arkadaşlar dikkatimi birşey çekti ekoyak adlı bir cıhaz varmış yakıta %18 tasarruf yapıyomuş bunu deneyen varmı lütfen bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın
linkinide koyuyorom
http://www.ekoyak.com/
Yuzde onsekiz tasarruf iddiasinda bulunuyorlar. Kullanan olursa sonuclari iddiayla karsilastirmak isteriz.
tamamen duygusal
ama eko 66 yı incelemeni tavsiye ederim
bende bunun başlığını açmıştım ama cevap veren fazla çıkmadı bende ögrenmek ısterım acıkcası..2006 corolla dızel aracım
bu ve buna benzer ürünler tamamen ama tamen "fos" , böyle şeylere kanmayın, bunların üreticileride bizim kayserili motor ustaları gibi, kimsenin aklına gelmediği ve kimsenin yapmadığı şeyleri yaparlar hep,
koca koca motor üreticilerinin aklına gelmiyo böyle şeylerde bunların aklına geliyor hep

))) sadece para tuzağı başka birşey değil.
burası tartışma oturumu değil ama tamamen fos diyen arkadaşım neye dayanarak konuşuyor anlamış değilim.
kısa kesmek gerekirse ben kullanıyorum ve tasarruf sağladığını bizzat yaşıyorum
fazla söze gerek yok lütfen desteksiz konuşmayalım
Daha önceki aracımda kullandım, ve bir çok arkadaşım da bundan aldı, teknik olarak yazılıp çizilenleri okursan işe yaraması gerekir diye düşünüyorsun ama şehir içi veya şehir dışı kullanımda ben pek farkını göremedim, aracın performansının artığını bile farkedemedim, hele ki 18% ekonomiyi sağladığını görmedim, kullanan arkadaşlarımda öyle, bunu taktırdığım araç VW di ,belki Avensis de işe yaramıştır diycem ama çok zor be arkadaşım.
"Fos" kelimesi hoşuna gitmediyse özürdilerim ama şunu belirteyim bu tür ürünler, yakıt katkısı, yağ katsısı, mıknatisli yakıt tasaruf ürünlerine çok karşıyım ve bu sözümün sonuna kadar arkasındayım, destekli atma konusuna gelince diyelim ki senin aracın 100Km de 10 Lt yakıt tüketiyordu, bu ürünü kullanmaya başladığında 120 Km mi gitmeye başladın 10 lt ile? her neyse böyle olduğunu söylesen bile yine birşey değişmeyecek çünkü bu 1.8 lt yakıt tasarufunu bu mesafede çeşitli yöntemlerlede yapabilirsin şundan eminim ki bu ürünü taktırdığından itibaren kullanım tarzın değişmiştir ve bu bile bu tasarufu elde etmen için yeterli bir nedendir, sanırım ne demek istediğimi anladın.
Şunu tekrar belirtmekte fayda görüyorum , dünya otomotiv devleri bu ürünleri niye standar olarak kullanmıyorlar madem tasaruf yapmak bukadar kolay

?
arkadaşım amacım kesinlikle yermek yada karşı çıkmak değildi yazından da hiç rahatsız olmadım
sadece eko yak kullandım çok faydası olduğuna inanmıyorum bahsettiğin gibi taktırdıktan kullanım tarzı hakkındaki görüşlerine katılıyorum ama ben eko66 yı yeni taktırdıgım için değer ifade etmemiştim bu gün şunu söyleyebilirim lpg li aracım 40 lt gaz ile 340, 350 km yol yaparken taktırdıktan sonra ikinci depo gazda 395 km yol yaptım ve takip ediyorum. diğer bir konu yazılan herşeye inanmamak lazım kabul ediyorum çünkü inan bizimkilerin kafasının çok çalıştığına inanıyorum genelde bunu kısa yoldan köşeyi dönmek için kullanıyoruz ama otomotiv devlerinin ürünü tavsiye etmelerinden çok patentini istediklerini biliyorum tamamen çıkar çatışması
peki arkadaşlar dedikleri kadar %18 oluyomu yani cihaza verdiğimiz parayı çıkarırmı??
şehir içi şehir dışı farkını belirtirseniz bizde ona göre düşünürüz
merhaba arkadaşlar izmirden yücel yıllarca MOTOR UP ege bölge bayiiligi yapyık bizlere promosyon çok böyle ürün geldi hatta orjinal usa malı ben kendi 2005 vvt-i 18000km arabamda denedim ki ben bilgisayarda 5,8/100 km gördüm denizli izmir arası takribi 1 ay kadar kullandim ama bende vark yaratmadı ki montajını aynen yazdıgı gibi yaptım yani üst plasrik kapagı söküp enjektörlere en yakın noktadan yapmak şartıyla ama dedigim gibi nafile ve ucuzda degiller ondan tecrübemi sizinlepaylaşmak istedim.
Arkadaşlar, biraz hararetli bir konu olmuş.. İşim gereği bu sistemleri araştırıyorum. Ve daha önce sitede başka bir bölümde de yazmıştım. Ben tasarruf ürünleri pazarlıyorum. Bu yakıt, su , elektrik vs.. İnsanların önyargılarını anlıyorum, özellikle de Türkiye'de herşeye maalesef kandırılma korkusuyla hareket ediliyor. Neyse dediğim gibi ben tasarruf ürünlerini alıp inceliyorum. Ve şu an FFi adlı bir firmanın yakıt tasarruf haplarını ve sıvılarını da pazarlıyorum. Satmadan önce uzun yolda ve şehir içinde kendim kullandım.. Faydasını gördüğüm için de satışına da karar verdim. Şu an iki aracımda kullanıyorum. %20 yakıt tasarrufu var.
Neyse demek istediğim bu tür ürünlerin ne kadar yüzde kaç tasarruf sağlayacağını denemeden bilemeyeceksiniz. Çünkü herkesin aracı, bakımı, sürüş tekniği ve mesela lastik havası

farklı.
Yine de yukarıda hayır böyle şeyler yalan diyen arkadaşıma şunu belirtmeliyim. Mesela yağ katkısı olmaz diyor ya da neden monteli gelmiyor diyor. Çok basit olarak şunu belirtmekte gerekir. O zaman tek bir model araba yaratılmalıydı. Dahası neden bir sürü çeşit motor yağı var? bunların en mükemmeli neyse onu alalım ya da koysunlar.. baktığınız zaman castrol çok pahalı ama bp yağ daha ucuz.. Çünkü kalite farkı ve maliyet var. Herkese uygun ürün var. Bir havayolları firması kahvaltıda sunduğu 6 zeytini 4 e düşürerek milyonlarca tasarruf sağlamış mesela.. bunu neden anlattım.. Olayın yekününe bakmak lazım..
Araçlarınızı uzun süre kullanacaksanız, hepimiz biliyoruz ki, bakımlarını yapmalıyız, ayarlarını yapmalıyız, ondan sonra da bu tür ürünleri kullanabiliriz gibi geliyor bana..
eko66 en iyisi
eko66 yı ben 1 ağustos 2008 tarihinde aracım 11.559 km.de iken taktırdım. İlk önce cihazın relantideki devri düştü, hızlanması bariz şekilde arttı. Gaza bastığım anda araba eskiden fırlamazdı, şimdi özellikle yokuşlarda hızlanmak zevkim oldu.
Gelelim yakıt ekonomisine;
Aracım Corolla 1.6 Terra Mayıs 2006 da trafiğe çıktı.
Eko66 cihazı takıncaya kadar 11.559 kmçde ortalama 9.8 lt/100 km.benzin harcamıştı. Bana 2000 km. sonra tam randıman alırsın demiştim.İstanbu_Bodrum arası 7.2/lt/100 km. yaktım. aynı mesafayi dönerken ise 6.5 /100 lt yaktım Klima açıktı. hiç kapanmadı ve bağajda 135 kg. yük vardı, yolcu olarak ben dahil 3 kişi. Daha önceleri ise bu araba uzun yolda 7.5-8 den aşağı yakmazdı, Bence iyi bir tasarruf Yaptığım iki türlü hesaplamaya göre şu anda net %15 tasarruf ettim.Ayrıca ben geçen yıl iki defa motor yağı değiştirdim. Bu sistem benzinin tamamını yanmasını sağladığı için motorda artık bırakmıyor ve yağ deiğişim süresi uzuyor, birde yağdan tasarruf ediyorsun. Söylediğine göre bir dahaki yağ değişimi 50000 km de olacakmış.
Yaptığın harcamayı bir yılda çıkarırsın.
Ayrıca bu ürünü üniversiteler test etmiş, sonuçları sitelerinde de var.
Ürünün 10 yıl garantisi var vs.
Ben denedim. paramın karşılığını aldım,kesinlikle tavsiye ederim.
İnandığım tek şey taktırınca memnun kalacağınız.
Söylediğim 9.8 lt ortalama 11.559 km de yapılan ortalama tüketimdir. Yaklaşık 5000 km. si uzun yol, gerisi istanbul şehiriçidir.Sayaç hiç sıfırlanmamıştır.