0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben simdi 21 inden direksiyon sinavina girecegim.Bize surucu kursunda siz adaya surucu degilsiniz dedi,direk normal ehliyet alicaksiniz dedi. Aklim biraz karisik bizdemi gieiyoruz simdi buna ?
Hayır Anıl. Sen ehliyetini normal sürücü olarak alacaksın. Evet kanun çıktı ancak bu kanuna ait yönetmelik, yönerge ve klavuzlar daha onaylanıp yayınlanmadığı için aday sürücü statüsünde olmayacaksınız. Ancak bir abin olarak tavsiyem, ne şekilde ehliyet alırsan al, yukarıda bahsedilenler gerçekten olması ve dikkat edilmesi gereken noktalar. Bundan dolayı trafikte sadece kendin olmadığını bil, insan hayatının arabandan, sürüş keyfinden ve ulaşacağın yüksek adrenalinden daha önemli olduğunu hiç bir zaman unutma. Unutma trafik saniyelik iştir.Burada sana da öğüt verirken aslında, şöyle kendime de dokundurdum. İnşallah sınavını başarıyla geçersin, vatana millete hayırlı bir sürücü olursun Bol dikkatli, kazasız belasız sürüşler.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gelelim taslakta yer alan maddelere. Eğer uygulanabilirliği olursa, bir çok trafik canavarından da kurtulunmuş olacak, tabiki bu canavarlar ehliyetsiz direksiyon başına geçmezlerse. Bana göre, trafikte gereksiz akrobasi yapan, ışığıyla, farıyla, hızıyla, davranışlarıyla, alkolüyle, uyuşturucusuyla insan hayatını tehlikeye atanlara, kasten adam öldürmeye teşebbüsten kamu davası açılması, ve suçu tespit edilenlere paraya çevrilemez hapis cezalarının verilmesi canavarların büyük bir kısmını süt dökmüş kediye döndürecektir. Ayrıca araçlarda zorunlu kamera bulundurulması, Karşısındaki sürücünün kural ihlali yaptığını belirleyen kişiye, belirlediği ceza tutarının en az %25i kadar ödül verilmesi ve ihalili yapandan tahsil edilen tutardan bunun karşılanması çok ciddi caydırıcılığa sebep olacaktır. Sonuna kadar desteklerim hatta. Biraz fazla mı sadist oldum ne?
uygulamada pek birşeyi farkettirecek birşey değil bence...denetimler yetersiz, 5 sene oldu araba kullanmaya başlayalı, daha bir kere radara girdim...