0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle forumdaki bütün arkadaşlarımın geçmiş bayramını kutlarım, konuyu açıklamak gerekirse sizlere kısa bir özet yapayımMalum bayram nedeniyle memlekete tatile gittik ve arabamızı yaylada park ettik bir gün sonra aracın yanına geldğimde arabanın her tarafının çamur olduğunu gördüm hayvanlar sürtünmüş diyip umursamadım daha sonra aracı dikkatle inceleyince aracın 4 kapısının ve sol arka çamurluğunda ezikler olduğunu gördüm ne şekilde olmuş diye düşünürken köylülerden hayvanlar tarafından yapıldığını aracımın yanındaki su oluğuna sığırların hatta geceleri yabani hayvanların geldiğini daha öncede benzer bir olay yaşandığını öğrendim. Durum üzerine suçluyu tespit edemeyince servisimin hasar kısmında tatil dönüşünde aracımın beyan ile yaptırılabileceğini öğrendim buraya kadar hersey normal. Kazadan sonra belki incelemek isterler diye aracı 10 gün hiç yıkamadım dahi İstanbul'a aracımı servise getirdim beyanda bulundum bana kasko experinin incelemesi sonrası tamirata başlanacağı söylendi. Aynı gün exper aracımı incelemiş 4 kapısı için boyanmalı çamurluk için ise bu farklı bir hasar şeklinde red kararı vermiştir. Servisin exper sonucunu bana iletmesinden sonra kasko experi ile telefon ile konuştum ki asıl memnuniyetsizliğim ve kızgınlığım bu noktada olmuştur. Exper bey ile görüşmemde hasarın farklı şekilde oluştuğunu belirtmiştir fakat ben hasardan emin olduğumu kendisine ilettim işin açık sözlü olunması gereken yanı beyanda belirtildiği halde red olayı ne demektir ? sen yalan söylüyorsun demektir tarafıma yapılan bu haksızlığı gerçekten hiçbir şekilde kabullenememekteyim bizler araçlarına gözü gibi bakan hasar durumunda mağdur olmamak için kasko yaptıran insanlarız ben neden içine ailemle bindiğim bir araçta 3 kuruşluk hasar için yalan söyleyip yalancı olayım? hadi bunlardan da vazgeçtim araç kaskolanırken fotoları var arabada hasar olmadığı görünmekte benim talep ettiğim hasar münferit dahi olsa yapılması gerekmez mi ? tamam bunuda sineye çekeyim araç kaskolu iken yine kaput bölgesinde ufak bir hasar oldu ben aracı boyatmamak için kaskomu kullanmadım nazarlık olsun dedim şimdi inan kaskodan dolandırıcılık yapacak olsa çamurluktaki küçücük bir eziğimi söyler yoksa kaputumu inanın çok ama çok sinirlendim aracım 10 aydır Toyota Altın kasko policesi altındadır ve hiçbir şekildede kaskodan br onarım sözkonusu değildir zaten 2. arabam olmakla beraber yılda toplam 3000 km bile yapmamaktadır ,şimdi düşünüyorumda benim hatam sanırım insanlara güvenmek arkadaşlar rica ediyorum art niyetle aracınızı tamire götürseniz bir farı 1500 tl olan ve hasarsızlığınızı bozmayan bir far veya kaputmu tercih edersiniz yoksa camurluğunuzda boya gerektirmeyecek bir eziğimi ? bu arada exper bey ile görüşmemde kapılardan birindeki hasarın diğer kapılar gib dikine değil enine olduğunu bununda hayvan tarafından olamayacağını ama kendisinin hadi olabilir diye kabul ettiğini duydum bu nedemektir yanı ? bundan sonra arabama bir zarar gelirse aman hayvan kardeş aracı dikine çiz enine çizersen kaskom yapmıyor mu diyeyim maddi zararım umurumda değil kaskoya verdiğim ücretle yaptırımışım keşke kaskosuz olsaymışım ama manevi zararımı anlatamam paramla rezil oldum açıkcası şimdi kaskonun bitmesine 2 ay kalmış merak ediyorum bakalım bu sefer nası aranacağım policeyi yenileyelim diye ? şimdi aracımın exper beyin istediği şekilde yapılmasını bekliyorum ardından aracı belge ve fotoğraflarla bir sigorta takip kurumu yada hukuk bürosuna bırakıp bütün haklarımı arama kararı aldım kasko ne için var zararlarımızın tazmini için mi yoksa irdeliyici sözlerle bizleri daha çok yıpratmak için mi ? şimdi ben bu aracı teslim alıp exper beyin beğeneceği şekilde çizsem doğrumu ?
Öncelikle geçmiş olsun...... Geçen sen İzmir'de aracım park halindeyken tamponu göçertmişler, Allah'tan vuran insaflıymış 1 saat aracın başında sıcağın altında beni beklemiş....Neyse ben gelince, adamla raporu tuttuk helalleştik falan arkasından doğruca servise girdim. İlk dedikleri şey, exper bunun değiştirilmesine müsaade etmez oldu....Ne olacak dedim, tampon tamir edilecek macun ve boya, ne kadar sürecek işçilik falan 5 gün. Zaten izne çıkmışım 5 gün araba yatsa ne işime yarayacak. İzinde araba elimiz ayağımız. Dedim ki değiştirmeniz ne kadar süre alır 4 saat, hem de değişirse daha sağlam olacak tampon ,neticede aracın orjinalliğini bozacak bişey değil plastik macun boya olsa boyanın bir süre sonra plastiğin esnemesinden dolayı soyulma riski var..... Adamları bir türlü ikna edemedim, illa exper görecek ama bunu değiştirmez tamir der diyolar... 3 saat cebelleştik Toyota kasko elemanıyla ve ustalarla....Nuh diyolar peygamber demiyorlar, olay artık tartışmaya döndü bayi içinde. Dedim ki son sözünüz bu mu? Evet dediler.... Dedim tamam... Birazdan bu kaskolu arabamla vitrin camınızdan içeri girecem, bakalım kaç arabanın kaç parçasını değiştireceksiniz. Bakalım patronunuz bu olaydan sonra sizlere ne güzel yapışsınız diyecek mi....O sinirle gözüm döndü kapıya yönelmemle servis müdürünün kapıyı tutması bir oldu zaten .... Sakin olun beyfendi hallederiz, bilmem ne şudur da, budur da, derken 2 saat içinde tamponu takıp verdiler...Exper bile görmeden iş bitti... Demek ki yapılabiliyormuş....Bazen anladıkları dilden konuşmak gerekiyor....Güzel güzel anlatırken suratına bile bakmayan insanlar 2 saat etrafımda pervane oldular çay geldi, kahve gitti yemek bile ısmarladılar....Bence dişinizi gösterin experden önce iş serviste biter....Ben bunu bizzat yaşadım.... Belki yaptığım doğru değildi ama, inanın o temmuz sıcağında da çekilecek çile değildi yaptıkları....