0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motorunuzda gürültülü çalışma, tekleme, çekiş düşüklüğü, yakıt tüketiminde aşırı artış gibi durumlar yoksa EGR sistemine ellemenize gerek yoktur. Düzenli olarak enjektör temizleyici kullanınız ve kaliteli yakıt kullanınız.
Hava filtreniz orjinal mi?Düzenli enjektör temizleyici kullanıyormusunuz?
Ben sattığım Sedan D4-D MMT ile şehir içinde 5L/100km yapıyordum.Benim aracım manuel şehir içinde 7.8 gösteriyor.Lastikleriniz yumuşak hamurlu ise, önlere 36 arkalara 33psi basabilirsiniz. Bizim buralarda parke yollarda ses çıkmadığına göre sizin oralarda kaymak asfaltta ses çıkacağını sanmam.
Bazen standartların dışına çıkmak gerekiyor eğer fabrikanın üzerine taktığı gibi V endeksli Bridgestone taksaydınız 32psi yeterlidir diyebilirdim ama sizinde tarif ettiğiniz gibi parmağınız lastik içine girebildiğine göre 32psi aracı yukarı kaldırmaya yetmemiş. Ben yumuşak lastiklerimle 7.5 yıl önlere 36, arkalara 33 bastım, tam yeterli geliyordu. Bir sonraki yakıtı alana kadar zaten 2 ile 4 hava düşüyor. Deneyin ve yaşayın.
Yakıt sarfiyat fazlalığınızın asıl sebebi ortaya çıkmış oldu, orjinal olmayan ebad takarak motorun performansını düşürmüşsünüz. Fazla hava basmamızın nedeni lastiklerinizin daha büyük olması değil, düşük hava basıncı nedeniyle yerle temasınızın olması gerekenden daha fazla olması, sonuç; lastiklerinizin omuz kısımları daha çabuk aşınarak virajlarda tutunmanız zayıflar, yakıt sarfiyatınız artar, yüksek süratlere çıktığınızda yerle temasınız daha çabuk kaybolur.
Arkaya yolcu ve yük aynı anda bindirecekseniz arkaları 34 yapabilirsiniz, yeterli gelecektir. Yani 36-34 olur.ABS'nin erken devreye girmesinin bir çok sebebi olabilir ve öncelikle sizin biraz sert kullandığınızı kendiniz anlatıyorsunuz ve elbette düşük hava basınçlı aracın frenlerinin çok iyi tutmayacağı doğaldır.
Lastik basınçları lastiğin ebadı ile direkt orantılı değildir, Psi miktar değil basınç değeridir.Bu basınç değerleri yeterlidir, Corolla için daha fazlasına gerek yoktur. Yalnız, yeni bir konu daha açtınız ve lastiğinizi değiştirmeniz gerekiyor gibi duruyor.