Gönderen Konu: ahh bu direksiyon kolonu...  (Okunma sayısı 2171 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
ahh bu direksiyon kolonu...
« : Ağustos 22, 2008, 21:09:20 »
 arkadaşlar corolla nın direksiyon altından bozuk yolda ses geliyordu.servise götürdüm test ettiler kolon değişecek dediler ve garantiden değiştirdiler.ses kesildi yalnız sağa sola direksiyonu çevirirken yağsızmış gibi gıcırtılı ses yaptığını farkettim bir süre sonra yine gösterdim dinlediler kolon (parça) hatalı dediler yine garantiden değiştirdiler.bir süre (1 ay kadar) gayet iyi idi sessiz sakin ancak bozuk yolda yine hafiften ses gelmeye başladı ayrıca direkiyonu tam sağ tam ol yapıp bırakınca(dönüşlerde hareket halindeyken) direksiyon geriye toplamasını çok yavaş yapıyor hatta ben yardım ediyorum toplamasına...hidrolik direksiyon ağırlaştı sanki.
  corolla nın kronik bir sorunumu yoksa ben mi evham yapıyorum? garanti kapsamında aynı parça kaç defa değiştirilir veya servis değiştirmek zorundamı?
 bilgi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.selamlar hürmetler...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Toyota Club Türkiye

ahh bu direksiyon kolonu...
« : Ağustos 22, 2008, 21:09:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ahh bu direksiyon kolonu...
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2008, 23:54:52 »
Selman bey benzer sorun bendede wardı bana göre bu dıreksıyon kolonu corollada kronık bır sorun,,benım dıreksıyondan gelen tıkırtı yuzunden 2 kez dıreksıyon kutum değişti. durduğu yerde sağ sol yaptığımda gelen tak tak sesındende 2 kez d. kolunu değisti....arabalarımızın garantısı bıtınce ne yapacağız,,sorunsuz dıyorlar dıe  toyota aldık daha ılk yılda ben bu sorunları yasadım ılerde ne yapcam bılmıyorum...sadece bıldığım tek sey var  toyota asla sorunsuz bır araç deıldır !!!! ve bı sonrakı alacağım araç asla toyota olmayacaktır !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2008, 10:34:41 »
  kutay bey ,toyotanın bu durumunun kronik olduğu yönünde görüşünüze katılıyorum.servislerin bu tür arızaları gidermedeki becerileri de farklılıklar gösteriyor galiba.bu da önemli bir faktör diye düşünüyorum.
  arabam 2007 model ama bu tip arızalar insanı soğutuyor arabadan malesef.servisi değiştirmeyi düşünüyorum birde onu deneyelim belki halledebiliriz sorunu.
  hafta sonu araba ile taraklı göynük akyazı sakarya güzegahını kullanarak gezi yaptık, oldukça virajlı ve stabilize yol ağırlıklı dağa inip çıkıyorsunuz.motor mükemmel performans veriyor ama ön takımdan gelen sesler performansını gölgeliyor.bu sorunu halledebilirsem çok mutlu olurum herhalde. selamlar....
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2008, 17:41:54 »
Sayın arkadaşlarım görüşlerinize aynen katılıyorum. Benim de bir defa kolon değişti sorun çözülmedi. İkinci seferde fren kaliperlerinden geliyor diye onları sıktılar sorun gene devam ediyor. Kutay Bey'in dediği gibi bir sonraki araç kesinlikle Toyota olmayacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Ağustos 25, 2008, 19:11:43 »
garanti kapsamında değişen parçaları, meydana gelen arıza sonucu, aynı parçayı kaç defa değiştiriyorlar. bunun bir sınırı varmı paylaşırsanız sevinirim.
RAV4 vvt-i