Gönderen Konu: Nerede hata yapıyorum?  (Okunma sayısı 4896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: Nerede hata yapıyorum?
« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2013, 10:37:29 »
  bu tamamen senin arabayı kullanma tekniğinden kaynaklanıyor. araba 3 te bayılıyor sen ayağını gazdan çekmeden 2 ye düşüyorsun ve debriyajı bırakıyorsun.debriyajı yavaşda bıraksan hızlıda bıraksan arabanın şahlanması çok normaldir. vites değiştirirken debriyaja basacağın anda gazı bırakacaksın ve vitesi değiştirip debriyajı bıraktığın an gaza arabanın o andaki hızına uygun gaz vereceksin, o zaman arabadaki insanlar vites değiştiğini anlamaz arabada asla yorulmaz.

yaşlı kurt noktayı koyar...:))

atilla amca emeğinize sağlık sanıyorum en doğru ve en isbetli yorum sizinki oldu:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 26, 2013, 10:37:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 26, 2013, 10:40:37 »
  bu tamamen senin arabayı kullanma tekniğinden kaynaklanıyor. araba 3 te bayılıyor sen ayağını gazdan çekmeden 2 ye düşüyorsun ve debriyajı bırakıyorsun.debriyajı yavaşda bıraksan hızlıda bıraksan arabanın şahlanması çok normaldir. vites değiştirirken debriyaja basacağın anda gazı bırakacaksın ve vitesi değiştirip debriyajı bıraktığın an gaza arabanın o andaki hızına uygun gaz vereceksin, o zaman arabadaki insanlar vites değiştiğini anlamaz arabada asla yorulmaz.
Atilla Bey in dediği gibi gazdan ayağını çekmiyor bencede, çünkü 3 den 2 ye aldığında ayak gazda olmazsa araba kasılıyor ileri fırlamıyor kesinlikle çünkü aynı aracın 1,6 sını kullanıyorum. Şunu farkettim bu araçlarda ikinci vites çok güçlü hafif dokunuşlarda bile 2000 devirden sonra araç güzel ivmeleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 26, 2013, 11:55:23 »
Çok teşekkürler..Bundan sonra sizin dediğiniz gibi yapacağım.Bilgi için çok sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 26, 2013, 14:00:03 »
3 vitesteyken boşa atıp tekrar 2 vitese geçerseniz sıkıntı olmaz  :-[

İyide böyle birşeye gerek yok zaten debriyaja basıldığında kavrama ayrılmış oluyor ve boş etkisi oluyor önemli olan vites küçültürken ayağı yavaş çekmek lazım debriyajda 5ten 4e 4ten 3e çok hızlı çekseniz çok hissettirmiyor fakat yine bir sallantı oluyor ama 3ten 2ye düşerken yeterince büyü bir sallantı oluyor. Ayrıca gaza asılarak vites değiştirmek balatanın sıyrılmasına sebep olur. Yani atıyorum 100le giderken 4ten 5e takacaksınız araç 2950-3000 rpm civarlarında oluyor ama siz gaza asılarak devir 3500 civarındayken debriyajı bırakırsanız balatanın ömründen ömür yersiniz. Önemli olan vites geçişlerinde arabayı baymadan ve balatayı sıyırtmadan arabayıda sarsmadan vites geçirmek birden debriyajı çekmek hem şanzımana hemde motora zarar verir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • merhabalar
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 27, 2013, 01:34:28 »
Bugün dediklerinizin ışığında arabayı kullandım.Tam olarak hatamı anladım.Vitesi küçültürken debriyajdan ayağımı hızlı çekip hemen peşinden gaza fazla basıyormuşum. Bugün sürerken problemi çözdüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2916 kere teşekkür etti
  • 3281 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ağustos 27, 2013, 10:26:46 »
Bugün dediklerinizin ışığında arabayı kullandım.Tam olarak hatamı anladım.Vitesi küçültürken debriyajdan ayağımı hızlı çekip hemen peşinden gaza fazla basıyormuşum. Bugün sürerken problemi çözdüm.
Artık aracı kullanırken daha çok keyif alacağınıza eminim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 28, 2013, 09:53:29 »

gözünüz aydın:)) keyifli kazasız belasız sürüşler:)