Gönderen Konu: Corolla 2006 hb sol dizel EGR Temizliği?  (Okunma sayısı 2837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Corolla 2006 hb sol dizel EGR Temizliği?
« : Eylül 14, 2013, 19:11:18 »
Arkadaşlar araç 117 binde şimdiye kadar egr temizliği falan yapılmadı temizleyici herhangi bir maddede kullanılmadı.
Egr temizliğini kendim yapmaya çalıştım fakat tam olarak nerde nasıl birşey göremedim.İnternetten baktım net olarak birşey bulamadım bulduğum resimlere benzer malzemeyi araçta buldumsada bunu sökmeyi beceremedim vidası bile yerinden çıkmıyor diyebilirim.
Daha önce bu çalışmayı yapan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Corolla 2006 hb sol dizel EGR Temizliği?
« : Eylül 14, 2013, 19:11:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Ynt: Corolla 2006 hb sol dizel EGR Temizliği?
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2013, 12:25:47 »
Yokmu bu konuda bilgisi olan yol göstersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2013, 13:11:07 »
Motorunuzda gürültülü çalışma, tekleme, çekiş düşüklüğü, yakıt tüketiminde aşırı artış gibi durumlar yoksa EGR sistemine ellemenize gerek yoktur. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanınız ve kaliteli yakıt kullanınız. 
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2013, 21:16:07 »
Motorunuzda gürültülü çalışma, tekleme, çekiş düşüklüğü, yakıt tüketiminde aşırı artış gibi durumlar yoksa EGR sistemine ellemenize gerek yoktur. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanınız ve kaliteli yakıt kullanınız. 
Gidişinde hiç bir problem yok yakıt olarakta genelde shellden alıyorum veya po dan. Ama motor sanki gürültülü çalışıyor gibi geliyor bana eskiden daha sessizdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2013, 21:19:22 »
Hava filtreniz orjinal mi?
Düzenli enjektör temizleyici kullanıyormusunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2013, 21:23:33 »
Hava filtreniz orjinal mi?
Düzenli enjektör temizleyici kullanıyormusunuz?
Bir ara servisten parçaları alıp dışarıda başka ustaya yaptırıyordum değişim işlemini. Ama son bir senedir orjinal kullanmıyorum.Enjektör temizleyici arada sırada kullanıyorum çok nadir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2013, 21:28:46 »
Enjektör temizleyici olarak; Opette bulabileceğiniz, Rom ürünü, Injector Cleaner yazılı Mor etiketli.
Yan sanayi Hava Filtesi yeterli süzme yapamadığı gibi et kalınlığıda yetersiz olduğundan, yanaklarından içeri hava alırken, motor emiş hırıltısıda bu aralıktan dışarı çıkmaktadır.

Shell Nitro Diesele devam ediniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2013, 21:34:08 »
Haklısınız hava filtresi konusunda arabayı tamir ettirdiğim ustada aynısını söylüyordu bu arabaya özellikle hava filtresini kesinlikle orjinal takmalısın diyordu biliyorumki orjinal hava filtresi olunca motordan öksürür gibi gelen motor sesi gidiyordu. Enjektör temizleyiciyi yarın inş alıp kullanıcam. Araç 50 tl lik  shell dizeli ile 140 km yol yapıyor şehir içinde biraz seri kullanımda abim linea aldı yeni 2011 1.3 50 tl ye 200 km yaptım diyor şehir içinde sakin kullanımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2013, 21:40:16 »
Ben sattığım Sedan D4-D MMT ile şehir içinde 5L/100km yapıyordum.

Lastikleriniz yumuşak hamurlu ise, önlere 36 arkalara 33psi basabilirsiniz. Bizim buralarda parke yollarda ses çıkmadığına göre sizin oralarda kaymak asfaltta ses çıkacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2013, 21:44:30 »
Ben sattığım Sedan D4-D MMT ile şehir içinde 5L/100km yapıyordum.

Benim aracım manuel şehir içinde 7.8 gösteriyor.
Lastikleriniz yumuşak hamurlu ise, önlere 36 arkalara 33psi basabilirsiniz. Bizim buralarda parke yollarda ses çıkmadığına göre sizin oralarda kaymak asfaltta ses çıkacağını sanmam.
Lastikler michelin energy+ lastiği  hamuru incemidir bilmiyorum ama yanaklarına parmağınızla bastırınca parmağım resmen içeri giriyor çok yumuşak araç   yol alırken yukarı aşağı eğilim gösterdiğinde sanki süngerin üstünde yaylanıyor gibi oluyor lastik değişiminden sonra bariz hissediliyor bu.Önlere 36 yüksek değilmi ben 32 diye biliyorum ölçüyü dört tekerde 32 de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2013, 21:50:07 »
Bazen standartların dışına çıkmak gerekiyor :) eğer fabrikanın üzerine taktığı gibi V endeksli Bridgestone taksaydınız 32psi yeterlidir diyebilirdim ama sizinde tarif ettiğiniz gibi parmağınız lastik içine girebildiğine göre 32psi aracı yukarı kaldırmaya yetmemiş. Ben yumuşak lastiklerimle 7.5 yıl önlere 36, arkalara 33 bastım, tam yeterli geliyordu. Bir sonraki yakıtı alana kadar zaten 2 ile 4 hava düşüyor. Deneyin ve yaşayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2013, 21:52:50 »
Bazen standartların dışına çıkmak gerekiyor :) eğer fabrikanın üzerine taktığı gibi V endeksli Bridgestone taksaydınız 32psi yeterlidir diyebilirdim ama sizinde tarif ettiğiniz gibi parmağınız lastik içine girebildiğine göre 32psi aracı yukarı kaldırmaya yetmemiş. Ben yumuşak lastiklerimle 7.5 yıl önlere 36, arkalara 33 bastım, tam yeterli geliyordu. Bir sonraki yakıtı alana kadar zaten 2 ile 4 hava düşüyor. Deneyin ve yaşayın.
Yalnız şöyle birşey benim lastiklerim orjinallerden biraz daha yüksek oldu lastik alırken 195 65 15 vardı 2.5 cm yükselik dediler bende sorun olmaz dedim ve lastikleri taktırdım.Orjinalleri 195 60 15 diye biliyorum yükseklik farkı için biraz daha fazla basmamda fayda olurmu? Peki yüksek basıldığında hava ne gibi bir değişiklik söz konusu olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2013, 21:59:38 »
Yakıt sarfiyat fazlalığınızın asıl sebebi ortaya çıkmış oldu, orjinal olmayan ebad takarak motorun performansını düşürmüşsünüz.
Fazla hava basmamızın nedeni lastiklerinizin daha büyük olması değil, düşük hava basıncı nedeniyle yerle temasınızın olması gerekenden daha fazla olması, sonuç; lastiklerinizin omuz kısımları daha çabuk aşınarak virajlarda tutunmanız zayıflar, yakıt sarfiyatınız artar, yüksek süratlere çıktığınızda yerle temasınız daha çabuk kaybolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2013, 22:04:19 »
Yakıt sarfiyat fazlalığınızın asıl sebebi ortaya çıkmış oldu, orjinal olmayan ebad takarak motorun performansını düşürmüşsünüz.
Fazla hava basmamızın nedeni lastiklerinizin daha büyük olması değil, düşük hava basıncı nedeniyle yerle temasınızın olması gerekenden daha fazla olması, sonuç; lastiklerinizin omuz kısımları daha çabuk aşınarak virajlarda tutunmanız zayıflar, yakıt sarfiyatınız artar, yüksek süratlere çıktığınızda yerle temasınız daha çabuk kaybolur.
Lastikleri taktırdığım gün fren balataları ve diskleri torna yapıldı. O günden sonra frenleri denediğimde arkanın havaya kalktığını ve özellikle sağ arka tekerden tık diye bir ses duyuyorum ilk sanki abs o tekerde devreye giriyor gibi ama çözüm olarak bir yol bulamadım hep frenler değişti diye ona bağladım acaba lastik yanaklarının yumuşaklığından olablirmi?
Arkalara havayı daha az bastğınızı yazdığınız genelde arkalara hep 2 - 3 psi fazla basılır diye biliyordum ben küçüklüğümden bu yana:) yük hep arkaya biniyor diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2013, 22:11:41 »
Arkaya yolcu ve yük aynı anda bindirecekseniz arkaları 34 yapabilirsiniz, yeterli gelecektir. Yani 36-34 olur.

ABS'nin erken devreye girmesinin bir çok sebebi olabilir ve öncelikle sizin biraz sert kullandığınızı kendiniz anlatıyorsunuz ve elbette düşük hava basınçlı aracın frenlerinin çok iyi tutmayacağı doğaldır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2013, 22:19:22 »
Arkaya yolcu ve yük aynı anda bindirecekseniz arkaları 34 yapabilirsiniz, yeterli gelecektir. Yani 36-34 olur.

ABS'nin erken devreye girmesinin bir çok sebebi olabilir ve öncelikle sizin biraz sert kullandığınızı kendiniz anlatıyorsunuz ve elbette düşük hava basınçlı aracın frenlerinin çok iyi tutmayacağı doğaldır.
Araçta fazla yük olmuyor sizin belirttiğiniz gibi önlere 36 arkalarada 33 psi hava basıcam.Ama lastiklerin ebatları 195 65 15 yani 65 olduğu için biraz daha hava basmalımıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2013, 22:23:02 »
Lastik basınçları lastiğin ebadı ile direkt orantılı değildir, Psi miktar değil basınç değeridir.

Bu basınç değerleri yeterlidir, Corolla için daha fazlasına gerek yoktur.

Yalnız, yeni bir konu daha açtınız ve lastiğinizi değiştirmeniz gerekiyor gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2013, 22:36:47 »
Lastik basınçları lastiğin ebadı ile direkt orantılı değildir, Psi miktar değil basınç değeridir.

Bu basınç değerleri yeterlidir, Corolla için daha fazlasına gerek yoktur.

Yalnız, yeni bir konu daha açtınız ve lastiğinizi değiştirmeniz gerekiyor gibi duruyor.
O lastik değişmelimi? lastikleri taktıralı 6 aya yakın oldu taktırdıktan 1 ay sonra o duruma geldi fazla içeride değil ama şimdi havasını fazla basıcam yanaklar malum çok ince olduğu için sıkıntı olurmu merak ediyorum. Sol arka teker bu lastik bunu değişince diğerinin eski olması virajlarda sorun yaratmaz umarım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2013, 22:56:05 »
6 ay hem zaman olarak uzun değil hemde bu sürede çok fazla km yapmamış olmalısınız, dolayısiyle yan etki olmayacaktır.

Yeni alacağınız lastiği sol öne takınız.