0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammet bey arkadaşlar yeni kasa aurisin yakıt tüketimi konusunu paylaşıyorlar, siz 2008 model auris değerlerini araya sokuyorsunuz Genel olarak gördüğüm kadarıyla yeni auris gayet başarılı tüketim konusunda ama ş.içi kavramı çok genel bir kavram.. ort. hız çok önemli bence.. ş.içi ort 50km/h tüketimi ile yine ş.içi ort 30km/h arasında uçurum oluyor..
bana göre yeni ))ben bu başlığı "yeni" kelimesini atarak direkt "auris yakıt tüketimi" olarak algıladım ve arkadaşlara vereyim istemiştim... siz uyarmasaydınız "yeni auris" i farkedene kadar yazardım uyarınız için teşekkürler,diğer uygun topikde paylaşırım...
Full depoyla 780 kilometre gittim %90 şehir dısı 130-140 1.6 cvt şanzıman 7 binde araç
Full depo kapasitesi 50 lt. Ancak muhtemelen 45-47 lt'de fullemişsinizdir. 47 lt yakıt yaktınız desek tüketiminiz 6.0 lt/100 km oluyor. Bu değere 130-140 hızla giderek ulaşmak bana pek mümkün gelmiyor... En azından ben beceremiyorum
Araç boş iken ve cc ile denemelisiniz sonuçlar aynı cıkıcaktır muhtelemen
Aracımı çoğunlukla yalnız ve yüksüz kullanıyorum. Uzun yolda da CC ağırlıklı gittim. Ne şehir içi ne de dışında Aurisin teorik tüketim değerlerini yakalayamadım henüz Bkz: http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53337
Nedendir bilmiyorum ama şehir dışı 90 km/h sabit hızla ortalama 4 litrenin üstüne cıkmadı daha bugun benımkı
Arac modeli imzasında yazmayan arkadaşlar tüketim değerlerini belirtirken benzinli/dizel, motor hacmi, düz/cvt-mmt diye belirtirseniz daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum..
2013 dizel otomatik active skypack aracı yeni aldım, Toyota' ya ilk binişim, eşim ve ben kullanıyoruz. Aracı 2. el aldım. günde 10-14 km arası mesafe yapıyor, bunun 500 m si haylice dik bir yokuş arkasından da normal İzmir trafiği, ortalama hız 20-22 km civarında geziyor.yakıt ortalaması : 7.1- 8.5 L arasında gözüküyor. Aynı yol ve mesafe de, aynı şöför ile citroen c4 dizel otomatik 6.1 L yi geçmiyordu. şaşırdım. bu yakıt Toyota için sizce nasıldır? arabayı servise götürmeli miyim?