Gönderen Konu: mutlaka okuyun ( çok faydalı )  (Okunma sayısı 7059 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
mutlaka okuyun ( çok faydalı )
« : Eylül 02, 2013, 05:29:01 »
merhaba arkadaşlar sırf bu konuyu anlatmak için siteye üye oldum.
bayramdan 2 gün önce 12 yıldır kullandığımız 98 corollamızı sattık. arabaya talip çıkınca hiç aklımızda yokken iyi fiyat verince sattık.
size başımdan geçen bi olayı anlatmak istiyorum. 2 , 3 ay önce arabanın vitesi arızalandı vitese taktıktan sonra debriyaja bastığımız halde vitesi bırakmıyordu. ustaya götürünce, debriyaj üst merkezi değişti ve sorun ortadan kalktı ve tamirciden çıkar çıkmaz araba şahlandı ,performansı değişti. 1. vitesle gittiğim yerde 2 . 2. vitesle gittiğim yerde 3. vitesle gittim. 12 yıl boyunca çıktığım yokuşu ailecek çıkarken manevra yapıp dönüp yavaşlarken bile vites değiştirmeden yine 3 . vitesle devam ettim. önceden o yokuşu hep 2. vitesle çıkardım . şimdi ise 3 le çıkıp yokuşu dönüp yine 3 le devam ettim. trafikte artık vites değiştirmez oldum hep 3. vites kullandım ve çekiş performans harika. arabayı kullanmaktan tekrar zevk almaya başlamıştım. size tavsiyem maddi olarak müsaitseniz arıza yapmasını beklemeden debriyaj üst merkezini değiştirin . ben ilk fırsatta yeni arabamızda( başka marka )  değiştircem işe yarar mı bilmem deneme yanılma yöntemi uygulayacağım . sonuçta kaybedecek bir şey yok. .çok da masraflı değil.hatta alt merkezini bile değiştirmeyi düşünüyorum. ben de sizle bunu tecrübemi sizle paylaşmak istedim. değiştiren belki faydasını görür. iyi günler.

Toyota Club Türkiye

mutlaka okuyun ( çok faydalı )
« : Eylül 02, 2013, 05:29:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: mutlaka okuyun ( çok faydalı )
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2013, 09:30:11 »
aramıza hoş geldiniz barış bey umarım paylaşımlarınız ve katılımınız bu bilgiden ibaret kalmaz:) emeğinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2013, 10:31:31 »
Barış bey, bundan sonra araçlarınızın yakıt tüketim değerlerinede iyi kontrol edin ve karşılaştırın, anlattığınız şekilde çekiş güçsüzlüğü yaşadığınıza göre yakıt sarfiyatınız da normalin oldukça üstünde olmalı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2013, 18:01:12 »
Tekin bey sanırım yanlış anlamışınız arabada bir sorun yoktu. üst merkezini değiştirince arabanın çekişi performansı daha da güçlendi malum 15 yıllık araba . bizim araba da herkesin araçı gibiydi , iyi günler dilerim.

Teşekkürler Seydi bey hoş bulduk. evet inşallah , 12 - 13 yıllık corolla(efsane kasa) tecrübemi bu platformda paylaşmaktan memnun olurum. bu üst merkezi deneyimimi bilakis paylaşmak istedim belki faydası olur diye.  iyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 02, 2013, 18:12:30 »
Merkez değişiminden sonra muhtemelen Toyota larda debriyaj ayarı vardır o ayarı biraz aşağı düşürürseniz balatanın volana yakınlaşmasını sağlarsınız buda aracın kavrama itme çekme güçlerini tam olarak lastiklere iletmesini sağlar .Buda araçta ciddi performans farklılıkları yaratır. Muhtemelen sizin aracınıza olan budur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 02, 2013, 18:42:23 »
Doğrudur Yücel bey , benim de bildiğime göre debriyaj üst merkezi vites de görev yapar. alt merkez ise debriyaj içindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '07
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 02, 2013, 18:56:10 »
yanlışlıkla bulunan ilginç bir tespit. paylaşım için teşekkür ederim. aklımın bir köşesine yazdım.