Gönderen Konu: Bagaj Kapağı otomatik açılması  (Okunma sayısı 5972 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Bagaj Kapağı otomatik açılması
« : Eylül 10, 2013, 12:08:16 »
Merhabalar,

1993 model 1.6 GL 16V Karbüratörlü Toyota Corolla model aracımda bagaj kapağını açmak için ya koltuğun altındaki butona ya da bizzat anahtar ile kapıyı açmam gerekmektedir.

Acaba bu kapıyı kumanda vasıtasıyla ( 4 kapı otomatik kilidine ilaveten ) ekleme şansı yok mudur?

Yani kumanda vasıtasıyla bagaj kapağını açma şansım nedir? Faydalı mıdır yoksa zararı var mıdır? Birde maliyeti nedir?

Toyota Club Türkiye

Bagaj Kapağı otomatik açılması
« : Eylül 10, 2013, 12:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj Kapağı otomatik açılması
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2013, 21:24:48 »
benim araca uyguladım kumanda üzerinde bagaj tuşuyla açılıyor kendim montaj yaptım bagaj halatıda koptu onada bir düğme taktım oda elektrikli oldu piyasada 10 15 tl civarı satılan motor monte etmeniz bide kumanda beyninden tek bir kablo çekmeniz lazım kumanda üzerinde bagaj tuşu var fakat birçok kumanda beyninde elektrik olmuyor  bagaj kapağında anahtarı takıp çevirdiğiniz kilide bağlı tele monte ettim kapılarla bir olmaz çünkü her kapı açmanızda bagajda açılır onuda açık unutursanız sorun olur fotoğraf yada video yükleyemiyorum  :) maalesef telefonda tarif edebilirim yada foto olarak mail atabilirim ona göre elektrikçiye tarif edersiniz bi zararı yok ben bir buçuk yıldır kullanıyorum maliyetide eğer kumanda beyninde bagaj için ilgili kabloda voltaj varsa sadece tek kablo çekmeniz lazım + uç için _ uç zaten gövde üzerinde mevcut yani size işçilikle beraber 100 tl civarı çıkar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 12, 2013, 08:29:08 »
benim araca uyguladım kumanda üzerinde bagaj tuşuyla açılıyor kendim montaj yaptım bagaj halatıda koptu onada bir düğme taktım oda elektrikli oldu piyasada 10 15 tl civarı satılan motor monte etmeniz bide kumanda beyninden tek bir kablo çekmeniz lazım kumanda üzerinde bagaj tuşu var fakat birçok kumanda beyninde elektrik olmuyor  bagaj kapağında anahtarı takıp çevirdiğiniz kilide bağlı tele monte ettim kapılarla bir olmaz çünkü her kapı açmanızda bagajda açılır onuda açık unutursanız sorun olur fotoğraf yada video yükleyemiyorum  :) maalesef telefonda tarif edebilirim yada foto olarak mail atabilirim ona göre elektrikçiye tarif edersiniz bir zararı yok ben bir buçuk yıldır kullanıyorum maliyetide eğer kumanda beyninde bagaj için ilgili kabloda voltaj varsa sadece tek kablo çekmeniz lazım + uç için _ uç zaten gövde üzerinde mevcut yani size işçilikle beraber 100 tl civarı çıkar

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Özel'den mail adresimi gönderiyorum. Rica etsem resimleri bana ulaştırabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 12, 2013, 20:23:32 »
 :)rica ederim resimleri gönderdim kudret bey bi kontrol edin  video olarak yollayamadım hata veriyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2013, 09:37:41 »
Benim elektrikçi ustayı aradım bana ustalık dahil 40 liraya hallederiz dedim. Bakalım hafta sonu gideceğim yanına. Olursa resimleri paylaşırım burada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2013, 22:15:27 »
 :)şimdiden hayırlı olsun usta arkadaşınızsa uygun yolla halleder zaten o kilit beyni 30 tl onu değiştirmez araya bi mini role kullanır ikide plakanın olduğu yere delik açıp motoru monte ederse tamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 16, 2013, 09:23:51 »
Ustama gittim önce pedalların oradaki beyne baktı. Beyin sadece kapı aç-kapa olan bir beyinmiş. Yani 2 fonksiyonlu. Biz oraya 3 fonksiyonlu bir beyin taktık. Tabi bunu yapınca da kumanda da değişmek zorunda kaldı. Kumanda yeni araçlara verilen kumanda şeklinde.  Markası MFK.

Bagaja geçtik ve oraya motor taktık. Motora takılan kablo ile beyin bağlantısı gerçekleştirildikten sonra  artık bagaj kapağımı kumandadan açabiliyorum.

Yapılan bu işlemler işçilik dahil 70 TL.

Müsait olduğumda resimleri ekleyeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rolla
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 20, 2014, 19:58:50 »
Konuyu hortlatacagim ama abi eger varsan ve hala nefes aliyorsan banada fotolari gonderebilir misin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Haziran 22, 2014, 15:18:58 »
Konuyu hortlatacagim ama abi eger varsan ve hala nefes aliyorsan banada fotolari gonderebilir misin
Forumda kendin yap bölümünde kumandayla bagaj açma başlığı altında paylaştım resimler mevcut üstteki 3 resim bagaja montaj yapılan motor resmi umarı yardımcı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • rolla
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '98
  • 4 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 22, 2014, 16:12:58 »
eyvallah yasar bey tsk ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '96
  • 11 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 14, 2014, 00:19:39 »
Bagaj kapağına amortisör eklenerek  kapağın tam otomatik açılması sağlana bilir mi ben bunu denemeyi düşünüyorum ne dersiniz yapılabilir mi
FOREVER.  Corolla XEI 96     km.88000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • -_-
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 300000
  • Model Yılı: '95
  • 117 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 15, 2014, 16:15:25 »
Bagaj kapağına amortisör eklenerek  kapağın tam otomatik açılması sağlana bilir mi ben bunu denemeyi düşünüyorum ne dersiniz yapılabilir mi

Yapılabilir belki ama yolda giderken yanlışlıkla açılırsa ne olacak?
Toyota Corolla 1.6 GLI AT '95
Volkswagen Jetta 1.6 Tour Tiptronic '09

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 16, 2014, 02:07:17 »
Amortisör yapılırda hesaplamak lazım kilidi zorlayabilir bende amortisörde duruyor  takmak için almıştım öyle kaldı kendi yaylarını arkadaşım ayarladı açınca yarıya kadar kalkıyordu spoiler takınca eski haline döndü  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 09, 2014, 11:12:48 »
Selam,

Aynı konu olduğu için yeni konu açmadım.

Çocuktan dolayı neredeyse her araçla çıktığımızda bagajla işimiz oluyor.Geçen kuzenim 2013 focusunda bir ayak hareketiyle ( evet ayağını tamponun oraya götürdü ) bagajı otomatik açıldı.  :blink:

Bende bagajın otomatik açılıp kapanmasını istiyorum.Bu konuda Avrupa yakasında tecrübe ettiği bir usta tanıdığı olan var ise yönlendirmesini rica ederim.