Muhammet bey arkadaşlar yeni kasa aurisin yakıt tüketimi konusunu paylaşıyorlar, siz 2008 model auris değerlerini araya sokuyorsunuz 
Genel olarak gördüğüm kadarıyla yeni auris gayet başarılı tüketim konusunda ama ş.içi kavramı çok genel bir kavram.. ort. hız çok önemli bence.. ş.içi ort 50km/h tüketimi ile yine ş.içi ort 30km/h arasında uçurum oluyor..
bana göre yeni

))
ben bu başlığı "yeni" kelimesini atarak direkt "auris yakıt tüketimi" olarak algıladım ve arkadaşlara vereyim istemiştim... siz uyarmasaydınız "yeni auris" i farkedene kadar yazardım
uyarınız için teşekkürler,
diğer uygun topikde paylaşırım...
Full depoyla 780 kilometre gittim %90 şehir dısı 130-140 1.6 cvt şanzıman 7 binde araç
Full depoyla 780 kilometre gittim %90 şehir dısı 130-140 1.6 cvt şanzıman 7 binde araç
Full depo kapasitesi 50 lt. Ancak muhtemelen 45-47 lt'de fullemişsinizdir. 47 lt yakıt yaktınız desek tüketiminiz 6.0 lt/100 km oluyor. Bu değere 130-140 hızla giderek ulaşmak bana pek mümkün gelmiyor... En azından ben beceremiyorum
Full depo kapasitesi 50 lt. Ancak muhtemelen 45-47 lt'de fullemişsinizdir. 47 lt yakıt yaktınız desek tüketiminiz 6.0 lt/100 km oluyor. Bu değere 130-140 hızla giderek ulaşmak bana pek mümkün gelmiyor... En azından ben beceremiyorum 
Araç boş iken ve cc ile denemelisiniz sonuçlar aynı cıkıcaktır muhtelemen
Araç boş iken ve cc ile denemelisiniz sonuçlar aynı cıkıcaktır muhtelemen 
Aracımı çoğunlukla yalnız ve yüksüz kullanıyorum. Uzun yolda da CC ağırlıklı gittim. Ne şehir içi ne de dışında Aurisin teorik tüketim değerlerini yakalayamadım henüz

Bkz:
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53337
Aracımı çoğunlukla yalnız ve yüksüz kullanıyorum. Uzun yolda da CC ağırlıklı gittim. Ne şehir içi ne de dışında Aurisin teorik tüketim değerlerini yakalayamadım henüz 
Bkz: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53337
Nedendir bilmiyorum ama şehir dışı 90 km/h sabit hızla ortalama 4 litrenin üstüne cıkmadı daha bugun benımkı
km 3400 oldu 7,4 lerden ilk defa bugün 6,0 ve 6,1 i gördüm inanın çok mutluyum.
Nedendir bilmiyorum ama şehir dışı 90 km/h sabit hızla ortalama 4 litrenin üstüne cıkmadı daha bugun benımkı 
Ciddi olamazsınız

toyota bile 4.8 yapıyor, siz 4.0 diyorsunuz
1.33 life ş.içi 7.1 ş.dışı 4.6 Buarada daha bin kmyi görmedim umudum düşmesi yönünde
şehir içi iki aydır ölçümlerim 5,9 maşallah diyelim mi?? 1,4 d4d active skypackk
Arac modeli imzasında yazmayan arkadaşlar tüketim değerlerini belirtirken benzinli/dizel, motor hacmi, düz/cvt-mmt diye belirtirseniz daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum..
Arac modeli imzasında yazmayan arkadaşlar tüketim değerlerini belirtirken benzinli/dizel, motor hacmi, düz/cvt-mmt diye belirtirseniz daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum..
Evet bu konuda ben de katılıyorum. İmzaya aracınızın motor ve donanım özellikleirni belirtmeniz çok zor olmasa gerek.
Ben imzamdaki araçla şehir içi 6.8 altına pek düşemiyorum yollar inişli çıkışlı keş bir trafik var ve yol boş olduğunda sert kullanıyorum. Bir önceki aracım 1.4 dizel 206da bundan daha az yakıyordum ve onu daha da sert kullanıyordum . Ekonomi konusunda dizel motor kesinlikle pejodan çıkar. 1.4 olsun 1.6 olsun.
Ben her zaman dizel motorda yüksek hacimden yanaydım ama toyota da durum böyle değil. Keşke 1.6 olsaydı belki fabrika değerine daha yakın değerler göreiblirdik.
Dün depoyu doldurdum. Eve geldim sabah okula gitmedim akşama doğru sakin yol ve trafikte 60km yol yaptım ortalama 5.3 e zor düştü ama inanın gaza dokundum diyebilirm 4-5mm belki oynamıştır. Sürekli sellektör yedim en sağ şeritte. Ortalama hız 38 yakıt tüketimi 5.3 idi. Ancak bu şekidle düşülüyor dizelde.
Benzinin avantajı yakıt ekonomisinde çok farkediyor. 1000 devirde kullanabilsek biz de 4lt ye düşeriz şehir içinde
bir değerde ben yazayım arkadaşlar,
daha 1 hafta oldu alalı. henuz sürekli şehiriçi sağlam trafikte kullanıyorum malum istanbulun trafiği

1.6 otomatik benzinli araç 9,5 civarında şuanda.. 200 kmde tabi araç. 1000den sonra biraz düşmesi temennim
2013 dizel otomatik active skypack aracı yeni aldım, Toyota' ya ilk binişim, eşim ve ben kullanıyoruz. Aracı 2. el aldım.
günde 10-14 km arası mesafe yapıyor, bunun 500 m si haylice dik bir yokuş arkasından da normal İzmir trafiği, ortalama hız 20-22 km civarında geziyor.
yakıt ortalaması : 7.1- 8.5 L arasında gözüküyor. Aynı yol ve mesafe de, aynı şöför ile citroen c4 dizel otomatik 6.1 L yi geçmiyordu. şaşırdım.
bu yakıt Toyota için sizce nasıldır? arabayı servise götürmeli miyim?
2013 dizel otomatik active skypack aracı yeni aldım, Toyota' ya ilk binişim, eşim ve ben kullanıyoruz. Aracı 2. el aldım.
günde 10-14 km arası mesafe yapıyor, bunun 500 m si haylice dik bir yokuş arkasından da normal İzmir trafiği, ortalama hız 20-22 km civarında geziyor.
yakıt ortalaması : 7.1- 8.5 L arasında gözüküyor. Aynı yol ve mesafe de, aynı şöför ile citroen c4 dizel otomatik 6.1 L yi geçmiyordu. şaşırdım.
Eğer çok trafiğe girmiyorsanız yakıt tüketimi fazla.
@Aytunç Tarakci (33104) Tüketim yüksek. Ortalama tüketim göstergesini sıfırladınız mı hiç? bir de sıfırlayıp takip edin. Kışın yoğun trafik ve kısa mesafelerde tüketimler epey artıyor.
21.000 km deyim dizel manuel. Genel yakıt tüketimi 6.7 lerde biraz fazla geliyor bana
ben de daha yeni 1000 km'yi geçtim. araç bilgisayarı 9.8 lt gösteriyor. depoyu fulleyerek hesapladığımda 43 kuruş falan çıkıyor. devamlı istanbul şehir içi kullandım. umarım zamanla düşer.
belki yanlış yere konu açdım ama k bakmayın yeniyim araçımın ne kadar yaktığını nasıl ögrenebilirim