Gönderen Konu: for-x navigasyon cihazı kurulum, sorunlar ve çözümleri  (Okunma sayısı 9186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
merhaba arkadaşlar 2011 1.33 aurisime for-x marka navigasyon cihazı taktım.takarken dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi sadece soketleri takınca iş bitmiş olmuyor.birbirine bağlamanız gereken kablolarda var tabiki. en önemlisi break kablosunu cds kablosuna bağlamak yoksa video oynatmaz. ikinci önemli iş ise anten soketini taktıktan sonra oem cihazından çıkan 5v luk kabloya anten güç kablosunu bağlamak yoksa radyonuzdan zayıf sinyal alırsınız ve istediğiniz radyoları dinleyemezsiniz. bir çok insan bu antene giden güç kablosuna 5v luk akımı vermediği için radyo kanallarını dinleyemediğinden şikayet etmiş sitede.sonra gps kablosunu bağladım ve orta havalandırma panjurunun altına montajını yaptım. sonrada tv antenini bağlamak için çakmaklığın altından güç alarak tv anteninin kablolarına verdim ve soketini cihaza taktım.tv bizim bu bölgede gayet iyi çekiyor ama sabit bir yerde dururken hareketli iken net çekmiyor.daha sonra kamerayı bağlamaya geldi ben kameramı ön tarafa monte ettim çünkü geride park sensörü var önde kullanmayı tercih ettim.yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir husus var.geri görüş kamerasını öne takarsanız görüntünüz ters olur yani sağdaki cisim ekranda solda gözükür.bunun çözümü ise kameranın bağlantı kablosunun üstünde görüntüyü ters veya düz göstermek için sigorta kutusu gibi bir yer var aradan kabloyu söküp ters bağlarsanız görüntü düz gözükür.bazı insanlar bu sorun yüzünden kamera bozuk diye geri gönderiyorlarmış.bu arada kamera içinde elektrik gücünü yine çakmaklığın altından aldım. şimdi bazılarınız soracak geri vitese takıncamı öndeki kamera çalışıyor diye. hayır kamera cihazın üzerindeki kamera tuşuna basarsanız çalışıyor.tüm bağlantıları tamamladıktan sonra cihazımızı açıp direksiyon tuşlarını ayarlar kısmından tek tek tanıtmak kalıyor.videoları oynatmak için ise cihazın formatına uygun video çalmanız gerekiyor. bunlarında dışında aklıma gelmeyen şeyler olabilir eğer sorusu olan arkadaşlar olursa cevap vermeye çalışırım deneyimlerimin çerçevesinde tabi sonuçta ben elektronikçi veye elektrikçi bir uzman değilim tüm bunlar araştırma sonucu yapılan ve hepsi kendi el emeğimle olan bir montajdı.aynı işlemlerin diğer navitec necvox ve benzer ürünlerde olduğunu tahmin ediyorum. iyi günler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '14
Ynt: for-x navigasyon cihazı kurulum, sorunlar ve çözümleri
« Yanıtla #1 : Mart 22, 2014, 23:05:04 »
selam  dostum,   
gps anteni göğüsün üstünemi monte edeyim yoksa göğüs altınamı,  yani kapalı alanda çekimi etkilermi,
bide antenin bir tarafı mıknatıs, illaki demiremi monte etmek gerek yoksa herhangi bir yere yapıştırılabilirmiyim? 

anten soketini taktıktan sonra oem cihazından çıkan 5v luk kabloya anten güç kablosunu bağlamak gerek demişsiniz dediğiniz 5v luk çıkış yerini bulamadım. 
şimdiden tşkrkler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2014, 00:24:46 »
merhaba arkadaşlar 2011 1.33 aurisime for-x marka navigasyon cihazı taktım.takarken dikkat etmeniz gereken hususlardan birisi sadece soketleri takınca iş bitmiş olmuyor.birbirine bağlamanız gereken kablolarda var tabiki. en önemlisi break kablosunu cds kablosuna bağlamak yoksa video oynatmaz. ikinci önemli iş ise anten soketini taktıktan sonra oem cihazından çıkan 5v luk kabloya anten güç kablosunu bağlamak yoksa radyonuzdan zayıf sinyal alırsınız ve istediğiniz radyoları dinleyemezsiniz. bir çok insan bu antene giden güç kablosuna 5v luk akımı vermediği için radyo kanallarını dinleyemediğinden şikayet etmiş sitede.sonra gps kablosunu bağladım ve orta havalandırma panjurunun altına montajını yaptım. sonrada tv antenini bağlamak için çakmaklığın altından güç alarak tv anteninin kablolarına verdim ve soketini cihaza taktım.tv bizim bu bölgede gayet iyi çekiyor ama sabit bir yerde dururken hareketli iken net çekmiyor.daha sonra kamerayı bağlamaya geldi ben kameramı ön tarafa monte ettim çünkü geride park sensörü var önde kullanmayı tercih ettim.yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir husus var.geri görüş kamerasını öne takarsanız görüntünüz ters olur yani sağdaki cisim ekranda solda gözükür.bunun çözümü ise kameranın bağlantı kablosunun üstünde görüntüyü ters veya düz göstermek için sigorta kutusu gibi bir yer var aradan kabloyu söküp ters bağlarsanız görüntü düz gözükür.bazı insanlar bu sorun yüzünden kamera bozuk diye geri gönderiyorlarmış.bu arada kamera içinde elektrik gücünü yine çakmaklığın altından aldım. şimdi bazılarınız soracak geri vitese takıncamı öndeki kamera çalışıyor diye. hayır kamera cihazın üzerindeki kamera tuşuna basarsanız çalışıyor.tüm bağlantıları tamamladıktan sonra cihazımızı açıp direksiyon tuşlarını ayarlar kısmından tek tek tanıtmak kalıyor.videoları oynatmak için ise cihazın formatına uygun video çalmanız gerekiyor. bunlarında dışında aklıma gelmeyen şeyler olabilir eğer sorusu olan arkadaşlar olursa cevap vermeye çalışırım deneyimlerimin çerçevesinde tabi sonuçta ben elektronikçi veye elektrikçi bir uzman değilim tüm bunlar araştırma sonucu yapılan ve hepsi kendi el emeğimle olan bir montajdı.aynı işlemlerin diğer navitec necvox ve benzer ürünlerde olduğunu tahmin ediyorum. iyi günler.
2010 Corolla ya uygun;  navitech, necvox, navigold, for-x, navimax markalarını inceledim özellikler hemen hemen aynı ama fiyatlar farklı kullanan ya da ilgili arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.  Hangi markanın hangi modelini önerirsiniz.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 26, 2014, 11:07:04 »
gps antenini göğüslüğün içinde havalandırma kanallarının üstüne yapıştırın.çünkü orjinalde de öyle yapılıyor.ayrıca mıknatıslı değil yapışkanlı bant var altında.radyo antenini illaki 5v yapmaya gerek yok 12 v yapabilirsiniz.5V kablosu oem cihazın arkasında mavi bir kablo üstünde 5 v yazan bir kağıt var. 12 V ise arabadan gelen ve oem cihazla bağlantı kurulacak soketin üstünden çıkan kırmızı  kablodur ve üstünde 12 V yazar. kolay gelsin arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '08
  • 12 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 26, 2014, 11:13:38 »
Resimleri ekleyebilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2014, 16:08:54 »
Arkadaşlar çok ahım şahım bir model istememekle birlikte hem fiyat olarak uygun hem de servis imkanı olan bir multimedya olan for x 4848 taktıracam. Geri görüş kamerası ve montaj dahil 1000 tl. Ne dersiniz ?
*060*155*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2014, 10:37:37 »
Burak bey ne yaptınız
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58003
  • Model Yılı: '11
  • 169 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2014, 21:48:06 »
iyi akşamlar, 2011 model avensis aracıma uyumlu for-x 4545 model double din navigasyon cihazı aldım, sözüm ona yetkili servis olduklarını beyan eden bir yere götürdüm, montajı 3,5 saat sürdüğü yetmiyormuş gibi, halen sorunlar yaşıyorum ki şöyle direksiyondan kumandayı tanımladıktan sonra kontak kapatılıp açılınca ayar sıfırlanıyor yani hafızada kalmıyor her seferinde tanımlama yapmam gerekiyor, birde radyo çok zayıf çekiyor, bu konularda tavsiyeniz ne olur? çok teşekkür ederim