Gönderen Konu: mekezi kilit teyp uyarı sesleri ve göstergedeki sigortalık sorun  (Okunma sayısı 1117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
iyi akşamlar arkadaşlar bu sabah arabamı çalıştırmak için çıktım evden kumandadan açıyorum kapıları açılmıyor akümü bitti dedim baktım içerdeki güvenlik ışığıda yanıyor kumandanın ışığında da sorun yok neyse telefon açtım ustama geldi açtık tek kapıyı girdim içeri içeriden cam düğmelerinin olduğu yerden açıp kapanıyor merkezi kilit ama kumandada tık yok neyse dükkana geçtik kumandaya baksın diye baktım hararet ve benzin göstergesi kontağı kapattığımda takılı kalıyor tekrar kontağı açtığımda en dibe vurup eski yerine geliyor baktım teypte çalışmıyor onuda geçtim anahtar kontaktayken ve farlar açık kaldığında öten bir ses var ondanda ses çıkmıyor aha dedim aracın elektroniği gitti baya kötü oldum neyse usta hemen sigortaları kontrol etti bir tanesi yanmıştı değiştirdi herşey normale döndü :)biraz hikaye gibi oldu ama eğer başınıza gelirse inş yardımcı olur bu arada anahtarla da bir türlü açamadık o usta nasıl açtı şaş kaldım  :)
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: mekezi kilit teyp uyarı sesleri ve göstergedeki sigortalık sorun
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2013, 21:29:11 »
iyi akşamlar arkadaşlar bu sabah arabamı çalıştırmak için çıktım evden kumandadan açıyorum kapıları açılmıyor akümü bitti dedim baktım içerdeki güvenlik ışığıda yanıyor kumandanın ışığında da sorun yok neyse telefon açtım ustama geldi açtık tek kapıyı girdim içeri içeriden cam düğmelerinin olduğu yerden açıp kapanıyor merkezi kilit ama kumandada tık yok neyse dükkana geçtik kumandaya baksın diye baktım hararet ve benzin göstergesi kontağı kapattığımda takılı kalıyor tekrar kontağı açtığımda en dibe vurup eski yerine geliyor baktım teypte çalışmıyor onuda geçtim anahtar kontaktayken ve farlar açık kaldığında öten bir ses var ondanda ses çıkmıyor aha dedim aracın elektroniği gitti baya kötü oldum neyse usta hemen sigortaları kontrol etti bir tanesi yanmıştı değiştirdi herşey normale döndü :)biraz hikaye gibi oldu ama eğer başınıza gelirse inş yardımcı olur bu arada anahtarla da bir türlü açamadık o usta nasıl açtı şaş kaldım  :)
O benzin ibresini soyledigin an abi sigorta oldugunu tahmin ettim ve sende oyle yazmissin :) Bende tavan lambasini kisa devre yaptigimda basima ayni sorun geldi kapilara acilip kapanmiyor benzin ibresi dedigin gibi teyb calismiyordu :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2013, 21:43:15 »
Hadi İlke sen kısa devre yaptırdın sigorta attı Zeki nin aracının sigortası neden attı acaba ? Ve bu sigorta kaç amperlik ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2013, 21:45:38 »
Hadi İlke sen kısa devre yaptırdın sigorta attı Zeki nin aracının sigortası neden attı acaba ? Ve bu sigorta kaç amperlik ?
Neden attigini bilmiyorum abi ama 15Amperlik olmasi lazimdi sanirim gecen sene olmustu amper tam aklimda degil :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2013, 12:22:19 »
heralde 10 amperlik bir sigortaydı aslında sigorta atmamıştı sigortaya iletken ince tel atıyorlar o yerinden oynamış iş görmüyordu değiştirdik zaten benim aracın herşeyini ben değiştiriyorum benden önceki sahibi hep yama yapıp idare edecek şekilde tamir ettirmiş ne kadar görsem böyle sıkıntıları sayıyorum adama ettiğim masrafın haddi hesabı yok kendimi biraz toparlarsam satacam aracı okadar ki bezdirdi çok isteyerek almıştım halbuki aracımı
2004 corolla sol