Gönderen Konu: Frenler yüzünden kaza yaptım!  (Okunma sayısı 6493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 197000
  • Model Yılı: '98
Ynt: Frenler yüzünden kaza yaptım!
« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2014, 16:54:32 »
Arkadaslar bende bu frenlerden muzdaribim...Aracim 1998 xei sps. ön lastikleri degistirecrgim.arabanin uzerinde 175/65/14 var ben sadece onlere 185/65/14 alsam aracin dengesinde bozulma olur mu? Arkalar yeni vede 175/65/14 .
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2014, 16:54:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 2900
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 08, 2014, 17:09:42 »
bana soracak olursan sen yine de orjinal ebadından şaşma derim, önlerin çok iyi tutan bir lastik olması gerekli frenlerin iyileşmesi için b330 öneririm bridgestone , ama yine de öyle aman aman bir fren bekleme bende önceden toyota vardı kaza falan yapmadım ama frenleri yüzünden sattım arabayı , neler yaptıysam da yok olmuyor , arkadaşta 2013 honda var oda zayıf , yanlız fren işi yapan ustama sordum japonların genelinin frenlerinin zayıf olduğunu söylüyor zaten ve ekliyor fren dedinmi almanlardan şaşmayacaksın ...! gerçekten de öyle .
Arkadaslar bende bu frenlerden muzdaribim...Aracim 1998 xei sps. ön lastikleri degistirecrgim.arabanin uzerinde 175/65/14 var ben sadece onlere 185/65/14 alsam aracin dengesinde bozulma olur mu? Arkalar yeni vede 175/65/14 .
2000 toyo 1.3 efi 86 h.p BRC sıralı sistem satıldı

2013 seat ıbıza style yeni aracım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 08, 2014, 17:11:58 »
Geçmiş olsun. Ebatları ve yıpranma payları eşit olursa daha güvenli olur.  Ayrıca arkadaki lastikler ile kaç km yapıldı? Fren güvenliğini arttırmak için lastikler kadar fren sisteminin bakımlı olması da önemli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 08, 2014, 17:29:38 »
b330 evo kesinlikle önermem kesinlikle hemde
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2014, 17:56:12 »
Arkadaslar arkalar 1 yillik lastik yeni yani .en fazla 10 bin km yapmisimdir..On fren tertibatini gecen yil Trw marka ile degistirdim.diskler balatalar vede hidrolik degisti.Ama frene basar basmaz ABS hemen devreye giriyor vede kizakliyor.Lastik olarak onlere Pirelli P1 185/65/14 almayi dusnuyorum.En ufak frende ABS devreye girip kizakliyor.
hayat hep üç buçuk ile dört arasındadır..ya hep üç buçuk atarsın yada dört dörtlük yaşarsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2014, 18:04:58 »
bende hiç sevmiyorum frenlerimi, kaliteli bir lastik ve coilover kullanmak lazım, özellikle viarjlarda dengeyi iyi yakalayabilmek ve durabilmek için.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 08, 2014, 18:06:34 »
Geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2014, 20:30:41 »
Geçmiş olsun mercedesin fren sistemi olsa her arabada keşke  virajlarada yılan gibi girip çıkmak coilover dan başka bişey olmadan imkansiz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #28 : Nisan 08, 2014, 21:39:01 »
Coilover nedir arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 08, 2014, 22:15:01 »
Yay amortisor takimi komple sokuluyor arabayi istediginiz alcaklik yuksekligi ayarlayabiliyosunuz ve yol tutusu arabanin çok daha iyi oluyo 220 ile viraja girip çikani biliyorum  pistede  yilan gibi hiç yatma kayma gibi şeyler  olmuyor  ama tabi fiyatlar yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • I love Capan :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 08, 2014, 22:30:34 »
çok geçmiş olsun
D-4D Corolla Advance M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 09, 2014, 01:15:15 »
Arkadaslar arkalar 1 yillik lastik yeni yani .en fazla 10 bin km yapmisimdir..On fren tertibatini gecen yil Trw marka ile degistirdim.diskler balatalar vede hidrolik degisti.Ama frene basar basmaz ABS hemen devreye giriyor vede kizakliyor.Lastik olarak onlere Pirelli P1 185/65/14 almayi dusnuyorum.En ufak frende ABS devreye girip kizakliyor.
Corolla torpidoda degerleri 175 -65r14 dıye yazmıs 185i gördüm bi arabada bayağı bi kalkıktı arkası cok dengesi bozulacagına ınanmıyorum. Onemli olan davulumbazlara carpmaması.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 09, 2014, 01:20:22
Arkaları one aldırın arkaya da 185lıkleri koyun  arabanın dengesi o zaman olur yoksa önü yükseltmek mantıksız malum arka tarafta yük fazla iken ön tarafta yük yok bu da yol tutusu etkilir . Arabanın arkası 185le kalkık olur degme de yasanmaz rot balanscıda arkaları öne alın kolay gelsin
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Nisan 09, 2014, 01:26:39 »
185 sadece taban yola sürtündüğü kısım sizin dediğiniz yer 65 olan orası yanaktır.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 13, 2014, 11:16:24 »
evet arkadaşlar dün pırelli ye lastik almaya gittim.Ancak bendeki kredi kartına taksit yapamadığı için Pırelli den çıkıp contınentalin yolunu tuttum.Contonınental de 185/65/14 yoktu bende 175 olsun dedim.Getirdikleri lastikler 175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5 .Lastik desen olarak yeni desenmiş ve  üzerindeki yol tutuşu değeri B,yakıt tüketimi olarakta B değeri yazıyordu.ses db 71 idi. Açıkcası ben lastik üzerindeki değerler olan BB yazısını dolaştığım tüm lastikçilerde göremedim.En iyi değerler BC olarak vardı o da pirelli p1 de idi yanılmıyorsam .Bende  175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5'i taktırdım. Ne hikmetse CONTINENTAL de yeni tarihli lastik yoktu. Matador diye Contınental in yan ürününü getirmişler onlar da 2014 yılı vede 175/65/14 ler 90 TL. Her gelene onu tavsiye edip boşu boşuna CONTINENTEL e para vermeyin diyorlardı. Gelenlerinde %90 'ı Matador denilen lastiği taktırıyordu. Ama benim aldığım Contı 4712 tarihli idi. Tarihi kafamı çok bulandırdı ama satıcı bir şekilde beni ikna etti.Sattığı gün itibari ile 2 yıl garantisi var dedi ve fatura kesti.Hatta lastiklerin raf ömrünün en az 5 yıl olduğunu, Michelin bu nu test ettirerek raf ömrünün 10 yıl olarak onaylattığını vede tüm Mıchelin bayilerinde raflarında  bu yazının olduğunu anlattı. .Neyse taktırdım lastiği ve hemen fren denemesi için yola çıktım.Arkadaşlar bu arabada böyle fren var mı diye ağzım açık kaldı inanın .Mükemmel olmuş frenler.Bastığın anda yola yapıştırıyor.Bir kaç kez daha denedim ve de istediğim fren performansını yakalamış sayılırım.Arabanın bir kez olsun ABS'si devreye girmedi.Arka kampanaları da değiştirirsem tadından yenmez.Burada şunu bir kez daha anladım ki lastik, fren tepkimesinde çok çok önemli.Önceden lastik alırken çok özelliğine bakmaz daha çok fiyatına bakardım.Ama şimdi baya bir araştırma sonucunda iyi bir lastik aldığıma inanıyorum.Burada destek olan tüm forumdaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.Biraz uzun oldu ama umarım hepimiz bir fikir sahibi olmuşuzdur.   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 13, 2014, 12:03:37 »
güle güle kullanın. Lastıkler ayağımızdaki ayakkabı gibidir, ne çok sıkacak ne de bol olacak, ne altı kayacak ne de sert olacak.  Mevsim ve araca uygun lastik kullanmak, can güvenliğimiz ve aracımız için çok önemli.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2014, 18:55:04 »
evet arkadaşlar dün pırelli ye lastik almaya gittim.Ancak bendeki kredi kartına taksit yapamadığı için Pırelli den çıkıp contınentalin yolunu tuttum.Contonınental de 185/65/14 yoktu bende 175 olsun dedim.Getirdikleri lastikler 175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5 .Lastik desen olarak yeni desenmiş ve  üzerindeki yol tutuşu değeri B,yakıt tüketimi olarakta B değeri yazıyordu.ses db 71 idi. Açıkcası ben lastik üzerindeki değerler olan BB yazısını dolaştığım tüm lastikçilerde göremedim.En iyi değerler BC olarak vardı o da pirelli p1 de idi yanılmıyorsam .Bende  175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5'i taktırdım. Ne hikmetse CONTINENTAL de yeni tarihli lastik yoktu. Matador diye Contınental in yan ürününü getirmişler onlar da 2014 yılı vede 175/65/14 ler 90 TL. Her gelene onu tavsiye edip boşu boşuna CONTINENTEL e para vermeyin diyorlardı. Gelenlerinde %90 'ı Matador denilen lastiği taktırıyordu. Ama benim aldığım Contı 4712 tarihli idi. Tarihi kafamı çok bulandırdı ama satıcı bir şekilde beni ikna etti.Sattığı gün itibari ile 2 yıl garantisi var dedi ve fatura kesti.Hatta lastiklerin raf ömrünün en az 5 yıl olduğunu, Michelin bu nu test ettirerek raf ömrünün 10 yıl olarak onaylattığını vede tüm Mıchelin bayilerinde raflarında  bu yazının olduğunu anlattı. .Neyse taktırdım lastiği ve hemen fren denemesi için yola çıktım.Arkadaşlar bu arabada böyle fren var mı diye ağzım açık kaldı inanın .Mükemmel olmuş frenler.Bastığın anda yola yapıştırıyor.Bir kaç kez daha denedim ve de istediğim fren performansını yakalamış sayılırım.Arabanın bir kez olsun ABS'si devreye girmedi.Arka kampanaları da değiştirirsem tadından yenmez.Burada şunu bir kez daha anladım ki lastik, fren tepkimesinde çok çok önemli.Önceden lastik alırken çok özelliğine bakmaz daha çok fiyatına bakardım.Ama şimdi baya bir araştırma sonucunda iyi bir lastik aldığıma inanıyorum.Burada destek olan tüm forumdaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.Biraz uzun oldu ama umarım hepimiz bir fikir sahibi olmuşuzdur.   
Lastiklerinizi güle güle kullanın.Aşağıda ki linkten orijinal ebat ve yeni aldığınız lastik ebatını karşılaştırın.Sapma % kaç değer gösteriyor.Bu fark aracınızın hız göstergesini farklı gösterebilir...

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=4008.0
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2014, 20:42:45 »
lastikler yüzünden bende çok kazadan döndüm.

petlas almıştım. aldığım güne lanet olsun. hem ses yapıyorlar hem tutmuyorlar. frene bastığım an kilitleniyor. toprakta hiç tutmuyor.
bunlar yeni lastik bide ! 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2014, 21:58:22 »
b330 evo kesinlikle önermem kesinlikle hemde
neden???
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2014, 22:45:30 »
neden???

Gereksiz derece sert bir lastik yol tutuşu konusunda ben memnun değilim benimkiler eski ama yeni takılmış b330da kullandım çok bariz bir fark yok evet uzun ömürlü lastik parçalanmıyor fakat o fiyata daha yumuşak ve etkili lastikler mevcut tutupta şimdi gidip brid b250 veya b330 almam alırsam potenza olur o da buram buram emek kokan tam bir performans lastiği. Toyo cf1 alabilirim kumhonun yeni çıkan bir serisi var ama gidipte bridgestonun ortalama lastiklerine para vermem.

Ayrıca tek sorun yol tutuş veya fren değil sessizlikte işin içine giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2014, 22:48:12 »
Potenza s01 çok iyi ama 17 den buyukluk olarak  başliyo :(