Arkadaşlar arabamda far sensörü falan yok. Ben soket çıkması sigorta yanması gibi şeylerden olduğunu düşünüyorum artık. Çünkü hiç ses gelmiyor. Su var, farlar açık tık yok. Pazartesi için servis randevusu aldım bakalım ne diyecekler.
Evet bunlara benzer kapak var.
Evet arkadaşlar bugün itibari ile servise gittim ancak hiç de tatmin olmadım. Bana ön tamponun sökülüp arıza tespiti yapılacağını söylediler. Ancak yapılacak işlemin sonunda garantiye girmez ise benden bu sökme takma işlemlerinin parasını alacaklarını falan filan eveleyip gevelediler. Adamlara hiç olmazsa bi sigortasına bakın belki o yanmıştır falan desem de onunla alakası yok abi dediler.

Bende dün fark ettiğim vites körüğündeki aşınma problemini gösterdim, onuda fotoğraflayıp garanti onayına gönderdiler. Bakalım tekrar haber vereceklermiş. Ya sabır... Sizlerden bir tavsiye bekliyorum.
Sigortasını kontrol ettiniz mi? Geçen sene kışın buz tutan far yıkamayı yanlışlıkla çalıştırdım.
Sonuç; dışarıda kalan iki yıkama kolu ve değiştirilmesi gereken sigorta
Araçta önden tampon dokundurması vb bir problem olmadı ise, garanti kapsamında müdahale edilmemesi için bir neden göremiyorum.
Sigortasını kontrol ettiniz mi? Geçen sene kışın buz tutan far yıkamayı yanlışlıkla çalıştırdım.
Sonuç; dışarıda kalan iki yıkama kolu ve değiştirilmesi gereken sigorta 
Burak bey bende ondan şüpheleniyorum ama sigorta kutusunda 30 amperlik ilgili sigortayı göremedim serviste de bakmadılar sigortaya
Mesaj Birleştirildi: 23 Ara, 2014 12:09
Araçta önden tampon dokundurması vb bir problem olmadı ise, garanti kapsamında müdahale edilmemesi için bir neden göremiyorum.
Hakan Bey ben aracın ikinci sahibiyim baktırdığım kadarıyla bir kazası yok. Ancak ön tamponun sağında ve solunda alt kısımlarında kaldırıma sürtmeden dolayı sıyrıklar var onlardan etkilenebilir mi acaba?
Corolla'da nasıl bilmiyorum ama Avensiste sigorta kutusu hem direksiyonun altında hem de motorun yanında var. Varsa eğer ikisine de baktınız mı?
Ufak sürtmelerden etkileneceğini sanmıyorum. Hem öyle olsa bile ikisi neden etkilensin? Tesisat ya da sigorta kaynaklı bir sorun gibi görünüyor.
T25 kasada far yıkama sigortası motor kaputunun içinde ve akünün arkasındaki kutunun içindeydi.T27 kasadada büyük ihtimal burdadir kullanım klavuzundan yerini görebilirsiniz
Aracım 2005 ex.el. a/t ben de far yıkamayı çalıştırmak istedim çalışmadı farlar açıkken de denedim yine çalışmadı. Servise gidip cebelleşmeyi de gözüm kesmedi. Bakıma sakladım. Ama sigorta çok mantıklı olduğu gibi aklıma gelen ikinci ihtimal de tampon değişimi yada tamiri oldu ya yapılamayacak kadar arızalıydı yada soketler takılmadı. Nasıl kontrol edilir bilemiyorum. Alltan baktım ama görünen bişey yok.
Arkadaşlar bugün garantiden vites körüğü değişimi için aradılar. Bende gitmişken konuyu tekrar açtım ve bu sefer baktılar artık. Ancak sonuç iyi değil

Far yıkama motoruna elektrik geldiğini ancak motorun çalışmadığını söylediler yani nanay

Ancak onun içinde garanti onayı alınacağını söylediler bende yeni vites körüğümle inşallah bu da garantiden olur diyerekten evin yolunu tuttum. Şimdilik bu kadar hepiniz sağlıcakla kalın.