Gönderen Konu: Corolla Benzinli Tam Otomatik vites Kullanıcıları Yorumlarınız benim İçin Önemli  (Okunma sayısı 34164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '15
Arkadaşlar uzun süreden sonra yeniden toyota alarak aranıza dönüyorum.
Önerinizi beklediğim konu şu. 2012 model, Tam Otomatik vites, Corolla Comfort Extra, Benzin + LPG'li, bir araç var almak istiyorum. Artık otomatik vites araç kullanmak istiyorum. Benzinli corollaların otomatiklerini kullanmadım, nasıl bir araçtır, performansı nasıl rampa ve yokuşlarda yavaşlayıp hareket etmede sıkıntısı var mı. Yani bu araçla ilgili bilgi ve tavsiyelerinizden faydalanmak isterim. Bilgi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
2013 confort extra a/t. alalı henüz 3 ay oldu 1300 km de. kendimce fikirlerimi söylemem gerekirse; herşeyiyle güzel, her güzelin bir kusuru olur tabi.. lastik sesini içeri alması ve yakıt. gerçi lpg ile baya rahatladım. şehir içi 1 lt ile 12 km gidiyorum.
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Õncelikle yeniden hoş geldiniz. Benim aracım 2011 otomatik vites ve benzinli. Otomatik viteslerde hiç bir sıkıntı yok. Şehiriçi agresif kullanamazsınız yakıtla da sıkıntı olacağını sanmam. Hele birde CC taktırırşansız çok da güzel olur.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kendi Halinde Bir Mecnunum :)
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 135500
  • Model Yılı: '05
  • 234 kere teşekkür etti
  • 174 kere teşekkür edildi
benim bildiğime göre dizel otomatiklerde sıkıntı var ama benzinli otomatikten daha sıkıntı yaşayan duymadım desem yeridir. hatta çok memnun olanlar bile var.
Ya ALLAH' a Baş Eğer Hiç Kimseye Eğmezsin; Ya da Herkese Baş Eğer Hiçbir şeye Değmezsin...

Ex '12 Corolla D-4D (0-31.000)
'05 Laguna 1.6 16V (133.700-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Lütfen Trafik Kurallarına Uyalım
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 120000
Cevaplarınız için  çok teşekkür ederim arkadaşlar. Şuana kadar 3 yorum var ama anlaşılan olumlu yönde olucağı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
4 ileri vites yeterli olur diyorsanız şimdiden hayırlı olsun. yetmez diyorsanız civic araştırmanızı tavsiye ederim (5 ileri).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Abi 2012 benzinli otomatiklerde klasik tork konvertörlü şanzıman kullanıldı . Bu şanzımanın artıları çok dayanıklı ve konforlu oluşudur vites geçişleri sırasında arabayı cvt şanzımandan sonra en az sarsan şanzımandır . Eksisi ise araç biraz fazla yakar o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Yakıt ve yol sesi dışında olumsuz bir şey duymadım. Çok yol yapacaksanız, muhakkak uzun süreli lpg kullanın ki cep yakmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Yakıt ve yol sesi dışında olumsuz bir şey duymadım. Çok yol yapacaksanız, muhakkak uzun süreli lpg kullanın ki cep yakmasın.

Otomatik vites manuel vitese göre 2010 Corolla 1.6 elegand benzinli de yakıt olarak ne kadar farkettirir.
Siz bu modelde otomatik önerir misiniz?
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Otomatik vites manuel vitese göre 2010 Corolla 1.6 elegand benzinli de yakıt olarak ne kadar farkettirir.
Siz bu modelde otomatik önerir misiniz?

otomatik manuele göre tahminim 100 km de 1-2 lt fark eder. otomatik vitesin sürüş keyfi paha biçilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
otomatik manuele göre tahminim 100 km de 1-2 lt fark eder. otomatik vitesin sürüş keyfi paha biçilemez.
Teşekkürler. Bilmediğimden soruyorum, hiç kullanmadım otomatik bir araba. Acaba vites geçişleri ve sarsma olur mu yazdığım model bir (Toyota Corolla 1.6 elegant 2010) arabada. Ayrıca şanzıman arızası problemleri yaşarmıyım.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
2006 Corolla HB tam otomatik vites aracım 126bin km'de. Şanzıman konusunda en ufak bir sıkıntım yok, vites seçimleri ve karakteri çok başarılı bir şanzıman. Yakıtı, her tork konvertörlü şanzımana sahip araç gibi yüksek. Tahmini tüketiminiz benzin ile sürüşte 11lt/100km +- 0.5lt/100km olacaktır, lpg ile litre bazında biraz daha yüksek olması muhtemel. Benim yol bilgisayarım şuan 10.2lt/100km gösteriyor fakat ben sakin kullanırım aracımı.

Benim aracımın kalkışları gayet seri, özellikle geri viteste birden kendini atıyor, alışana kadar dikkatli olmak lazım. "Overdrive Off" modunda gaz tepkileri memnun edici seviyede. Kış modu yok fakat bu işlevi "L" konumuyla da tolere edebilirsiniz.

Yokuşta/rampada beni şimdiye kadar hiç üzmedi, babamın dizel manuel vites Corolla'sına göre aynı yokuşlarda daha rahat kalkış yaptığımı söyleyebilirim.

4. vitesin oranı çok uzun olduğundan bu viteste esneklik değerleri normal olarak düşük, Türkiye'deki trafik kurallarına göre hareket ederken zaten 3. vitesin oranı yeterli, "Overdrive Off" modunda da zaten araç sadece ilk 3 vitesi kullanıyor.

Kısacası Toyota'nın tork konvertörlü şanzımanıyla sıkıntı yaşamanız çok düşük bir ihtimal, konforu da Opel ile kıyaslarsam (eski aracım) daha üst seviyede kesinlikle.

Ve tabi bence.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Teşekkürler. Bilmediğimden soruyorum, hiç kullanmadım otomatik bir araba. Acaba vites geçişleri ve sarsma olur mu yazdığım model bir (Toyota Corolla 1.6 elegant 2010) arabada. Ayrıca şanzıman arızası problemleri yaşarmıyım.

vites geçişleri ve sarsma demişsiniz. vites geçişleri gayet başarılı. sarsma yok. şanzumana gelince sizin kullama şekliniz ve şansınıza bağlı. her otomatik araç alan şanzıman yemiyordur sanırım. anladığım kadarıyla sizde benim otomatik araç almadan önceki korkularımı yaşıyorsunuz. aracı tek siz ve titiz kullanacaksanız gönül rahatlığıyla inşallah sorunsuz kullanacağınıza inanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Otomatik büyük rahatlık.Bana göre tek eksisi Ankara İstanbul arası otobandaki gibi çok dik yokuşlarda yokuşun yarısında vitesi düşürüp aracı 4500-5000 devire çıkarıp bağırtması.Düz vitesli corollam ile 5.vites 120 ile girdiğim yokuşu aynı vitesle tamamlayabiliyordum.Bence araç 5.vitesi arıyor.Artıları şehir içinde inanılmaz konforlu,hız delisi değilseniz cc ile uzun yolda 95-100km sabitlerseniz hiç beklemeyeceğiniz kadar ekonomik.
2006 corolla sol A/T LPG