0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaslar bende bu frenlerden muzdaribim...Aracim 1998 xei sps. ön lastikleri degistirecrgim.arabanin uzerinde 175/65/14 var ben sadece onlere 185/65/14 alsam aracin dengesinde bozulma olur mu? Arkalar yeni vede 175/65/14 .
Arkadaslar arkalar 1 yillik lastik yeni yani .en fazla 10 bin km yapmisimdir..On fren tertibatini gecen yil Trw marka ile degistirdim.diskler balatalar vede hidrolik degisti.Ama frene basar basmaz ABS hemen devreye giriyor vede kizakliyor.Lastik olarak onlere Pirelli P1 185/65/14 almayi dusnuyorum.En ufak frende ABS devreye girip kizakliyor.
evet arkadaşlar dün pırelli ye lastik almaya gittim.Ancak bendeki kredi kartına taksit yapamadığı için Pırelli den çıkıp contınentalin yolunu tuttum.Contonınental de 185/65/14 yoktu bende 175 olsun dedim.Getirdikleri lastikler 175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5 .Lastik desen olarak yeni desenmiş ve üzerindeki yol tutuşu değeri B,yakıt tüketimi olarakta B değeri yazıyordu.ses db 71 idi. Açıkcası ben lastik üzerindeki değerler olan BB yazısını dolaştığım tüm lastikçilerde göremedim.En iyi değerler BC olarak vardı o da pirelli p1 de idi yanılmıyorsam .Bende 175/65/14 86T XL Conti Eco Contact 5'i taktırdım. Ne hikmetse CONTINENTAL de yeni tarihli lastik yoktu. Matador diye Contınental in yan ürününü getirmişler onlar da 2014 yılı vede 175/65/14 ler 90 TL. Her gelene onu tavsiye edip boşu boşuna CONTINENTEL e para vermeyin diyorlardı. Gelenlerinde %90 'ı Matador denilen lastiği taktırıyordu. Ama benim aldığım Contı 4712 tarihli idi. Tarihi kafamı çok bulandırdı ama satıcı bir şekilde beni ikna etti.Sattığı gün itibari ile 2 yıl garantisi var dedi ve fatura kesti.Hatta lastiklerin raf ömrünün en az 5 yıl olduğunu, Michelin bu nu test ettirerek raf ömrünün 10 yıl olarak onaylattığını vede tüm Mıchelin bayilerinde raflarında bu yazının olduğunu anlattı. .Neyse taktırdım lastiği ve hemen fren denemesi için yola çıktım.Arkadaşlar bu arabada böyle fren var mı diye ağzım açık kaldı inanın .Mükemmel olmuş frenler.Bastığın anda yola yapıştırıyor.Bir kaç kez daha denedim ve de istediğim fren performansını yakalamış sayılırım.Arabanın bir kez olsun ABS'si devreye girmedi.Arka kampanaları da değiştirirsem tadından yenmez.Burada şunu bir kez daha anladım ki lastik, fren tepkimesinde çok çok önemli.Önceden lastik alırken çok özelliğine bakmaz daha çok fiyatına bakardım.Ama şimdi baya bir araştırma sonucunda iyi bir lastik aldığıma inanıyorum.Burada destek olan tüm forumdaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.Biraz uzun oldu ama umarım hepimiz bir fikir sahibi olmuşuzdur.
b330 evo kesinlikle önermem kesinlikle hemde
neden???