Merhabalar,
Yıllardır şu ebaydan alışveriş yaparım hala anlayamadığım nokta çok. Geçen gün tam bir üründen iki tane alacaktım, yanlışlıkla bir adet tıklayıp ödeme ekranına geçtim. Orada fark ettim, dedim iki kargo olmasın ve ürünü sil dedim sonra tekrar aynı ürünü iki adet olarak satın aldım. Ödemeyi yaptım, ürün geldi. Şimdi zırt pırt mail geliyor o ürünü ödemelisiniz gibisinden. En son gelen mailde " Unpaid case opened" gibi Google amcam satıcı ödememe davası açmış gibi bir şey dedi. Şimdi o ürün My Ebay da Pay now bölümünde hala bekliyor oradan da kaldıramıyorum.
Aynı şey bir kez de tam ödemeyi yapacağım sanal kartın limiti yetmedi, limit yükseltmeye girecekken internet gitti v.s. ödeme yapamadım sonrada almaktan vazgeçmiştim. O zamanda epey bir sıkıntı yaşamıştım ama nasıl çözülmüştü hatırlamıyorum.
Yani ebay da buy it now tuşuna basınca illaki alma zorunluluğumuz mu var ?
Takipteyim bilgim yok ama basima gelirse ne yapacagimi ogrenmek icin
Ben de yasamistim. Saticiyla gorusup probleminizi uygun bir dille anlatin. Satici ikna olabilirse urunu size satmaktan vazgecip o uyariyi kaldirabilir. Yoksa ebaydan alisveris yapamama gbi bir takim yaptirimlarla karsilasabilirsiniz. Ancak bu yaptirimlarin hoc biri yasal olarak sizi sorumlu tutacak yaptirimlar degil.
Bende devamlı olarak ebaydan alışveriş yaparım en pahalı alışverişim 75$ dı.burada önemli unsur paypal kullanmanız olacak o tuşa bassanız bile paypal şifrenizle girip onaylamadıktan sonra her an vazgeçebilirsiniz ben birçok kere vazgeçmişimdir ve problemle karşılaşmadım.Şu anda 7 adet farklı şiparişim var gemiye verildi bekliyorum.
Satıcıya mesaj atman lazım,
şunu direk at hatta:
"Hello, this was a misclick. I wanted to buy 2 items, not 1. I bought the items later on and have received them. Please close the case, thanks."
Dediğin gibi buy it now'a tıklayıp sonra da confirm dersen ödeme yapma zorunluluğun var. Ödeme yapmadan önce satıcıya mesaj atıp "bir tane daha ekle dostum, yanlış tıkladım" diyebilirsin. Satışa müdahale yetkisi olması lazım satıcının.
Bende devamlı olarak ebaydan alışveriş yaparım en pahalı alışverişim 75$ dı.burada önemli unsur paypal kullanmanız olacak o tuşa bassanız bile paypal şifrenizle girip onaylamadıktan sonra her an vazgeçebilirsiniz ben birçok kere vazgeçmişimdir ve problemle karşılaşmadım.Şu anda 7 adet farklı şiparişim var gemiye verildi bekliyorum.
O konuda sıkıntı yok zaten paypalı kullanıyorum. Ama Alper'in dediği gibi, problem confirm tuşuna bastıktan sonra vazgeçmek.
Satıcıya mesaj atman lazım,
şunu direk at hatta:
"Hello, this was a misclick. I wanted to buy 2 items, not 1. I bought the items later on and have received them. Please close the case, thanks."
Dediğin gibi buy it now'a tıklayıp sonra da confirm dersen ödeme yapma zorunluluğun var. Ödeme yapmadan önce satıcıya mesaj atıp "bir tane daha ekle dostum, yanlış tıkladım" diyebilirsin. Satışa müdahale yetkisi olması lazım satıcının.
Teşekkür ederim sayın arkadaşlar ve Alper. Attım bakalım mesajı. Bu işler biraz da İngilizcemin yeterli olmamasından kaynaklanıyor. Benim İngilizce sadece alışverişi yapmaya yetiyor. Olası bir problemi çözmeye, geri iadeye, dispuite miydi neydi onu açmaya yetmiyor
Nerden geldiyse aklima taxi driver filmindeki meshur Robert De Niro'nun
are you talking to me? ile baslayan replik geldi.
Saticiya oyle bir mail atin bence. 1 urun alacakken 2 urun aldiniz daha neyin pesinde?
Diğer arkadaslarin dediği gibi uygun dille satıcıya mesaj atin benimde başıma geldi mesaj attım ve satıcı alışverişi iptal ediyor size iptal linki yolluyor sizde linke tıklayıp iptal ediyorsunuz. Sanırım linke tıkladıktan sonra respond die bi buton geliyor ve iptal oluyor.
Dipnot: Satici sadece ebay üzerinde bazı yaptırımlar değil hukuksal bazi yaptırımlar bile yaptırabiliyor.
Korkutmayın şimdi beni... Düzelir inşallah bakalım.
Korkutmayın şimdi beni... Düzelir inşallah bakalım.
ebay ve benzeri satis siteleri genelde musteriden yana olur. Satici magdur olsa bile size birseycikler olmaz, kaldiki sizin olayda satici magduriyetide yok.
Evet respond linkleri geldi. Durum normale döndü. Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.