Gönderen Konu: Carina ilk sorular . Cevaplar için teşekkürler.  (Okunma sayısı 1922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Carina ilk sorular . Cevaplar için teşekkürler.
« : Ağustos 27, 2013, 01:35:48 »
Selamün aleyküm. Siftahı yapmış bir toyotacı olarak herkese merhabalar. Arabam carina.Arabayı yorumlardan da yararlanarak  yeni aldım. Şimdilik memnunum. ama bazı sorularım olacaktı. cevap verirseniz teşekkür ederim.
1. carina kaç beygir?
2. çalıştırmada hangi ışıkların yanması gerek?(bende motor yağ abs emnyt kemeri yanıyor. abs emniyett    kemeri biraz sonra sönüyor)
3. uygun devir hangi aralıklar? (vites atarken ve normal sürüşte)
4. yedek parçada yan sanayi alınabilir mi? yedek parça da nereleri tavsiye edersiniz?
(malesef bir köpeğe  çarptım ve önde klima radyötörü tampon ve klima borularında ezilme oldu. henüz tamire gitmedim.)
5. sis farı bulma ihtimalimiz ne kadar?
 şimdilik bunlar teşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

Carina ilk sorular . Cevaplar için teşekkürler.
« : Ağustos 27, 2013, 01:35:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina ilk sorular . Cevaplar için teşekkürler.
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2013, 22:17:48 »
A.selam Osman bey bildiğim kadarıyla carinalara 126 hp diyen,de duydum 133 hp diyen de ikisinden biri kesin ama hangisi :)
çalıştırmada parantez içine aldığın tüm ışıklar yanar ensondan bi önce abs sonra da emniyet kemeri sönüyor
aracın uygun deviri kendi adıma söylüyorum malum yakıt pahalı ve 2,0 araçlara biniyoruz 2,000-2,500 arası aracı fazla zorlamadan vites değişirim ama çevremdeki bazı kişilerde 2,0 arabaların devirli kullanılmasından yana ama ben ekonomiyi tercih ediyorum
yedek parça olayına gelince internetlerde bazen denk geliyor ama ben sol arka stopu bulamadım bayinden aldım oda bayağı tuzlu yani kısacası dikkatli kullanmamız gerekiyor
iii. akşamlar
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2013, 21:04:20 »
ahmet bey teşekkürler. carina hakkında bilgilerim baya arttı siz ve diğer arkadaşlarım  sayesinde de öğreniyorum.
carinlar hakikaten güzel araba. belki corolla efsane kasalardan dan daha iyi. tabi tam bilmiyorum onu kullanmadım . (Corollacılar kızmasın da) yakıtı beni şaşırttı açıkçası çok yakar diye bilinmesine rağmen eski emektar brodwayle 20 tl yakan yerde bu 23 tl yaktı hayret ettim. çekişi de güzel bu arabaların.  benim vites geçişleri biraz sert şu an için aklıma takınlan. başka da yedek parça konusu dışında sıkıntım yok. (sis farı) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • CARİNAe 2.0 GLİ
  • Model Yılı: -
  • 21 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 17, 2013, 14:24:13 »
ahmet bey teşekkürler. carina hakkında bilgilerim baya arttı siz ve diğer arkadaşlarım  sayesinde de öğreniyorum.
carinlar hakikaten güzel araba. belki corolla efsane kasalardan dan daha iyi. tabi tam bilmiyorum onu kullanmadım . (Corollacılar kızmasın da) yakıtı beni şaşırttı açıkçası çok yakar diye bilinmesine rağmen eski emektar brodwayle 20 tl yakan yerde bu 23 tl yaktı hayret ettim. çekişi de güzel bu arabaların.  benim vites geçişleri biraz sert şu an için aklıma takınlan. başka da yedek parça konusu dışında sıkıntım yok. (sis farı) :)
Kuş serirsi araçlar toros tarzı araçlar 0,35-0,40 krş gibi yakarken varsın benim arabam da 0,40 yaksın canavarımın canı sağolsun ama en agresif kullanımda anca 0,40 krş u görüyor (lpg de)
Yiğitler kan döker Bayrak solmaya.Anadolu başlar Vatan olmaya.Kızılelma'ya heyy Kızılelma'ya.Engüzel marşını vurmadan mehter.Ya AllahBismillahAllahuekber.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2014, 13:23:00 »
Arkadaşlar 2014 yılı kurban bayramında İzmit-Trabzon mitsubishi carisma ile gittim, lpg ortlalama 2,55'den aldım ve 1000 km yolu 200 tl gibi bir yakıtla gittim.
Arabayı orda bırakıp Carina aldım. Fakat bu carinanın sürüş zevki carismaya on basar gibi geldi. En önemlisi dik rampaları çok hızlı çıkabiliyorsun.
Sorunun cevabına gelirsek ben arabayı genellikle 2000-2500 devir arası kullanıyorum ve yakıt çokdaha ekonomik oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 13, 2014, 14:36:04 »
arkadaşlar. arabamda bilhassa  ikinci viteslerde gazdan kesince kerkinme (akıp gitmeme, başını sallayarak diye tabir edelim) yapıyor . buji , buji kablolarını değiştirdim bir de gittim orjinal ngk aldım 230 tl ye. ama sorun çözülmedi. usta avans ayarından olabilir dedi. ona baktı ama gene olmadı avansın ayarını değiştirdi. ne yapacağımı tam bilemedim avansı soğukken yaptı eski haline aldırayım mı avansı? başka bu sorunun çözümü için ne önerirsinsiz teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 19, 2014, 21:18:43 »
Benim araçtada silkeleme var, başka bir carinanın distribütörünü taktık yine aynısı oldu, usta elektrik tesisatında dedi, gün verdi bakalım çözülürse burda cevp olarak bildireceğim.