi. Senden daha güzel çalışmalar bekliyorum abi ehliyet olmadığı için ancak bu kadar yapabildim :) Krom kapı kolu onlar kapak abi direkt üstüne yapıştırma. İstanbul kartal oto sanayiden foto naimden aldım abi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 35 ECC 97
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '08
  • 116 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 17, 2013, 15:43:30 »
elinize sağlık :) yalnız linkteki jantları pek beğenmedim  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2013, 15:47:52 »
Ömer bey en aşağıda pasta ciladan vaz geçtim boya koruma yapacam demişsiniz . Ben size boya koruma yapmadan önce araca tekrar pasta uygulamanızı tavsiye ederim . M205 ve ardından M105 ile hareleri giderip ondan sonra boya koruma uygulamanızı öneririm . Bunlardan öncede aracı yıkadıktan sonra kill ile temizlik çok daha iyi sonuç almanıza yardımcı olacaktır . Ama özellikle belirtiyorum pasta olarak m205 ve ardından m105 öneriyorum  .

İlla pasta kullanmam derseniz AG nin SRP diye bir ürünü var bunu önerebilirim bu ürünü uyguladıktan sonra üstüne güzel bir boya koruma yaptınız mı aracınız 6 ay ayna gibi parlayacak ve boyası korunacaktır .

Aslında net tavsiye için aracın durumu da önemli eğer aracınızda fazla hare yoksa AG SRP ve boya koruma yeterli olacaktır .

Mahmut Bey sanırım aracın boyası baya bir incelmiş , bunda benim sık sık yaptığım pasta cila uygulamasının büyük bir rolü var sanırım. Çünkü üstübü ile pasta uygulaması yaparken üstübü kırmızı bir hal alıyor. Dediğiniz gibi aslında boya korumadan önce o işlemleri yapmak daha iyi olabilir. Boya koruma yapan firma 1 yıl garanti veriyor. Gerçekten aracın korunması için birebir . Önerilerinizdeki ürünleri tedarik etmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2013, 15:50:31 »
Rica ederim abi. Senden daha güzel çalışmalar bekliyorum abi ehliyet olmadığı için ancak bu kadar yapabildim :) Krom kapı kolu onlar kapak abi direkt üstüne yapıştırma. İstanbul kartal oto sanayiden foto naimden aldım abi. :)

İnşallah bakalım. Aman dikkat et sen de ehliyetsiz  !!! Biraz daha sabret inşallah sen de alınca ehliyeti daha güzel çalışmalar yaparsın . Ama yine de (forumu baya didikledim) en çok çaba sarf eden kullanıcılardan birisin . Nacizane görüşüm.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2013, 15:52:14 »
elinize sağlık :) yalnız linkteki jantları pek beğenmedim  ;)

Önerilere her zaman açığım  :) Siyah bir jant düşünüyorum, eğer bir öneriniz var ise lütfen paylaşın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2013, 15:53:17 »
İnşallah bakalım. Aman dikkat et sen de ehliyetsiz  !!! Biraz daha sabret inşallah sen de alınca ehliyeti daha güzel çalışmalar yaparsın . Ama yine de (forumu baya didikledim) en çok çaba sarf eden kullanıcılardan birisin . Nacizane görüşüm.  :alkis:

:) :) Abi yaşı doldurdum direkt ehliyet kursuna yazıldım zaten :) Kasımda sınava girerek ilk fırsatta ehliyetimi alacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2013, 15:58:37 »
:) :) Abi yaşı doldurdum direkt ehliyet kursuna yazıldım zaten :) Kasımda sınava girerek ilk fırsatta ehliyetimi alacağım :)

O zaman daha sık paylaşım yapacağın zamanlar yakındır :D Bu arada ben de kapı krom kolları yapıştırma aldım ama çok hafif de olsa alttaki kırmızı kapı kolları gözüküyor . Senin kapı kolların da yapıştırma ama sanırım araç rengine uygun olduğu için pek fazla göze batmaz.  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2013, 16:00:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2013, 16:00:56 »
Mahmut Bey sanırım aracın boyası baya bir incelmiş , bunda benim sık sık yaptığım pasta cila uygulamasının büyük bir rolü var sanırım. Çünkü üstübü ile pasta uygulaması yaparken üstübü kırmızı bir hal alıyor. Dediğiniz gibi aslında boya korumadan önce o işlemleri yapmak daha iyi olabilir. Boya koruma yapan firma 1 yıl garanti veriyor. Gerçekten aracın korunması için birebir . Önerilerinizdeki ürünleri tedarik etmeye çalışacağım. Çok teşekkür ederim.

Ömer bey o zaman AG SRP ve ardından boya koruma tavsiye ederim . AG SRP aşındırıcılık derecesi yok denecek kadar azdır . Hareleri içini doldurarak kapatıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Facebook
  • 940 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2013, 16:03:40 »
O zaman daha sık paylaşım yapacağın zamanlar yakındır :D Bu arada ben de kapı krom kolları yapıştırma aldım ama çok hafif de olsa alttaki kırmızı kapı kolları gözüküyor . Senin kapı kolların da yapıştırma ama sanırım araç rengine uygun olduğu için pek fazla göze batmaz.  :-\

Bende belli etmiyor nerdeyse abi :) Jant için yukarıdakiler güzel gibi birkaç tane daha yüklüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • uykusuz
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2013, 16:04:11 »
Çok hoş jantlar İlke kardeşim  :alkis: . Peki fiyat ve link var mı ? Aracın rengi ile baya bir uyumlu.