Arkadaşlar aracımda 3 aydır beni deli eden bir sorun silsilesi var.2007 model otomatik lpg li
Mayıs ayında aracım kırmızı ışığa doğru ilerlerken bir stop ediyor. Fren sertleşiyor ve el freni ile durduruyoruz. Sonra sanayiye güç bela götürdük boğazı temizlediler. Gaz bakımını yaptırdım. 2 hafta sorunsuz çalıştı. Sonra rölanti sorunu çıktı. Araç kırmızı ışıkta beklerken gemi gibiydi. Tekrar başka bir ustaya götürdüm. Gazlı arabalarda böyle sorunlar olur. Subablar patlamış. piston kapakları revize olacak dedi. 750 tl verdim yaptırdım. Rölanti sorunu bitti. Ancakkkk arac ilk çalıştırmada çalışmamaya ikinci defa çalıştırırken gaza uzun süreli basarak çalışmaya başladı. Ama bunu arasıra yapıyor. Çalıştıktan sonra 2200 devirde 10 dakika çalışıyor hiç düşmüyor. Bu esnada vitesler kilitleniyor. fren pedalı taş gibi oluyor. ön kaputttan harıltılı bir ses geliyor. Sonra tekrar normale dönüyor herşey normalleşiyor. Arıza lambası bir yanıp bir sönüyor.
toyota servisine götürdüm önceki usta hotumları yanlış bağlamış dedi. Onu düzeltti ancak bir gün sonra gene başladı. Ne yapacağımı şaşırdım arkadaşlar