0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar 2011 1.33 aurisime for-x marka navigasyon cihazı taktım.takarken dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi sadece soketleri takınca iş bitmiş olmuyor.birbirine bağlamanız gereken kablolarda var tabiki. en önemlisi break kablosunu cds kablosuna bağlamak yoksa video oynatmaz. ikinci önemli iş ise anten soketini taktıktan sonra oem cihazından çıkan 5v luk kabloya anten güç kablosunu bağlamak yoksa radyonuzdan zayıf sinyal alırsınız ve istediğiniz radyoları dinleyemezsiniz. bir çok insan bu antene giden güç kablosuna 5v luk akımı vermediği için radyo kanallarını dinleyemediğinden şikayet etmiş sitede.sonra gps kablosunu bağladım ve orta havalandırma panjurunun altına montajını yaptım. sonrada tv antenini bağlamak için çakmaklığın altından güç alarak tv anteninin kablolarına verdim ve soketini cihaza taktım.tv bizim bu bölgede gayet iyi çekiyor ama sabit bir yerde dururken hareketli iken net çekmiyor.daha sonra kamerayı bağlamaya geldi ben kameramı ön tarafa monte ettim çünkü geride park sensörü var önde kullanmayı tercih ettim.yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir husus var.geri görüş kamerasını öne takarsanız görüntünüz ters olur yani sağdaki cisim ekranda solda gözükür.bunun çözümü ise kameranın bağlantı kablosunun üstünde görüntüyü ters veya düz göstermek için sigorta kutusu gibi bir yer var aradan kabloyu söküp ters bağlarsanız görüntü düz gözükür.bazı insanlar bu sorun yüzünden kamera bozuk diye geri gönderiyorlarmış.bu arada kamera içinde elektrik gücünü yine çakmaklığın altından aldım. şimdi bazılarınız soracak geri vitese takıncamı öndeki kamera çalışıyor diye. hayır kamera cihazın üzerindeki kamera tuşuna basarsanız çalışıyor.tüm bağlantıları tamamladıktan sonra cihazımızı açıp direksiyon tuşlarını ayarlar kısmından tek tek tanıtmak kalıyor.videoları oynatmak için ise cihazın formatına uygun video çalmanız gerekiyor. bunlarında dışında aklıma gelmeyen şeyler olabilir eğer sorusu olan arkadaşlar olursa cevap vermeye çalışırım deneyimlerimin çerçevesinde tabi sonuçta ben elektronikçi veye elektrikçi bir uzman değilim tüm bunlar araştırma sonucu yapılan ve hepsi kendi el emeğimle olan bir montajdı.aynı işlemlerin diğer navitec necvox ve benzer ürünlerde olduğunu tahmin ediyorum. iyi günler.