Gönderen Konu: 2005 terra hararet yaptı. ACİL YARDIM  (Okunma sayısı 1887 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
2005 terra hararet yaptı. ACİL YARDIM
« : Eylül 01, 2013, 19:43:42 »
Merhaba değerli Toyotacılar.
Bugün aracımı sadece şehir içinde 2 km kullandım eve geldiğimde hararet tavan yapmıştı. Suyu tamam full çizgisinin iki parmak altında. Biraz daha denedim su ekleyip 6000 dvr/dk da biraz çalıştırdım yine kırmızıyageldi biraz bekledim düştü suyu elledim sıcak değildi. Bir tavsiyesi olan var mı ?
Her şafak bir hırsız gibidir elinde fenerle gelen

Toyota Club Türkiye

2005 terra hararet yaptı. ACİL YARDIM
« : Eylül 01, 2013, 19:43:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 82000
  • Model Yılı: '11
  • 5 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 terra hararet yaptı. ACİL YARDIM
« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2013, 19:47:48 »
termostat açmamış birader aracın termostatını değiştir sonra tekrar dene hararet yükseliyorsa tekrar silindir kapak contan yanmış demektir. ama ilk başta dediğim gibi termostatını değiştirip bir dene.
2011 Avensis 1.8 Elegant Extra Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2013, 19:50:55 »
V kayışı yerindemi acaba akü lambası yanmıyorsa yerinde olmalı daha sonra termostata bakın bu arada araçta antifiriz mi var yoksa su mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 01, 2013, 20:04:09 »
V kayışı yerindemi acaba akü lambası yanmıyorsa yerinde olmalı daha sonra termostata bakın bu arada araçta antifiriz mi var yoksa su mu ?
ilginiz için teşekkürler araçta antifriz oranı sudan çok çok fazla neredeyse hepsi antifriz diyebiliriz. Termostatı değiştirerek bi denemem lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 01, 2013, 21:05:22 »
Beyler su hortumlarından biri patlak ya da kelepçe çıkmış
Gece vakti birşey yapamadım. Bu nasıl olabilir ki kelepçe çıkabilir mi ya da hortum patlar mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2013, 22:03:08 »
Beyler su hortumlarından biri patlak ya da kelepçe çıkmış
Gece vakti birşey yapamadım. Bu nasıl olabilir ki kelepçe çıkabilir mi ya da hortum patlar mı ?
Araçta LPG takılıysa patlar da çıkarda.LPG hortumları peryodik olarak 2 yılda bir değiştirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2013, 22:08:09 »
Ne alaka lpg ile. Conta yanıksa sisteme basınç yapmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 02, 2013, 00:23:00 »

Araçta lpg sistemi kurulu ancak son 1 aydır benzinde kullanıyorum yani gaz yok şu an. Contanın yandığını nasıl anlayacağım peki ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 02, 2013, 07:27:55 »

Sistemde hortum patlak veya kelepçe çıkmış diye yazmış arkadaş lpg regületörüne giren motor soğutma suyu  değil mi ?Yukarıda yazılanları dikkatlice okursanız lpg ile patlayan yada kelepçesi çıkan soğutma hortumuna anlam verebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 02, 2013, 20:27:43 »
Arkadasim aracin su hhortumunu kesip araya t baglantisi koyup lpg regulatorune su celiyorlar.arada kullanilan t bazen plastik olmadindan ve baglantinin iyi olmamasindan dolayi lpg cogu arac bu yuzden su eksiltir.ama hararet yapmaz.orasi yayerinden cikmis yada sonradan takilan hortum kirilmis su kaciyor.hortumlari bir lpg servisinde degistirin.aradaki t baglantisini demir kullanin.birde yedek su deposu degil radyatorun kapagini ac suyunu tamamla.muhtemelen orda su kalmamistir.calistirmadan bain radyaotor suyuna.gecici tamamlayip ariAZAdan sonra antifiriz ile degistirirsiniz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 03, 2013, 18:22:26 »
Arkadasim aracin su hhortumunu kesip araya t baglantisi koyup lpg regulatorune su celiyorlar.arada kullanilan t bazen plastik olmadindan ve baglantinin iyi olmamasindan dolayi lpg cogu arac bu yuzden su eksiltir.ama hararet yapmaz.orasi yayerinden cikmis yada sonradan takilan hortum kirilmis su kaciyor.hortumlari bir lpg servisinde degistirin.aradaki t baglantisini demir kullanin.birde yedek su deposu degil radyatorun kapagini ac suyunu tamamla.muhtemelen orda su kalmamistir.calistirmadan bain radyaotor suyuna.gecici tamamlayip ariAZAdan sonra antifiriz ile degistirirsiniz
teşekkür ederim Tuncay bey
Hortumu değiştirdim. Radyatör kapağından su ekledim şimdi de hararet göstergesi normal seviyesinin 1 çubuk üstüne çıkıyor ve biraz sonra seviye düşüyor ve fan da deli gibi çalışıyor. Hava mı yaptı acaba tıkanıklık mı var bir yerlerde ? Yarın ustaya götürcem de 30 km dayanması lazım. Ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 03, 2013, 20:21:47 »
teşekkür ederim Tuncay bey
Hortumu değiştirdim. Radyatör kapağından su ekledim şimdi de hararet göstergesi normal seviyesinin 1 çubuk üstüne çıkıyor ve biraz sonra seviye düşüyor ve fan da deli gibi çalışıyor. Hava mı yaptı acaba tıkanıklık mı var bir yerlerde ? Yarın ustaya götürcem de 30 km dayanması lazım. Ne önerirsiniz?

2250 devri geçmemenizi motor ne kadar geç ısınırsa o kadar kârınıza olur hatta sabah erken saatte hava serinken çıkın yola çok abzürt geldi bu hararet termostatla ilgili olsa gerek direk aklım oraya gitti
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)