0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyota dan inip bir Fransız arabasına binmek? Hele ki 5 yıl değiştiremeyeceksiniz... Kendi adıma söylüyorum: asla yapmam.
+1 bu araba fransız olmasa görünüşüne aldanılıp alınır. ben de reno ve pejo dan uzak duranlardanım.
benim uzak durulacaklar listem biraz daha kabarik; kia, hyundai, ford, peugeot, citroen, fiat ....
Her türlü bilgiye ulaşmanın mümkün olduğu bir ortamda internet ortamından bilgi alınabilir. 5 yaşındaki araçların sağlamlık durumları, ikinci el durumları vb araştırılır. En önemliside karşılaştırılan araçların test sürüşleri yapılıp iyi kötü yönleri düşünülerek bir karar verilir.Araç karşılaştırması isteyenlere Toyota dan inipte x markasına binilmez tarzı bir yaklaşım bana doğru gelmiyor. Aynı fiyat aralığındaki Toyota x, y ... araçlarını karşılaştırdığımızda Toyotanında artısı, eksisi olabileceği gibi diğer markalarında artı eksi yönleri vardır. Mesela aynı segmentteki 50 000 liraya satılan Toyota ve diğer markaları karşılaştırırsak Toyota müşterisini düşündüğü için kaliteyi arttırıp fiyatını düşürüyor daDiğer marka ise müşterisini düşünmediği için kaliteyi azaltıp fiyatını arttırıyor diyemeyiz.Herhalde hepsi öncelikle kendi karlarını düşünüyordur. Onun için de Toyota at, diğer marka eşek benzetmesi dediğim gibi inandırıcı gelmiyor.
Okul yıllarımda ve lisenin başlarında Peugeot u çok severdim. Ne olduysa biraz daha büyüdükten sonra oldu. Bu adamlar şu direksiyon un tasarımını hala güzel yapmayı beceremezler mi.
Bu eski konuya bir hort çekelim. Ne diyorsunuz arkadaşlar bu araca? Tamamen önyargıları bir kenara bırakırsak bir Japon sonrası alınır mı?Açıkçası 1.2 litrelik 130 hp gücünde ve 230 Nm torkundaki atom karınca motoru ve EAT6 tork konvertörlü şanzımanı cezbediyor. 2014'de yılın otomobili seçildi ve çok hafif olduğu için bu motorla çok güzel bir 0-100 hızlanması var. 9.1 sn. E görüntüsü de fena değil. Yalıtımı da iyi diyorlar. Yol tutuşunda da bir latin videosunda 1. çıkarmışlar nasıl yapmışlarsa. Ama yeni bir araç olduğundan çok da kötü olacağını zannetmiyorum açıkçası. İç mekana gelirsek klima kontrollerinin ekrana alınmasıyla konsol baya baya sade olmuş ama göz alışabilir diye düşünüyorum.Tek sıkıntı bir Japon sonrası nasıl gelir bu araç? Seat Leon'un 2013 sonrası kasasının 1.2 tsi'ları bile uçmuşken Peugeot 308 hem yollarda çok gözükmeyen bir model, hem hafif, hem performanslı baya.
kendi adıma söylüyorum fiyatı fazla olmasa kesinlikle alacağım araç.