0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni nesil enjeksiyon lu araçlarda bosa almak yakit tasarruf u saglamaz yuksek viteste rampa asagi gazdan ayağımizi çekip (cut off) yapmak yakit tasarruf saglar onun için atmaya gerek yok
Manuel için dedigin dogru .Ama otomatikta 70 km ve altında gazdan ayagınızı çekersenizde 1400 dd ye düşüyor ve cutoff devreye girmiyor.O zaman boşa atınca mantıklı oluyor.
çok bilmemekle birlikte ben araca zarar vereceğini savunanlardanım. çünkü; araç boşta giderken tekrar vitese geçildiğinde araç devrini ve hangi vetese geçmesi gerektiğini kavrayana kadar şanzımanda zorlanma olabilir. o yüzden ben hareket halindeyken kesinlikle boşa almıyorum.
Ahmet bey, yokuş aşağı ayağınızı gazdan çekiyorsanız, motor 6.000d/d dönse bile tüketim sıfır olur diye biliyorum, manuel - otomatik farketmez.
Otomatik araç boşta hareket halinde iken, sizden herzaman bir adım önde olarak, vitese geçtiğinde hangi sayılı vitese geçeceğini bildiğinden şanzımana zarar veremezsiniz.
peki nasıl biliyor? araç boçta ama durmuyor hareket halinde araç yeni kalkacakmış gibi davranır yani bire geçer birsonraki dişli ikide hazır bekler peki aracın hızı üçüncü vites hızındaysa ne olacak bana yinede riskli geldi. sizin görüşünüzede saygı duyuyorum.
Tekin bey Ahmet beyin dedigi doğru buyuk ihyi ihtimalmal çünki benim yeni aklims geldi benim aracta cut off yaptigimda tüketim 0 gosteriyor ama 1300 dd altina düşünce arac yakit degeri artışi başlıyor duz vites tbi arac