Gönderen Konu: 99 corolla luna sigorta panelinin arkasındaki otomat sorunu  (Okunma sayısı 1099 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 123000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
arkadaşlar.
şöyle bir sorunum var. arabayı aldığımdan beri
1- km. gösterge panelindeki kırmızı kapı açık ışıkları yanmıyordu.
2- tavan lambası kapıyı açınca yanmıyordu. manuel çalışıyordu.
3- far açık uyarı sesi yoktu vs.

endüstriyel otomasyon öğretmeniyim. ayrıca çocukluğumdan beri sanayide yetiştim sayılır. kendim bir şeyler yapayım dedim.
kapıların bastığı yerdeki switchler paslanmış, temizledim. kapılar açıkken paneldeki uyarı lambası yandı. buraya kadar tamam.
fakat bu seferde uzaktan kumanda merkezi kilit kapıyı kilitliyor. fakat açmıyordu. (merkezi kilit modülü de sağlam)

fazla uzatmayayım. tanıdık bir oto elektrikçisi arkadaşla direksiyonun sol altını söktük. nerdeyse bütün kablolar ( kapı switchleri, tavan lambası, gösterge lambası vs.) sigorta panelinin arkasındaki bir kutuya gidiyor. kutuyu açtık baktım devrede gözle görünen herhangi bir arıza yok, diyotlar vs. sağlam. zannedersem bütün iş bu beyin gibi otomatta bitiyor.
sol kapının switchini iptal ettiğimizde merkezi kilit açıyor, devreye aldığımızda açmıyor. işin içinden çıkamayınca sol kapının switcini iptal ettik.
şimdi böyle kullanıyorum. fakat yukarıdaki 2 ve 3. maddedeki sorunlar hallolmadı.
bu konuda bilgisi olan var mı? nerelere bakmam lazım? yardımcı olursanız memnun olurum. saygılar

Toyota Club Türkiye