0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler.Dizel Auris'in 800-1600 devir aralığında performansı çok yetersiz. 5 kişi olup yokuşta kalkmaya çalışınca çok zorlanıyor, sonrasında zaten verimli tork bandına giriyor.Düşük devirlerdeki bu oerformans azlığını gidermek için Chip tuning düşündüm. 120hp ve 260nm elde ediliyormuş. Bu işi yapmış olan biri vardı forumda ama konusu güncel değil.Siz bu işlemi önerir misiniz, yani düşük devir sorununa çare olur mu? Ve yağ yakma sorunundan yeni kurtulmuş (2013) bir motor bu işlemi kaldırabilir mi, yağ yakma sorunu ile karşılaşabilir miyim?Teşekkür ederim.
O zaman sanıyorum ki chip tuning bu işe yaramıyor. Peki ne yapılabilir bu bandı canlandırmak için.Not: Turbo hep devrededir devreye girme-çıkma olmaz diye biliyorum.
Murat bey derdinize derman olacak tek motor turbo beslemeli bir benzinli motordur. Turbonun olmadığı yerde dizel motor kendini bile götürmez ki arabayı götürsün
Evet turbo hep devrededir.Ama turbonun temiz havayı basabilmesi için gereken egzost basıncı yaklaşık 1800d/d oluşur.Bu nedenlede oraya kadar motor cansız kalır.Bunu bilim buna göre kullanmak iyi olur.Aracınız sanırsam MMT.Rampada sport tuşu ile veya manuel kalkarak 1. Viteste gördügünüz turbolag devrini 2. Vitestede yaşamayabilirsiniz.