Gönderen Konu: Aday sürücülükte şartlar belirlenmeye başladı  (Okunma sayısı 947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Aday sürücülükte şartlar belirlenmeye başladı
« : Eylül 06, 2013, 14:22:04 »
Trafikle ilgili kurumların görüşüne sunulan yönetmeliğe göre, üç kez kırmızı ışık ihlali yapan, alkollü veya uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanan, hız sınırını üç defa ihlal edenlerle emniyet kemeri takmadığı üçüncü defa belirlenen adayların sürücü belgelerine el konulması planlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı , ilk defa sürücü belgesi alanlarla, sürücü belgesi iptal edilip yeniden belge alanların, en az bir yıl aday sürücü olarak kabul edilmesini öngören düzenlemenin onaylamasının ardından, aday sürücülüğe ilişkin yönetmelikle ilgili çalışmaları sürdürüyor.

Trafikle ilgili kurumların görüşüne sunulan yönetmeliğe göre, üç kez kırmızı ışık ihlali yapan aday sürücünün sürücü belgesi, iptal edilecek. Bunun yanı sıra, alkollü veya uyuşturucu madde tesiri altında araç kullanan veya hız sınırını üç defa ihlal eden aday sürücülerin ehliyet leri de trafik polislerince geri alınacak.

Trafik polisleri, üç kez emniyet kemeri veya kask kullanmadığı tespit edilen aday sürücülerle, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken araçlarını yavaşlatmayan, bu geçitlerden geçen veya geçmek üzere bulunan kişilere ilk geçiş hakkını vermeyen aday sürücülerin ehliyetlerine de el koyacak.

Sağa ve sola dönüşlerde, geçiş yapan yayalara öncelik vermeyen aday sürücülerin de üçüncü ihlalde belgesi alınacak.

Ayrıca asli kusurlu olarak ölümle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet veren, 50 ceza puanını aşan aday sürücülerin belgeleri de trafik görevlilerince iptal edilecek.

Tekrar sürücü kursuna gidecekler

Belgesi iptal edilen aday sürücülerin tekrar ehliyet alabilmesi için sürücü kursuna gidip, sınava girerek yeniden motorlu taşıt sürücü sertifikası almaları gerekecek.

Bu kişilerin sürücü kursunda tekrar eğitime başlaması için tabi tutulacakları psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösteren belgeyi kursa ibraz etmeleri zorunlu olacak.

Aday sürücülerin tekrar kursa başlaması için ehliyetinin geri almasına neden olan ihlalle ilişkin Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen süre kadar beklemeleri de gerekecek.

Uygulama seneye haziranda başlayacak

Aday sürücülere ilişkin yönetmeliğin, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, yeni tip ehliyetlerin dağıtılmaya başlanacağı 2014 yılının haziran ayından itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/aday-suruculukte-sartlar/gundem/detay/1759827/default.htm
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

Aday sürücülükte şartlar belirlenmeye başladı
« : Eylül 06, 2013, 14:22:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Aday sürücülükte şartlar belirlenmeye başladı
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2013, 14:56:58 »
   Uygulama yazıda güzel.Uygulamada nasıl bir sonuç elde edilecek gerçekten çok merak ediyorum.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2013, 15:54:28 »
Ben simdi 21 inden direksiyon sinavina girecegim.Bize surucu kursunda siz adaya surucu degilsiniz dedi,direk normal ehliyet alicaksiniz dedi. Aklim biraz karisik bizdemi gieiyoruz simdi buna ?
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah kazadan beladan cümlemizi korusun.
    • Kişisel Bloğum
  • Araç: Auris
  • 8 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2013, 22:47:28 »
Ben simdi 21 inden direksiyon sinavina girecegim.Bize surucu kursunda siz adaya surucu degilsiniz dedi,direk normal ehliyet alicaksiniz dedi. Aklim biraz karisik bizdemi gieiyoruz simdi buna ?

Hayır Anıl. Sen ehliyetini normal sürücü olarak alacaksın. Evet kanun çıktı ancak bu kanuna ait yönetmelik, yönerge ve klavuzlar daha onaylanıp yayınlanmadığı için aday sürücü statüsünde olmayacaksınız. Ancak bir abin olarak tavsiyem, ne şekilde ehliyet alırsan al, yukarıda bahsedilenler gerçekten olması ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Bundan dolayı trafikte sadece kendin olmadığını bil, insan hayatının arabandan, sürüş keyfinden ve ulaşacağın yüksek adrenalinden daha önemli olduğunu hiç bir zaman unutma. Unutma trafik saniyelik iştir.

Burada sana da öğüt verirken aslında, şöyle kendime de dokundurdum. İnşallah sınavını başarıyla geçersin, vatana millete hayırlı bir sürücü olursun :) Bol dikkatli, kazasız belasız sürüşler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim taslakta yer alan maddelere. Eğer uygulanabilirliği olursa, bir çok trafik canavarından da kurtulunmuş olacak, tabiki bu canavarlar ehliyetsiz direksiyon başına geçmezlerse. Bana göre, trafikte gereksiz akrobasi yapan, ışığıyla, farıyla, hızıyla, davranışlarıyla, alkolüyle, uyuşturucusuyla insan hayatını tehlikeye atanlara, kasten adam öldürmeye teşebbüsten kamu davası açılması, ve suçu tespit edilenlere paraya çevrilemez hapis cezalarının verilmesi canavarların büyük bir kısmını süt dökmüş kediye döndürecektir. Ayrıca araçlarda zorunlu kamera bulundurulması, Karşısındaki sürücünün kural ihlali yaptığını belirleyen kişiye, belirlediği ceza tutarının en az %25i kadar ödül verilmesi ve ihalili yapandan tahsil edilen tutardan bunun karşılanması çok ciddi caydırıcılığa sebep olacaktır. Sonuna kadar desteklerim hatta. Biraz fazla mı sadist oldum ne?  ;) :islik:
Auris 1.4 D-4D Comfort Plus
Peugeot 206+ 1.4 Sportium - Satıldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2013, 22:49:10 »

Hayır Anıl. Sen ehliyetini normal sürücü olarak alacaksın. Evet kanun çıktı ancak bu kanuna ait yönetmelik, yönerge ve klavuzlar daha onaylanıp yayınlanmadığı için aday sürücü statüsünde olmayacaksınız. Ancak bir abin olarak tavsiyem, ne şekilde ehliyet alırsan al, yukarıda bahsedilenler gerçekten olması ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Bundan dolayı trafikte sadece kendin olmadığını bil, insan hayatının arabandan, sürüş keyfinden ve ulaşacağın yüksek adrenalinden daha önemli olduğunu hiç bir zaman unutma. Unutma trafik saniyelik iştir.

Burada sana da öğüt verirken aslında, şöyle kendime de dokundurdum. İnşallah sınavını başarıyla geçersin, vatana millete hayırlı bir sürücü olursun :) Bol dikkatli, kazasız belasız sürüşler.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim taslakta yer alan maddelere. Eğer uygulanabilirliği olursa, bir çok trafik canavarından da kurtulunmuş olacak, tabiki bu canavarlar ehliyetsiz direksiyon başına geçmezlerse. Bana göre, trafikte gereksiz akrobasi yapan, ışığıyla, farıyla, hızıyla, davranışlarıyla, alkolüyle, uyuşturucusuyla insan hayatını tehlikeye atanlara, kasten adam öldürmeye teşebbüsten kamu davası açılması, ve suçu tespit edilenlere paraya çevrilemez hapis cezalarının verilmesi canavarların büyük bir kısmını süt dökmüş kediye döndürecektir. Ayrıca araçlarda zorunlu kamera bulundurulması, Karşısındaki sürücünün kural ihlali yaptığını belirleyen kişiye, belirlediği ceza tutarının en az %25i kadar ödül verilmesi ve ihalili yapandan tahsil edilen tutardan bunun karşılanması çok ciddi caydırıcılığa sebep olacaktır. Sonuna kadar desteklerim hatta. Biraz fazla mı sadist oldum ne?  ;) :islik:
tesekkur ne demek abimsin sonucta her zaman dinlerim nasihatini :) ehliyetimi cidden ogrenerek bilerek aliyorum :) insanlarin canini malini tehlikeye atmam , atmalarina izin vermem.Ben boyle olursam herkes boyle olur bence.
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2013, 22:52:45 »
Bende  4 gün sonra 18 yaşımı dolduracağım ve ilk şeye kaydolmaya çalışacağım. acaba şu stajyer olayı olacakmı bana? :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2013, 23:41:47 »
uygulamada pek birşeyi farkettirecek birşey değil bence...
denetimler yetersiz, 5 sene oldu araba kullanmaya başlayalı, daha bir kere radara girdim...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • 292 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2013, 23:47:15 »

uygulamada pek birşeyi farkettirecek birşey değil bence...
denetimler yetersiz, 5 sene oldu araba kullanmaya başlayalı, daha bir kere radara girdim...

Araba kullanirken yaninizda 5 yildan uzun suredir ehliyeti olan birisi olmak zorunda :)
Toyota Corolla 2007 MMT