Gönderen Konu: Kasko yaptırma konusunda kararsızım  (Okunma sayısı 1538 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Kasko yaptırma konusunda kararsızım
« : Eylül 16, 2013, 13:34:01 »
2012 yılında hasar kayıtlı arabama kasko yapan şirket bu sene hasar kaydınız var diye kasko yapmıyor. Ben de bunlarla uğraşacağıma hiç kasko yaptırmasam diye düşünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar var mı? Siz ne dersiniz?
Araç 2006 model 1.6 Sol

Toyota Club Türkiye

Kasko yaptırma konusunda kararsızım
« : Eylül 16, 2013, 13:34:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko yaptırma konusunda kararsızım
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2013, 15:37:40 »
sattığım 2002 corollamda kasko yoktu. Erzurumdan Oltuya gelirken hiç beklenmedik bir anda karşıma domuz çıktı ve direk kafadan girdim domuza. Aracımın parçalarını yan sanayi almama rağmen bana 3bin tlye yakın masrafı çıktı. Cep kaskodan zorlanarakta olsa yaptırdım. Ama kaskom olsaydı hem orjinal parçalar kullanılırdı, hemde aracımın camında olan çatlaklar sebebiyle ücretsz camı değiştirirdim.(cam değişimine serviste 700 lira istemişlerdi.)

Aldığım bu araçta da kasko yok, kendimi düze çıkarabilsem yaptıracağım. Kazanın nerden nasıl geleceği belli olmuyor o yüzden kasko bir yanda hayat kurtarıyor
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Allah bes gayri heves.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2013, 19:14:32 »
Kasko sistemi herkesten para toplayarak kaza yapan aracın masrafını ödeyen bir sistem. Buna ek olarak şirket üzerine para kazanıyor bu işten. Kumarhane işletmek gibi biraz makina her zaman kazanıyor:). Verilen paranın karşılığında korku satıyolar. Ya kaza yaparsan! Bence olaya şöyle yaklaşmalı Ya kaza yapmazsam! Kaza yaparsam psikolojisiyle kazayı sanki daha çok üstümüze çekiyoruz. Bence parayı kaskoya vermek yerine Allah muhafaza kaza yaparsak aracımızın tamirine harcarsak karşılıksız para verilmemiş olacağından ülke ekonomisine katkı sağlanır. Sonuç olarak kasko yapıldığında piyango gibi belki(kesin değil!) şahsi ekonomimiz iyileşebilir. Ancak yapılmadığı durumda muhakkak ülke ekonomisine katkı sağlanır. Korkuya para ödenmeyeceğinden zengin fakir arası uçurum bir nebze azalır diye düşünüyorum. Tercih elbette sizin.
Her söylediğin hak olsun. fakat her hakkı söylemeye senin hakkın yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2013, 19:52:27 »
Said bey dediklerinize kısmen katılıyorum ama adından da belli kaza bu. Hiç ummadık yerde başa gelebilir. Allah kimsenın başına vermesin kaza olduktan sonra hiç bir kıymeti yok. Ama bazı kazalar var ki cepten ödemenin mümkünatı yok.

Ama kaskoyla her yıl yaptırdığımız sigortanın birleştirilmesi konusunda bir çalışma olsa dediğiniz gibi hem ülke ekonomisine katkı olur hemde kişisel kazancımız olur.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2013, 20:41:56 »
benim aracımın değeri yaklaşık 30bin TL.. kasko yılda ortalama bin TL..

Allah korusun büyük bir kaza geçirsem ve aracım pert olsa..toplamak en iyi ihtimal ile 15bin TL.. amorti etmesi kasko ile 15 yıl..
Allah korusun aracım çalınsa amorti etmesi kasko ile 30 yıl

işte bunun garantisi olmadığı  için kasko yaptırıyoruz..ufak tefek değişen-boya için değil.. Zaten acayip bir milletiz biz, hem kasko yaptırıyoruz hem de kasko bozulmasın diye aractaki hasarı gidip dışardan yaptırıyoruz :P
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotalı Günler
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2013, 02:34:42 »
En Büyük Örneği Ben Veriyim Size Aracım Geçen Yıl Hasarlardan Dolayı 3 Bin TL Ye Kasko Yapılıyordu En Uygunu Anadolu Sigorta Verdi Yaptırmadım Sonra Küçük Bi Kaza Yaşadım Karşı Taraf Suçlu Olduğu İçin Onun Sigortasından Yapıldı Araç Ama Trafik Sigortaları Artık Yetkili Servisde Dosya Açılmıyormuş Bunu Öğrendim Ve Dışarıda Yaptırdık Sol Far Yan Sanayı Takıldı Sadece Kaskom Olsa Bi Beyan Vericektim Kaskodan Yapılmasını İsticektim
Ama Kaskom Yoktu o Gün Gittim Acentaya Ve Yaptırdım Kaskomu 3 Bin Tl Ve Tam Tamına 15 20 Gün Sonra Suç Tamamen Benim Olmak Şartı İle Aracı Pert Ettim Bana Verilen Kaskodan Para 46 Bin TL 3 Liradan Kaçarken 46 Binden Olabilirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2013, 11:27:46 »
Bugün başka bir acenteden aynı cevabı aldık. Bankalar gibi sigorta şirketleri de ortak bir havuzu-veritabanını- kullanıyorlarmış. Özetle geçen sene kasko yaptırdığım aracımı bundan sonra büyük ihtimalle kasko yaptıramayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2013, 11:50:58 »
Yaptırmanızı tavsiye ederim. Unutmayın lazım olduğunda alamayacağınız tek şey sigortadır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2013, 11:59:37 »
Yaptırmanızı tavsiye ederim. Unutmayın lazım olduğunda alamayacağınız tek şey sigortadır .
Aracın pert kaydı olduğundan kasko yapmıyorlar. Madem öyle zorunlu trafik sigortasını da yapmasınlar. Madem araç hasarlı trafiğe çıkmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 17, 2013, 12:07:09 »
Aracın pert kaydı olduğundan kasko yapmıyorlar. Madem öyle zorunlu trafik sigortasını da yapmasınlar. Madem araç hasarlı trafiğe çıkmasın.

Ahmet bey bende anlam veremiyorum . Madem pert aracı kasko yapmıyorlar pert ettikten sonra kaportacılara satmak yerine niye hurdaya ayırmıyorlar . Ne deseniz haklısınız .