Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 08, 2025, 00:14:06
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Haberler
»
Otomobil Dünyasından Haberler
»
Konu:
Samand LX
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Samand LX (Okunma sayısı 4862 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 317000
Model Yılı: '94
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
Samand LX
«
:
Ağustos 22, 2008, 01:14:59 »
Selamlar arkadaslar,
Bir gazetede bir Iran oto ureticisi (Khodro) tarafindan uretilen arabalarla ilgili bir haber okuduktan sonra internette sirketin web sitesine baktim. Ilk once Pejo'dan lisansli uretim yapan sirketin kendi orijinal motorunu uretmeye basladigini okudum. Herhalde ambargodan dolayi artik kendileri uretmeye baslamislar. Darisi basimiza...
Turkiye'de de satis yapiyorlarmis ve fiyatlari da diger araba fiyatlarina gore daha dusuk gibi geldi bana. Ozellikle Turkiye pazarina gore urun gelistirmisler. (Cevre koruma, musteri zevki/konfor talebi vs). 21,000 YTL'den basliyor. Sizce de fiyati uygun degil mi?
Kullanan, goren oldu mu araclari trafikte arkadaslar?
Sirketin Turkiye temsilciliginin web sitesi :
http://www.mysotomotiv.com.tr/fiyat.html
Fe... :-)
Toyota Club Türkiye
Samand LX
«
:
Ağustos 22, 2008, 01:14:59 »
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: 0+
Model Yılı: '13
34 kere teşekkür etti
25 kere teşekkür edildi
Ynt: Samand LX
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 26, 2008, 09:49:50 »
Geçen yıllarda (tam senesini hatırlamıyorum) Auto Show fuarında standı vardı Saman(d)ın. Bana soracak olursanız 21.000 ytl yi ona vermek yerine gidin aynı fiyata bir dacia alın daha iyi bir iş yapmış olacaksınız.
Fotoğraflar bölümünde konusu olacaktı.
Çok fazla yok ama en sondaki 3 fotoğraf size bir fikir verebilir.
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/auto-show-2006/
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 26, 2008, 17:10:11 »
yani şimdi dacia çokmu iyi .... çakma reno
21 bine illaki sıfır olacaksa çinli chery daha iyi olur güzel bir alt yapı kurdular servis yedek parça ağı olsun tatminkar ,ama çinli araba istemem derseniz proton daha bir alternatif ya da 2002-2003 corolla temiz sol paket
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Model Yılı: '13
34 kere teşekkür etti
25 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 26, 2008, 17:17:50 »
Dacia iyi diye söylemedim ki ben zaten. Samand'tan daha iyi bence diye belirttim.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
みにかー
Araç: Yaris
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 26, 2008, 18:04:27 »
dacia yı tercih ederim.samand chery de neymiş.gerçi hepsini toplasan yarım toyota yapmazda.otomobil camiasında doğruyu zaman gösteriyor zaten.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 26, 2008, 18:08:11 »
Samand, Peugeot altyapisi uzerine uretiliyormus. Renault alacaklar icin (Fransiz arabalarini sevenler icin) ucuz ikame bence.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 27, 2008, 23:11:36 »
vallahi lotus teknolojisi kullanan proton dururken onlara sıra gelmez sanırım
eski modelleri bile dikkatimi çekmiştir hep 416 glx modellerini incelemiştim abs,ebd,esp,4disk fren,airbag,1.6 16 v iş yapar bir motor ve bunların hepsi 98 model bi arabada ?
Türkiye de allanıp pullanıp satılan arabalar çok para ediyor dacia nın esamesi okunmazdı renault oldu tamam seat ve skoda da aynı şekilde gerçi proton lotus u satın aldı ayrı mesele
yalnız katıldığım nokta ikco samand ve chery başlı başına kendi özgün tasarımlarını kullanıp piyasada yer edinmeleri
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 27, 2008, 23:21:49 »
Her arabanin bir talebi olur. 30-40bin lira saymak herkesin harci degil.
Toyota kalitesini dunyaya kanitlamis. Dolayisiyla markasini da satiyor arabanin yaninda.
Yeniler kalitesine tuketicileri ikna edene kadar fiyat tesvigi yoluyla satis yaparlar. Bu da normal.
Toplam kullanim maliyeti diye bir sey var. Diyelim ki 10 yil icerisinde bu araba bize ne kadar mal olacak? Tamir masraflari, yakit giderleri hepsi dahil edilerek bir yekune ulasiliyor. Merak ettigim Samand, Cherry gibi araclar digerlerine gore ne durumda olurlar? Mert Bey, Proton Cherry'den koklu bildigim kadariyla. En azindan Proton'un adini duymuslugumuz var. Samand'i ureten Khodro sirketi yilda bir milyondan fazla arac uretiyormus. Acaba hangi Turk uretici bu rakami tek basina yakaliyor? Bizim almamiz gereken cok yol var.
Devrim girisiminin arkasi gelmedi ne yazik ki. O yillarda uretime gecen Turkiye ile benzer sartlardaki Kore'nin Hyundai'si simdi bir dunya devi oldu.
Ek olarak bu dedigim toplam maliyet hesabiyla ilgili bir ornek buldum. 5 yil icin hesaplamislar. Birkac populer modeli 5 yillik toplam maliyetini karsilastirmislar.
http://www.edmunds.com/new/2009/toyota/corolla/100980401/cto.html?step=2&setzip=53005
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 28, 2008, 16:45:39 »
Ahmet bey teşekkür ederim,devrim gibi bir de İMZA modelimiz vardı o da yalan oldu umarım gelişen Türkiye kendi markasını en kısa sürede üretir
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 28, 2008, 17:00:37 »
bu konular her zaman konuşulur ve herkes bişeyler söyler muhakkak Toyota bugün dünya literatüründe bütün devleri geride bırakmış ve zarar üstüne zarar eden firmaların karşısında büyük karlar etmiştir , dünya da böyle ama Türkiye de en çok satılan araba clio sümbül olduğu için insanlar renault markasını çok büyük bir firma olarak görebilirler normaldir
dediğiniz gibi ,koreli hyundai, amerika pazarında da önemli bir yere sahiptir renault un olamadığı bir pazar.Bundan yıllar önce koreli firmalar için alınmaz,sağlam değil,yaramaz,tipsiz,dökülür gibi bir çok yorum yapılmıştır tıplkı şimdi çinli firmalara yapıldığı gibi ama hyundai toyota dan aldığı teknoloji sayesinde büyük bir üretici haline gelmiştir , artık günlük kullanıma yatkın küçük ve orta hacimli otomobillerde platform paylaşımlarını neredeyse bütün üreticiler kullanmaktadır başka türlü üretim maliyetlerinin altından kalkmak mümkün değildir uzakdoğunun başarısı ayrıca burdadır düşük işgücü devlet yaptığı sübvanse imkanlar ve pazarlama stratejileri uzakdoğu yu daha da büyük yapacaktır .... yukarıda ki lafın özü Türk markası otomobiller olmalı artık umarım
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 28, 2008, 19:01:27 »
Renault'ya Turkiye'de zemin kazandiran OYAK oldu. Devlet de resmi araclari icin bu markayi tercih etti. Renault ve Tofas ikilisi yuzunden belki de bir turlu kendi markamizi uretemedik.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: -
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Şubat 12, 2009, 11:01:24 »
Ben şu halini beğeniyorum. Sanırım opsiyonel olarak sport paketi diye satılıyor.
Opel Astra GTC
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
cibili cibili şak şak şak...
Kan Grubu: A-
Kilometre: 102110
Model Yılı: '00
41 kere teşekkür etti
78 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Şubat 12, 2009, 11:13:41 »
Erhan bende jantlarına hasta oldum o aracın
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Şubat 12, 2009, 13:52:39 »
Hos gorunumlu arac.
Iran, kendi uydusunu da uzaya gonderdi.Silah sanayiini de gelistirdi.Kimseye bagli olmadan. Turkiye de uydu gonderdi ama kimin uydusunu gonderdi...
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
Kan Grubu: A+
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Şubat 12, 2009, 15:48:59 »
İranla, Fransa arasında pek fark göremiyorum, ikiside zamanında Türkiye zararına, karşısında ne varsa desteklemişti, halada farklı değiller. Sanırım o İran otomobili de Fransız motoru kullanıyor, yanılıyormuyum?
O paraya, hatta daha ucuzuna alınabilecek bir sürü 2. el araç var bence.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
14 kere teşekkür etti
33 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Şubat 12, 2009, 19:27:14 »
Zararina, faydasina. Ben oraya hic girmiyor, onun icin soylemiyorum Hakan. Pejo motoru kullaniliyor herhalde.
Isaret ettigim, Iran silah sanayiini gelistirdi.Kimseye muhtac degil.Uydusunu kendi yapip gonderdi.Bizim gibi Fransiz Guyanasi'ndan Arienne ile falan gondermedi. Biz tank tamirini bile kendimiz yap/a/miyoruz.Piyade tufegimiz bile antika.Daha yeni yeni yapiliyor.
Ben olsam gider ikinci el Corolla alirim bunu alacagim parayla, o ayri.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Şubat 12, 2009, 19:49:20 »
Samandı memlekette,Bingöl'de görmüştüm.Maun kaplamalı falan.Ama çokta sıcak gelmedi bana doğrusu....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Site Yöneticisi
Deus ex machina
2904 kere teşekkür etti
3269 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Şubat 13, 2009, 08:36:39 »
Hiç bir ülke, dünyadan kopuk yaşayamaz, bu ticaretin, büyümenin doğasında var. Rusya bir dönem bunu yapmaya çalıştı ama bir yere kadar gidebildi, sonunda o da dünyaya açıldı. Önemli olan güçlü olabilmek dünya arenasında.
''Uluslararası arenada güçlü ülkeler son sözü söyler'' bunu Atatürk uzun seneler önce söylemiş, haksızmıymış?
İran kendi aracını yapıyor pek denemez bu duurmda eğer Peugeot motoru kullanıyorsa. İranda da hayatın, dışarıdan göründüğü gibi olmadığını biliyorum oraya ticaret yapmak için giden arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile. Açıkçası, Türkiyenin arkasından iş çevirmedikten sonra nereye, nasıl gittiğide beni pek ilgilendirmez ama onların üzerinde de çok ahh olduğunu biliyorum.
Bazı Faydalı Başlıklar;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=20088.0
ve
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=67161.msg911844#msg911844
https://hakanrailways.blogspot.com
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Şubat 13, 2009, 14:17:02 »
"Kendi markamız" konusu önemli bi konu. Bence bunun için ayrı bir tartışma açalım.
Samand'a gelince fiyatı iyi, e motoru da peugeot muş eh o da OK.. Geriye kalıyor üretim ve malzeme kalitesi. Onu da birkaç yıl içinde görürüz. Şimdi ne desek boş.. Yalnız ben yolda gördüm bi tane. Dacia'dan çok daha oturaklı görünüyordu.. Motoru tabi İran üretirse verim/yakıt tüketimi konusunda kafada soru işaretleri doğar.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Şubat 13, 2009, 14:44:56 »
İran, köklü bir kültürü ve binlerce yıllık devlet geleneği olan bir ülkedir. Hatta bu konuda bizden daha iyi olduklarını söyleyebilirim. Fakat roket/uydu teknolojisi ve nükleer enerji konularında Rusya ve Çin'den ciddi teknoloji yardımı aldığı da bir gerçektir. Enerji konusunda tamamen dışa bağımlı olan Çin'in en büyük güvencesi, Ortadoğu/Orta Asya eksennide kontrolü ABD ve Batı'ya kaptırmak istemeyen Rusya'nın da en önemli müttefiğidir. Ayrıca bilimsel araştırma ve akademik aktivite konusunda da yine bizden kötü durumda değildir. Hatta 2007 yılında İran üniversitelerinin yayınladıkları makale sayısı Türkiye'den fazladır
Bu yönleriyle özellikle Körfez Arap ülkelerini ciddi biçimde rahatsız etmektedirler. Hakan'ın da belirttiği gibi başta PKK olmak üzere geçmişte pek çok konuda bizim aleyhimize aktiviteleri olmuştur. Ülkeler arasında din ya da başka bir temele dayalı romantik ilişkilerin olamayacağı, esas olanın ülkenin çıkarlarını korumak olduğu ve bunu yapan rejimlerin kolay kolay yıkılamayacağına güzel bir örnektir İran benim için.
Folgsamkeit macht frei...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Haberler
»
Otomobil Dünyasından Haberler
»