0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
belki yanlış yere konu açdım ama k bakmayın yeniyim araçımın ne kadar yaktığını nasıl ögrenebilirim
Merhaba arkadaşlar,aracımla günde 3 km yapıyorum,sabah gidiş gece dönüş,gece çok geç dönmesem hiç götürmiycem,aracı ısıtmadan çalıştırıp devam ediyorum tüketim 12lt Saygılar
@Yucel Gezgin (31335) Bu şartlarda yüksek tüketim normal ancak 12 fazla geldi bana 10-11 i geçmemeli, benim aynı şartlarda en fazla 10 olmuştu.
@Cemal Uçar (33911) bey. Eğer fazla km yapıyorsanız bence hiç zaman kaybetmeyin. Ne kadar erken karar verirseniz o kadar fazla kazancınız olur. @çağatay Aktürk (28936) abi bile sabit ve süreklilik arzeden 5.5 ortalama tüketime sahip yaris cvt sine tüp taktırdı ve çok mutlu artık.
mehmet bey senede 12.000 km civarı yapıyorum. şu an 9 litre, 42 kuruş yakıyor. gazda 11 litre olur diye tahmin ediyorum. o da 27 kuruş yapıyor. fark km'de 15 kuruş. gaz taktırma masrafını ıvırı zıvırı 2.500 tl desek 16.600 km'de kendini amorti ediyor. bu da benim kullanımım ile 1.5 sene demek. eğer hesabımda hata yoksa ekonomik olarak mantıklı görünüyor. ama sıfır arabayı deldirmek ve hesapta değil de işin içine girince çıkan masraflardan ve zararlardan dolayı pek sıcak bakmıyorum şimdilik işin aslı.
2014 Auris 1.4 Dizel Advance yakıt tüketimim düşmüyor arkadaş 5.8-5.9 şehir içi.Ne zamandan sonra düşer bilmiyorum. Arabayı ilk aldığımda da ort. yakıt tüketimim bu ayarlarda idi aşağı yukarı. 6500 km yaptım netice yok