Gönderen Konu: temiz araç nedir?  (Okunma sayısı 3787 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
temiz araç nedir?
« : Ağustos 25, 2008, 02:42:33 »
Benim arabam 2000 model. 2004 yılında bir galericiden aldım. Çok temiz araba diye sattı. 2006 yılında sarhoş bir motorsikletlinin çarpması sonucu aracımın sağ ön (far, tampon, kaporta) hasar aldı. Far ve tampon değişti, kaporta doğrultmacıya ve boyacıya gitti. Ön kaportanın yaklaşık dörtte biri hasar gördü ama ben tamamını boyattım. Ayrıca sarhoş ön cama çarptığından cam da değişti. Allah'a çok şükür adam ölmedi. Bu esnada aracımın daha önce de hafif bir tampon hasarı olduğu ortaya çıktı.

Satacaz ya artık ::), sağ ön kapı altında kaldırıma sürtmekten dolayı hafif bir çöküntü oldu. Geçen hafta sonu yaptırdım. El değmişken araçta ne kadar çizik varsa onları da yaptırdım.

Şimdi bütün bu anlattıklarıma bakarsanız benim aracı alacak insan bulmak zor. Çünkü ben bütün bunları niyetlenenlere söylüyorum. Ama tam dört yıldır bir kere bile motor, klima, şanzıman vs. arızası yaşamadım. Her türlü bakımını yaptırdım. Arabamdan çok memnunum. Toyota almaya heveslendiğimden satacam.

Belki size komik gelecek ama sormadan duramayacağım. Şimdi benim araç temiz midir? Değil midir? Arıza çıkarmaz temizdir, hasar var değildir. Hangisi? Temiz araç derken ne kastediliyor?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Toyota Club Türkiye

temiz araç nedir?
« : Ağustos 25, 2008, 02:42:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: temiz araç nedir?
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2008, 03:11:54 »
Kimine göre arabayı yıkattınımı tamam, araç temiz.. ama işin aslı öyle değil tabii..Temiz araç demek hiç ellenmemiş, dokunulmamaış,  kazasız darbesiz, boyasız araç demektir; bu durumda senin arbaya temiz demek ne kadar doğru olur bilemiyorum, sen en iyisi bir an önce brine sat gitsin , kısa sürede kurtul o arabadan, ve teknoloji harikası toyotayla tanış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2008, 04:43:58 »
Bence boyatmak eger arabanin bakimi icin gerekliyse olmasi olmamasindan daha iyi. Bakimsiz orijinal olacagina bakimli boyali olsun. Tabii en iyisi fabrika cikisi gibi orijinal olarak korumak fakat herkes ne yazik ki koleksiyoner gibi titiz olamiyor, bazen de elde olmayan sebeplerle aynen sizin arabanizda oldugu gibi Ali Riza Bey. Koleksiyonerler de mesela 1938 model bir arabayi aynen koruyamiyorlar elbette. Ne yapiyorlar? Restore ediyorlar aslina uygun olarak. Araba temiz mi? Bence temiz :)

Bu arada youtube acilmis. Vatana millete hayirli olsun.

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2008, 09:57:18 »
Eğer araba ikide bir masraf çıkartıyorsa temiz değildir, çıkartmıyorsa temizdir bana göre. Ama 2.el piyasası öyle demiyor işte. Arabandaki çizikleri, boyaları dürüst olup söylersen senden alırken arabayı acayip fiyat kırıyor, satarken söylemiyor pahalıya satıyor.
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2008, 11:25:44 »
valla ben bizim piyasaya acayip kızıyorum  >:(
aracın tavanı kaputu guneş yanığından renk atmış olsa abi bu boya istiyo 1000 ytl düş
boyatsan abi araba komple boyalı orj değil 1000 ytl düş
nasıl iş ya
tabiki boya olacak değişen olacak önemli olan taklalı olmasın ve şasılerde çok büyük hasar olmasın
benimki momple boyalı 93 model yıkatıp bi bakıyorum ışıl ışl ben memnunum arkadaşlar 8-)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 25, 2008, 12:19:20 »
valla ben bizim piyasaya acayip kızıyorum  >:(
aracın tavanı kaputu guneş yanığından renk atmış olsa abi bu boya istiyo 1000 ytl düş
boyatsan abi araba komple boyalı orj değil 1000 ytl düş
nasıl iş ya
tabiki boya olacak değişen olacak önemli olan taklalı olmasın ve şasılerde çok büyük hasar olmasın
benimki momple boyalı 93 model yıkatıp bi bakıyorum ışıl ışl ben memnunum arkadaşlar 8-)

Aynen katılıyotum valla Gökhan

Benim aracında kaputunda solma var boyatsam kaza yapmış boyatmış olacak boyatmasam 1000ytl düş boya istiyo derler öylece duruyo bakalım

Bu arada Ali Rıza bey bunlar ufak tefek şeyler bence hiçbir önemi yok
Bence temiz demek aracın tavanında boya olmayacak
motora kadar darbe almamış olacak
motorun ve alt aksamların vs bütün bakımları zamanında yapılmış olacak
Aracın yürüyeninde ve motorunda bir sıkıntı olmayacak onun haricinde bugün 6-7 yaşından fazla araçta hiç boya olmaması hiç kaza olmamasını aramak biraz zor
Helede bizim efsane kasaların en genci 10 yaşında şimdi hiç kaza boya olmaması  :blink:

Valla benimde aracın 2 defa kazası olmuş daha önce birisinde arkadan çarpmışlar ve bagaj değişmiş diğerinde de ön far panjur çamurluk ve kapı değişmiş (bu arada bence yamulan parçanın düzeltilip boyanacağına değişmesi çok daha iyidir) ama  aracımın 2005 başına kadar bütün bakımları Toyan'da yapılmış 2006 da da ben aldım zaten bütün bakımlarını yaptırdım triger yağ su balata amortisörler rotlar şanzıman yağı vs bütün bakımlarını zamanında yaptırırım aracımda en ufak bir tık sesi yok sıfır araç ayarında şuanda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 25, 2008, 16:30:48 »
  Selam.
 Bu işi sanırım birazda araba alıp satan yerler yapıyor. Bence de satmaya kalksan binbir türlü şikayet uydurdukları araçları satarken sanki sıfırmış gibi anlatıyorlar ve bu bence dürüstçe değil ve insanlığada sığmıyor. Neyse o olmalı. Zaten bunlar başka türlü bu işten nasıl para kazanacaklar ki?
 Bence aracın kaza sonrası mekanik ve yürüyen aksamı ile şasesinde hasar oluşmamış ise kaporta çok önemli değil. Sonuçta bir park direğine sürtmektende kapı ya da çamurluk çizilebilir, yırtılabilir. Önemli olan parça değişmiş ya da tamir görmüş ise işçiliğinin kalitesidir. Aslında bir kaporta parçası kazada belli bir derecenin üzerinde deforme olmuş ise onu tamir etmekten ise yenisinin takılması daha sağlıklı ancak kimi insanlar değişen parça olmasını sakıncalı buluyorlar. :) halbuki önemli olan kazanın derecesi ve aracın yürüyen aksamı, motoru ve şasesine bir zarar verip vermediği. Dediğiniz gibi güneş yanığı olmuş bir aracı boyatmamak ve orjinal demek ne kadar mantıklı tartışılır. :) Ancak bunlar tabiki benim şahsi fikirlerim. Bence ülkede toplu bir araç izleme ağı oluşturulabilir ve ister özel servisler, ister serbest çalışan ustalar gelen araçlara yapılan işlemleri o markaya ait bir veri bankasına yollamakla yükümlü olabilirler ve her aracın durumu oradan takip edilebilir. Sonuçda biliyorsunuz ki pert olması gerekirken toplanıp satılan araçlarda oluyordu malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2008, 10:24:30 »
Ali Rıza bey bana sorarsanız sizin arabanız kesinlikle temiz bir araç ve olması gerekende bu ( yolda paslı çiziklerle giden orijinal araçları görünce bu orijinal lafına dahada kızıyorum )en azından benim anlayışım bu, aracın satışına gelince , kendin satsan bi der , galeriye versen başka dert, yeni aracını satın aldığın yere takasla versen başka konu, sana tavsiyem biraz daha düşük fiyata olsa dahi yeni aracını satın alacağın yere takasla vermendir biraz kaybetme pahasına olsa dahi.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2008, 12:36:45 »
Bu arabayı da takasla almıştım zaten ben. Daha pahalıya geliyor ama araba satmak derdiyle uğraşmıyorsun. Yalnız bu defa acelem yok.
Bir de 2.el ilanlarını okurken bir şey dikkatimi çekiyor. Acaba insanların bilgisizliğinden mi yoksa kandırmaya mı çalışıyorlar anlamıyorum. Benim bildiğime göre yeni nesil corolla'nın (d4d) sadece elegant+VSC modelinde ESP(VSC) var, ama ilanlarda comfort modelini de ESP var diye tanıtıyorlar. Acaba EPS ile ESP karıştırılıyor mu, yoksa keleğe mi getirmek istiyorlar?
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2008, 12:42:19 »
Benim aracımda da hiç kaza yok ama güneş yanıkları ve ufak darbelerden dolayı tamponlar falan çizik komple boyatsam temiz araç diye satabilir miyim ki?  ::)
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2008, 13:46:21 »
comfort modelinde sadece ABS ve panik fren sistemi var, diğer yol tutuş sistemlerin  hiç biri yok , sadece güvenlik olarak hava yastığı sayısı clasic modelden fazla o kadar
2008 Corolla 1,4 d4d