Gönderen Konu: gündüz ledi bağlantısı ve check engine uyarısı  (Okunma sayısı 3326 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
gündüz ledi bağlantısı ve check engine uyarısı
« : Eylül 15, 2013, 17:04:49 »
konuyu açmadan önce arama yaptım fakat bir hayli eski konular olduğu için yenisini açma gereği duydum.

daha önce forumdan hayrettin beyin sattığı gündüz ledlerinden almış ve montajını yapmıştım. montajı ilk yapan usta ledlerin çalışma prensiplerini bilmediğinden yarım yamalak olmuştu. şöyle ki ledler kontak açılınca aktif olmalı, parklar yanınca ışık şiddeti düşmeli, kontak kapanınca kendiliğinden kapanmalıydı. ancak ustanın yanlışı nedeniyle parkları yakmadan yanmıyor, parkları yakınca yanıyor ve ışık şiddeti hep aynı seviyede kalıyor, parkları kapamadan kapanmıyordu. bende bu durumu bugün düzeltmek istedim. oto elektrik işlerinden anlayan bir arkadaşım ile normal çalışma sistemini aktif etmek için kontak elektriği alan bir kabloya ledlerin ilgili kablosunu bağladık daha sonra parklara ışığın şiddeti için beyaz olan başka bir kabloyu bağladık. sarı renkli üzerinde yazıldığı gibi pozitif kutba siyah kabloda üzerinde yazıldığı gibi nötr kutba bağlıydı. işlem tam istediğimiz gibi olmuştu. ancak marşa basınca check engine uyarısı ile birlikte motor arıza ışığı yandı. daha sonra kontağa bağladığımız kabloyu çıkardık ve tekrar marşa bastık uyarıda motor arızası da gitti. sonra kontak elektriğine bağlı bir sigortadan kırmızı acc yazılı kabloya tekrar elektrik verdik. yine bağlantı tamamdı ama yine hem check engine uyarısı verdi hem de motor arıza ışığı yandı. sonra kontağı kapatıp 2-3 defa marşa bastım. her defasında bekledim ama uyarı vermedi. halen de uyarı veya arıza lambaları yanmıyor.

sormak istediğim acaba bu uyarı ve arıza ışıklarının bizim yaptıklarımızla bir alakası var mıdır? uyarılar kendiliğinden kaybolduğu için servise gitmeme gerek var mıdır?

bu konularda bilgili arkadaşların tavsiyelerini rica edeceğim.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Toyota Club Türkiye

gündüz ledi bağlantısı ve check engine uyarısı
« : Eylül 15, 2013, 17:04:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: gündüz ledi bağlantısı ve check engine uyarısı
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2013, 19:15:03 »

resimde okla gösterdiğim parça  sizin istediğinizi hareketi gerçekleştiriyor,bu parçanın + ve - ucu akü başından alınıyor,gece ledleri kısan devresinin ucuda park lambalarının artı ucuna bağlancak.
toyotalarda, alman arabalarında olduğu gibi gelişmiş bir canbus sistemi yok, büyük ihtimalle  ters bağlantı yaptınız,yada bağlantılar yanlış yerlerden alınmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2013, 19:58:00 »
Arkadaş zaten güzel cevap vermiş.

+ ların alındıgı yerde can bus iletişimi engelleyen sorun var gibi
Kısaca yanlış yerden alınmış olabilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 15, 2013, 20:57:58 »

resimde okla gösterdiğim parça  sizin istediğinizi hareketi gerçekleştiriyor,bu parçanın + ve - ucu akü başından alınıyor,gece ledleri kısan devresinin ucuda park lambalarının artı ucuna bağlancak.
toyotalarda, alman arabalarında olduğu gibi gelişmiş bir canbus sistemi yok, büyük ihtimalle  ters bağlantı yaptınız,yada bağlantılar yanlış yerlerden alınmıştır.

cevabınız için teşekkür ederim. ancak benim ledlerde bahse konu parça geldiğinde vardı ve montajı onunla yaptık. ayrıca sarı renkli kanlo üzerinde artı siyah kablo üzerinde eksi yazıyordu ikisini de aynı şekilde bağladık. kırmızı kabloda acc yazıyordu onu da kontak açılınca elektrik gelen bir sigortadan aldık. beyaz olanı da sanırım sizin dediğiniz kısmaya yarayan kablo onu da parklara bağladık. uyarı ve arıza lambası yandı ilk etapta ancak şimdi yanmıyor. acaba sorun teşkil eder mi?
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2013, 00:38:19 »
anladığım kadarıyla elinizde  drl beyni vardı,o beyne piyasa malı devresi olmayan ,led bağlamak istiyorsunuz. kaliteli drl beyni sürekli voltaj ölçümü yapan bir devre ,aracın çalıştığını ve stop ettiğini sadece akü başından anlar.
 söylediklerinizde dikkatimi çeken nokta , + ve - uçların rengi evrenseldir , renkleri siyah ve kırmızıdır,kontak ucu rengi turuncudur.sizde turuncu ve kırmızı renk yer değişmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2013, 07:14:17 »
anladığım kadarıyla elinizde  drl beyni vardı,o beyne piyasa malı devresi olmayan ,led bağlamak istiyorsunuz. kaliteli drl beyni sürekli voltaj ölçümü yapan bir devre ,aracın çalıştığını ve stop ettiğini sadece akü başından anlar.
 söylediklerinizde dikkatimi çeken nokta , + ve - uçların rengi evrenseldir , renkleri siyah ve kırmızıdır,kontak ucu rengi turuncudur.sizde turuncu ve kırmızı renk yer değişmiş.

sanırım turuncu yerine kırmızı kontak olmuş. beyaz ise parklara bağlanması için konulmuş. turuncu hiç yok. Ahmet bey arıza ışığı bu gibi durumlarda yanar mı acaba? yani elektrik aksamı ile motor arıza ışığının bir bağlantısı olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 08, 2013, 11:58:37 »
Onur bey merhaba bende Hayrettin beyden aynı ürünü aldım montaj için birkaç elektrikciyle görüşdükden sonra güven vermeyen konuşmaları ve abartılı rakamları sonucu kendim bağlamaya karar verdim. Bana gelen ürünün drl beyninde  direk akü bağlantısı için kırmızı ve siyah , başlatma ve kapatmayı tetiklemesini sağlamak  için mavi ve ayrıca parklar açılınca (yada farlarada bağlanabilir) ışıkların kısılmasını sağlamak için  beyaz  renkli olarak geldi. Sigorta kutusundan kontak 2. kademeye alındığında elektrik gelen bir fişden elektrik alarak mavi kabloya bağladım ( başlama ve bitirme tetiklemesi için) diiğer kablolarsa malum zaten. İlk başda engine check  uyarısı vermedi sorun yokdu hersey güzel bir sekilde çalışdı sonrasında ise bu uyarıyı verdi o şekilde bi süre kullandım aracı. Yarım saat sonra kadar tekrar denediğimde uyarı yokdu ve yaklaşık 5 gündür de yok. Ben beynin bu ekstra akıma adapde olduğunu düşünüyorum üründe şu an gayet güzel çalısıyor parkları açınca kısılması ve kontak kapanınca 15   20 sn kadar yanması follow me  özelliğide çok hoş ayrıca.
2009 COROLLA MM/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 08, 2013, 13:10:25 »
Onur bey merhaba bende Hayrettin beyden aynı ürünü aldım montaj için birkaç elektrikciyle görüşdükden sonra güven vermeyen konuşmaları ve abartılı rakamları sonucu kendim bağlamaya karar verdim. Bana gelen ürünün drl beyninde  direk akü bağlantısı için kırmızı ve siyah , başlatma ve kapatmayı tetiklemesini sağlamak  için mavi ve ayrıca parklar açılınca (yada farlarada bağlanabilir) ışıkların kısılmasını sağlamak için  beyaz  renkli olarak geldi. Sigorta kutusundan kontak 2. kademeye alındığında elektrik gelen bir fişden elektrik alarak mavi kabloya bağladım ( başlama ve bitirme tetiklemesi için) diiğer kablolarsa malum zaten. İlk başda engine check  uyarısı vermedi sorun yokdu hersey güzel bir sekilde çalışdı sonrasında ise bu uyarıyı verdi o şekilde bi süre kullandım aracı. Yarım saat sonra kadar tekrar denediğimde uyarı yokdu ve yaklaşık 5 gündür de yok. Ben beynin bu ekstra akıma adapde olduğunu düşünüyorum üründe şu an gayet güzel çalısıyor parkları açınca kısılması ve kontak kapanınca 15   20 sn kadar yanması follow me  özelliğide çok hoş ayrıca.

hayırlı olsun Barış bey. evet hemen hemen beni safahatim de böyle gelişmişti. sanırım dediğiniz gibi bir durum var. benim yaklaşık 1 ay oldu bir daha hiç uyarı vermedi. ledler gerçekten kullanışlı ve hoş. güle güle kullanın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2013, 22:53:00 »
Onur kaliteli ve pahalı bir gündüz farı almışsın son durumu bekliyorum...
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 09, 2013, 21:51:08 »
Onur kaliteli ve pahalı bir gündüz farı almışsın son durumu bekliyorum...

kerem abi hali hazırda sorun yok. sanırım çıkmayacakta. gayet sistemli ve verimli çalışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 09, 2013, 23:20:57 »
kerem abi hali hazırda sorun yok. sanırım çıkmayacakta. gayet sistemli ve verimli çalışıyor.

Güle güle kullan ozaman .. kazasız belasız :)
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 234 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ekim 10, 2013, 12:22:33 »
Güle güle kullan ozaman .. kazasız belasız :)

teşekkür ederim abicim :) sende kazasız belasız kullanırsın İnşallah.