Gönderen Konu: Süper Benzin Gitti Şimdi Ne Yapacağız?  (Okunma sayısı 5484 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Süper Benzin Gitti Şimdi Ne Yapacağız?
« : Ağustos 22, 2008, 14:29:36 »
Efenim benim araç 91 model. Süper benzinle çalışıyodu dolayısıyla. Şimdi süper benzin benzincilerden kalktı. Kurşunsuz Süper dolduruyoruz biz de doğal olarak. Bunun araca zararı nedir?

Toyota Club Türkiye

Süper Benzin Gitti Şimdi Ne Yapacağız?
« : Ağustos 22, 2008, 14:29:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Süper Benzin Gitti Şimdi Ne Yapacağız?
« Yanıtla #1 : Ağustos 22, 2008, 17:24:43 »
  Selam Dağhan.
 Süper benzin supap çevrelerinde birikim yapar ve supap çevrelerini korur. Ancak bu birikim kurşunsuz benzinde daha az oluyor ve bu yüzden supap çevrelerini korumak için bu bölgeler daha sert imal ediliyor buna uygun motorlarda. Büyük ihtimalle senin araçda kurşunsuz benzine uygundur. Gerçi onlar hem normal, hemde süper için üretilmiş motorlar hatırladığım kadarıyla ama muhtemelen kurşunsuza da uygundur. Sen yinede o motorun aksamını daha iyi bilen birinede danış ama sorun olacağını zannetmiyorum ve bunu söyleyebilmemin neden markanın Toyota olması. :) Gerçektende bu tip ön hazırlıkları genelde Toyota motorlarında görebiliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2008, 00:52:39 »
Bir ara Broadway'im vardı, tüplü ama benzin de alıyordum haliyle. Bir gün Salihli tarafında benzin aldım, süper sordum haliyle, satmıyoruz demişti. Bir zararı olur mu motora demiştim pompacının yanıtı şuydu: "Eee, bu araçlar yolda mı kalacak o zaman?"
Mantıklı ama babamın eski Broadway'inde birader sürekli kurşunsuz kullandığından bujileri yaktıydı. Yine de pompacının dediği gibi, yolda kalmamak için alacaksınız kurşunsuzu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2008, 01:22:20 »
Kursunsuz benzin benzinin en basiti burada (3.kalite), 2. kalite var ve super var.
Benim araba da eski ve kursunsuz benzin kullanin yaziyor kilometre gostergesinde.
Kursun niye ekleniyordu benzine? Kalkinca ne eksildi? O eksik nasil giderilir?
Kursun, benzini yaglayici/temizleyici etkiye sahipmis ve oktan destegi sagliyormus.Kursun katkisi sayesinde motor vuruntusu engellenebiliyormus.

Kursunun sagladigi faydalari benzin katkilari kullanarak da saglayabiliriz.

Ben Lucas yakit katkisi kullaniyorum, her benzin alisimda 100ml civarinda ekliyorum. Aracim kursunsuz benzinle calismaya gore dizayn edilmis olsa da temizleyici deterjan etkisi ve yakit tasarrufu saglamasi sebebiyle kullaniyorum.

'Lucas Fuel Treatment should definitely be used in vehicles that require leaded fuel because it actually replaces the benefits of lead in gasoline without causing harmful emissions. Use it to pass smog tests. Finally, it totally neutralizes the harmful effects of low sulfur diesel fuel.' http://www.lucasoil.com/products/display_products.sd?iid=26&catid=2&loc=show

http://www.lucasoil.com/images/medialibrary/fuel_treatment.pdf

http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen99/gen99615.htm (Kursunlu-kursunsuz benzin)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2008, 13:23:09 »
Kurşun benzinin içerisinde kurşun tuzları halinde bulunur ve motorun yağlanmasına katkı yapar. Özellikle de yağ buharıyla beslenen supaplarda. Kurşunsuz benzine göre imâl edilen motorların metalleri ya daha farklı ya da daha sert malzemeden üretiliyor.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.