Gönderen Konu: Tavan Döşemesi Hakkında  (Okunma sayısı 16863 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavan Döşemesi Hakkında
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2015, 13:29:36 »
Bildiğiniz önerebileceğiniz yerler var mı ?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 12:13:57
Merhaba,

Fiyat konusunda bilgi verebilecek kimse var mı acaba ?
Bir yeri tavsiye ettim sana özelden Selim, bir görüş, ne yapılabilir en doğrusunu söyler zaten. Umarım işine yarar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2015, 13:29:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Model Yılı: '94
  • 18 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 11, 2015, 20:19:24 »
Tuzla İçmeler sanayi sitesinde Muhammed usta 200 tl. gibi bir fiyata yapıyor. Ben daha önce yaptırdım sıfırdan güzel oluyor, tavsiye ederim.
cressida, camry, ae101 , RAV4 , E120, E140 , corona

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 151234
  • Model Yılı: '04
  • 189 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 12, 2015, 22:52:43 »
Aynı durumdan bende de var. 2004 avensisin tavanı baya bir sarkma var herkese sormama rağmen cevapları döşemeciye gidip değiştiriceksin dediler. Yazın bende yaptırmayı düşünüyorum..
Kalite + Konfor + Güven + Yakıt = AVENSİS ;)

Safkan BEYAZZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 12, 2015, 22:55:50 »
Aynı durum bende de vardı.
150,00 TL'ye komple tavan döşemesini(direkler ve güneşlikler hariç) yeniletmiştim, sıfır gibi oldu.

600,00 TL çok büyük bir rakam.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 02, 2015, 09:36:56 »
150 ve 200 TL ye yaptırıp memnun kalanlar olmuş. Ben de 2 hafta önce döşemeyi yeniledim 250 TL ye. Ben de memnun kaldım. Maslak oto sanayide Car-Mos-Fatih Usta. Kendisi yapmıyor aslında, bir döşemeciye yaptırıyor. Ben tavan göçüğü için gitmiştim. Tabi döşemem de zarar gördüğü için onu da yaptırdım. İletişime geçildiğinde gerekli yönlendirmeyi yapacaktır.

car-mos mini onarım sistemleri
Fatih FİLOĞLU
0212 286 6063
maslak mah. atatürk oto sanayi sitesi
2.kısım 10.sok. no:341
şişli - istanbul
www.car-mos.com
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 02, 2015, 12:43:57 »
 Benim de 2006 model passatımDA oldu bu saçmalık yolda giderken pat diye düştü döşeme. Ben de götürdüm antakya'da yaptırdım 200 lira verdim komple değişti ve artı benim araçta sunroof'ta vardı onu bile değiştirdi bu parayı aldı eskisindenn daha kaliteli ve güzel oldu. 200 liradan fazla para vermeyin ve bunu 4-5 saat içinde gerçekleştirdiler...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 02, 2015, 13:24:16 »
2009 yılında opel astra f kasa aracımda aynı problemi yaşadım ve o dönem 150tl ye yaptırmıştım. Gayet de güzel olmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 11, 2020, 15:01:20 »
 Arkadaşlar  merhaba konuyu biraz hortlatmış gibi oalcağım ama  8 yıldır özenle kullanıdığım aracımın tavanın 2 noktasında  avüç içi büyüklüğünde tavanda kumaş bırakması olmuş . Aracımın tavanını aldığımdan beri hiç silmedim  içindede ilk sahibinden bu tarafa sigara içilmediğinden dolayı  gayette temiz  . Sıcaklara bağlayacam olayı ama çok defa tatile gittim çok defa antalya sıcağında güneş de kaldığı oldu ama hiç böyle birşey olmamıştı .Tesadüfen aracımı geri geri yanaştırırken gördüm hemen başka noktalarda var mı diye  baktım . Sağ ön tarafa kolçak yanı sağ arka köşe tavan bitim kavisi başka yerlerde en ufak bir şey yok  .İnternette biraz araştırdım . Klima kullanımında ön cama verdiğimiz zaman tavan döşemesinin nemlenip kumaşının bırakmasına neden olduğu yazıyor  .Klıma çok kullanmamakla birlikte nadiren kullanırım ama genelde ön cama veririz içeridekileri rahatsız etmesin diye .

Çok takılmamakla birlikte çözümüne de bakmak istiyorum bu durum için ufak müdehale şansı var mıdır  .  Yoksa hiç dokunmayalım mı . Fikirlerinizi alabilir miyim..
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Temmuz 11, 2020, 19:01:52 »
Tavan sarkması olmuş döşemeciye gidecek onlar söküp düzeltiyor,ama çok göze batmıyorsa hiç elletmeyin ilerde dahada sarkarsa öyle gidersiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '13
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Temmuz 12, 2020, 02:22:07 »
Üstadım, aynı aracın hb kasası bende mevcut. 2011 yılından beri bizde. Aynen sizin gibi bende çok dikkat ederim hatta aracım sürekli kapalı garajda durur. 1,5 yıl önce bende de sarkmalar olmaya başladı. İlk zamanlar takmadım ama gittikçe büyüyünce can sıkmaya başladı. Elim yatkın olduğu için İnternette biraz araştırdım, bir kaç youtube videosu izledim. Sonra tavan kumaşını temin edeceğim bi yer bulup neredeyse bire bir renkte oto tavan kumaşı, bi kutu bali alıp geniş bir zamanda işe koyuldum, tek başıma, ve kısmen eşimden yardım alarak yaklaşık 4-5 saat gibi bir sürede bitirdim. Oldukçada güzel oldu diyebilirim. Vaktiniz varsa ve eliniz yatkın ayrıca sabırlıysanız, yapabilirsiniz.
Maliyeti geçen yıl için 60 tl kumaşa vermiştim, 55 tl bali, bide fırça vs masrafı olmuştu. İlk ve son hali hatta yapım aşamasında da resimlemiştim. Ekleyebilirsem resimleride eklerim.
Yani ne kadar dikkat ederseniz edin yaş itibari ile tavan kartonumsu malzeme ile kumaş arasındaki sünger bi süre sonra deforme olup kumaşı sarkmaya başlıyor.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yakarsa bu dünyayı garipler yakar.
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '17
  • 27 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Temmuz 12, 2020, 10:09:00 »
Süper olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 13, 2020, 09:47:34 »
Süper olmuş kesinlikle çok iyi iş çıkarmışsınız  .

Ben de aynen sizin gibi titiz davranırım  bu tavan sarkma olayını bildiğim için tavanıma nerdeyse kuru bez bile sürmedim . Ama ne hikmetse 2 yerden bıraktı sanki gün güne ufak ufak büyüyor gibi bir havası var .  Tamamen sizin araç gibi bırakırsa bizde operasyona girişeceğiz anlaşılan  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 13, 2020, 10:01:40 »
Arkadaşlar  merhaba konuyu biraz hortlatmış gibi oalcağım ama  8 yıldır özenle kullanıdığım aracımın tavanın 2 noktasında  avüç içi büyüklüğünde tavanda kumaş bırakması olmuş . Aracımın tavanını aldığımdan beri hiç silmedim  içindede ilk sahibinden bu tarafa sigara içilmediğinden dolayı  gayette temiz  . Sıcaklara bağlayacam olayı ama çok defa tatile gittim çok defa antalya sıcağında güneş de kaldığı oldu ama hiç böyle birşey olmamıştı .Tesadüfen aracımı geri geri yanaştırırken gördüm hemen başka noktalarda var mı diye  baktım . Sağ ön tarafa kolçak yanı sağ arka köşe tavan bitim kavisi başka yerlerde en ufak bir şey yok  .İnternette biraz araştırdım . Klima kullanımında ön cama verdiğimiz zaman tavan döşemesinin nemlenip kumaşının bırakmasına neden olduğu yazıyor  .Klıma çok kullanmamakla birlikte nadiren kullanırım ama genelde ön cama veririz içeridekileri rahatsız etmesin diye .

Çok takılmamakla birlikte çözümüne de bakmak istiyorum bu durum için ufak müdehale şansı var mıdır  .  Yoksa hiç dokunmayalım mı . Fikirlerinizi alabilir miyim..

YÜcel hocam şimdilik göze batmıyorsa iyice sarkmasını bekleyin sonra komple tavan kumaşını değiştirtirsiniz. Ben 2 yıl önce 99 opel astra aracımın tavan döşemesini 200 liraya yaptırmıştım
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 102 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Temmuz 13, 2020, 10:52:33 »
Süper olmuş kesinlikle çok iyi iş çıkarmışsınız  .

Ben de aynen sizin gibi titiz davranırım  bu tavan sarkma olayını bildiğim için tavanıma nerdeyse kuru bez bile sürmedim . Ama ne hikmetse 2 yerden bıraktı sanki gün güne ufak ufak büyüyor gibi bir havası var .  Tamamen sizin araç gibi bırakırsa bizde operasyona girişeceğiz anlaşılan  .
Sarkma henüz küçük ise, ilerlemesini uzun vadeye yaymak için başı plastik olan toplu iğneler ile sarkmanın olduğu bölgeyi sabitlemenizi öneririm.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Temmuz 13, 2020, 11:42:29 »
Benim aklıma da şeffaf silikon u  şırıngaya basıp iğneyle kumaşın alt tarafına ufak dokunuşlar şeklinde basmak var .Hem sıvı olmadığı için kumaş emip kötü görüntü olmaz hemde  silikon sıcak ve farklı sebeplere karşı bırakma yapmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 102 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Temmuz 13, 2020, 11:55:51 »
İlk başlarda bunu bende denemeyi düşündüm ama Kumaş arasından enjekte edeceğiniz yapışkan kartonumsu yüzeyin üzerinde bulunan yapışkanlı süngere denk geleceği için, pek iyi bir yapışma sağlayacağını düşünmüyorum. Zira bu sünger deforme olması sebebiyle erimiş bir şekilde bulunuyor. elinize sürdüğünüzde elinize yapışan, gıcık bir yapısı var. eklediğim resimlerde üçüncüsünde bu süngerimsi yapışkan görünüyor. Yapışmanın iyi olması için önce bu malzemeyi kazımamız gerekiyor.
Ama isterseniz bi deneyin.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Eylül 06, 2020, 14:06:04 »
Merhaba arkadaşlar aracımın tavan döşemesi sarkma meydana geldi öyle ki dikiz aynasından baktığımda  arakamın yarısı gözüküyor  ::) Bir ustaya gösterdim değişmesi gerekiyor dedi fiyat olarak da 500 tl istedi bana biraz fazla geldi sizce normal mi Anadolu yakasında bildiğiniz kaliteli isçiliği olan tanıdık usta var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 06, 2020, 22:57:13 »
Kenan bey eliniz yatkınsa tavan döşemesini kendiniz değiştirebilirsiniz  ben kendim değiştirdim. Sanayide tavan kumaşını 300-500 TL civarı değiştiriyorlar siz kendiniz yaparsanız 150 TLyi geçmez burada detaylı anlatım var.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53922.0
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 07, 2020, 07:59:55 »
Merhaba Musa bey,
Ah keşke hiç yatkın değil o yüzden bir tanıdık sayesinde 350 tl ye yaptırdım çok güzelde oldu  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #39 : Eylül 13, 2020, 19:15:39 »
Merhaba, nerede yaptırdınız bilgi verebilir misiniz?