Gönderen Konu: Turbo Şarj ile ilgili arıza ışığı sorunu  (Okunma sayısı 1292 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 425000
  • Model Yılı: '07
Turbo Şarj ile ilgili arıza ışığı sorunu
« : Ağustos 28, 2013, 17:35:57 »
Herkese merhabalar 2007 model HB corolla D4D SOL dizel aracım var.Yakıt tüketimi ve bir çok özelliğinden memnunum. Aracım 260,000km de. Aracımın performansı düşük  geliyor bana. Düz yolda 120 km üzerine cıkamıyorum ve 3000 devirde araç kasıyor arıza ışığını yakıyor. Bilgisayara bağlatıp arıza kodunu okuduğumuzda turbo şarz la alakalı bir arıza verdi.turbo da bir sorun yok. EGR temizlendi. Bu arıza haricinde de aracın performansı hakkında bilgi verirseniz sevinirim  bildiklerini paylaşacak arkadaslara şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Turbo Şarj ile ilgili arıza ışığı sorunu
« : Ağustos 28, 2013, 17:35:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 5 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: Turbo Şarj ile ilgili arıza ışığı sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2013, 18:05:32 »
merhaba savaş bey.. aracınızın km olarak maşallahı var.. performans deyince benim aklıma ilk olarak yakıt filtresi geldi..  en son ne zaman değişti acaba ?? ve yakıt aldığınız istasyonlar ne kadar güvenilir ??
2012 Auris 1.33 Comfort Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2013, 18:30:37 »
Hasan selam ..
aracımın bakımı 257000 km de yapıldı. Tüm filtreler ve yağı değişti. Sorun aracımın 2 hafta önce motor kısmını temizlerken wastegate hortumunun motor titreşimi nedeniyle zamanla aşınmasından dolayı delik olduğunu görmem ve değiştirmemden sonra ortaya çıktı ve motor arıza laması yandı. Bayramda uzun yol yaptıktan sonra yolda mola sonrası hareket ettikten 15-20 dk sonra. Yakıtı Shell istasyonundan alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2013, 18:31:42 »
Hasan Bey kusura bakmayın yanlışlıkla isminizin sonuna bey koymamışım. Özür dilerim